17. mai 2011
16:00

På Herr Nilsen

Inngang kr 100,-.

Laila og musikerne i kvintetten har et stort og trofast publikum, og ønsker velkommen til ettermiddagskonsert tirsdag 17. mai.

Kvintettens musikere har alle medvirket på en rekke cd innspillinger, også på Laila’s dobbeltalbum «One Of A Kind» som nylig fikk glimrende kritikk i det amerikanske jazzmagasinet «Jazz Record Collector» der anmelderen avslutter med: «This is a great cross section of the work of this World Class Vocalist».

Laila Dalseth – vokal
Totti Bergh – tenorsaksofon
Per Husby – piano
Kåre Garnes – bass
Tom Olstad – trommer

28. mai 2011
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Jazz & Fly Fishing er en jazzkvartett, et surrealistisk filmprosjekt, og en drøm som er blitt virkelighet. Opphavsmannen er Joona Toivanen, privinnende finsk pianist og pasjonert fluefisker. I 2008 bestemte Toivanen seg for å sette sammen et band av likesinnede – et band der alle ville synes at det er en god idé å stoppe turnébussen ved en vakker elv for å fiske med flue i en dag eller to. Han endte opp med den norske gitaristen Håvard Stubø, den svenske trommeslageren Fredrik Hamrå og sin egen bror, bassisten Tapani Toivanen.

Joona Toivanen er en av Finlands ledende unge pianister og komponister, og har turnert flittig i Europa, Asia og Australia med sin egen trio (Tapari Toivanen på bass og Olavi Louhivuori på trommer). Trioen har gitt ut frie kritikerroste album for internasjonale labeler som Blue Note og CAM Jazz.

Håvard Stubø er anerkjent som en av Norges fremste jazzgitarister, og jobber regelmessig med flere band, bl a det Spellemannsnominerte Håvard Stubø Quartet og Jupiter feat. Jonas Kullhammar. Han har jobbet med fremstående musikere som Jimmy Owens og Arve Henriksen, og vikariert i Tomasz Stanko Quintet.

Tapani Toivanen er medlem av den prisvinnende Joona Tivanen Trio, og anerkjent som en av Finlands fremste, yngre bassister. Han har komponert musikk for en rekke ensembler, bl.a. sitt eget Oubla.

Fredrik Hamrå er en av Sveriegs travleste og mest kreative trommeslagere, og har jobbet i et utall konstellasjoner, både live og i studio. Han har bl.a. jobbet med folk som Timbuktu og Fredrik Ljungkvist.

CD en «Slow Walking Water» har internasjonal release denne måneden.

På jazzandflyfishing.com publiseres løpende videoer og bilder fra bandets turneer.

Joona Toivanen (FI) – piano
Håvard Stubø – gitar

Tapani Toivanen (FI) – bass
Fredrik Hamrå (SE) – trommer

21. mai 2011
16:00


På Herr Nilsen

kl 16:00 Knut Riisnæs Kvartett

Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Ben Besiakov (DK) – piano
Terje Venaas – bass
Tom Olstad – trommer

 

kl 20:00 Karin Krog og The Between-times

Karin Krog – vokal
Staffan William-Olsson – gitar
Terje Gewelt – bass

 

kl 22:00 Frode Nymo kvartett

Frode Nymo – altsaksofon
Erlend Slettevoll – piano
Steinar Raknes – bass
Erik Nylander – trommer

OJF feirer 15 – års jubileum med tre konserter – klokka 16, 20 og 22.
Billetter kan kjøpes her

11. mai 2011
20:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

FRA PRØYSENLAND TIL COPACABANA
Tekstene er hentet fra Alf Prøysens mer ukjente og «seriøse» side samt originaltekster eller norske versjoner av jazzstandardlåter skrevet av Anne Lande – alt krydret med dikt av Hans Børli, Kolbein Falkeid, Rolf Jacobsen, Arvid Hansen og Inger Hagerup.


Anne Lande – vokal
Per Husby – piano
Ole Jørn Myklebust – trompet og vokal
Edvard Askeland – bass

14. mai 2011
16:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Kåre Garnes har vært aktiv på den norske jazzscene siden -70tallet. Han har spilt på festivaler i inn og utland, og vært etterspurt som bassist for utenlandske solister, spiller nå med bl.a. Vidar Johansen Kvartett, Laila Dalseth, Changes for Mingus.

Svein Christiansen er en nestor blant norske trommeslagere, foruten å være en av Norges mest etterspurte studiomusikere og slagverker i Kringkastings-orkesteret, dhar han også utstrakt virksomhet som jazzmusiker på turneer og festivaler med bl.a. Terje Rypdal, Svein Finnerud Trio, Out to Lunch, Lonly Woman (ledet av bassisten Tine Asmundsen).

Jazzgitaristen, komponist/arrangøren og orkesterlederen Håkon Storm-Mathisen har i en årrekke vært en sentral skikkelse innenfor den moderne jazzen i Oslo. Han er også en nyskapende komponist for bl.a. storband, og har gjennomført prosjekter med en rekke av Norges beste band og solister. Som komponist er han kjent for sin bruk av avanserte rytmiske strukturer, og tydelig påvirkning fra rock og annen samtidsmusikk. Til daglig underviser han ved Norges Musikkhøgskole.

Trioens repetoar tar utgangspunkt i jazzens standardlåter.

Håkon Storm-Mathiesen – gitar
Kåre Garnes – bass
Svein Christiansen – trommer

4. mai 2011
20:00


På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Knut Riisnæs er blant Skandinavias mest innflytelsesrike og respekterte saksofonister. Han spiller med en sterk personlig stil, i tradisjonen til Dexter Gordon, Sonny Rollins, John Coltrane og Charlie Parker. Han har spilt med «alle», inkludert sitt eget band med John Scofield, John Christensen og Palle Danielsson. Knut har blitt tildelt Norges viktigste jazz utmerkelse, «Buddy» og to Grammy-priser for sine egne album.

Lars Jansson er en av Skandinavias ledende pianister, spiller uanstrengt i en bluesy melodiøs stil et sted mellom Keith Jarrett og Horace Silver. Han er godt kjent for sin egen trio, Lars Jansson Trio, og har spilt med musikere som Jan Garbarek, Radka Toneff, Arild Andersen, Jon Christensen bare for å nevne noen.

Mats Eilertsen er blant de beste bassistene, har spilt med Tord Gustavsen, Silje Nergaard, The Source, Tore Brunborg, Bendik Hofseth og andre. Han ga nylig ut sitt eget album, Radio Yonder, som har fått strålende kritikker.

Carl Størmer er drivkraften bak JazzCode. Han er mest kjent fra The Real Thing. Gjennom JazzCode han har spilt med et stort antall flotte musikere. Han har også utviklet JazzCode konseptet, som brukes til å forklare og presentere jazz for et nytt publikum og for å søke etter paralleller mellom jazz og samhandling.

Nylig kommet med CDen Being Here.

(Klikk på bildene for større visning)

Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Lars Jansson – piano
Mats Eilertsen – bass
Carl Størmer – trommer

18. mai 2011
20:00


På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Trommeslageren Roger Johansen er ikke bare sidenman for andre artister. I ledige stunder skriver han låter blant annet til tekster av Emily Dickinson i et jazzpopaktig landskap, som han turnerer med innimellom. Roger Johansen Group har eksistert siden 2004 og er nå snart gang med innspilling nr 3 etter å ha gitt ut hittil 2 kritikerroste album (Evening Songs og World Of Emily).

I forbindelse med at bandet snart skal i studio igjen, har de lyst til å prøve ut noen nye låter for Herr Nilsens kresne og lydhøre publikum i forkant av plateinnspillingen. Original vokaljazz med noen av våre fremste utøvere.


Marit Sandvik – vokal
Atle Nymo – tenorsaksofon
Rob Waring – vibrafon
Bjørn Kjellemyr – bass
Roger Johansen – trommer

7. mai 2011
16:00


På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Tre erfarne jazzmusikere som har dyrket triosamarbeid i over to år, og har en rykende fersk CD å by på.
«A Day at the Opera» (Ponca Jazz Records) har release nettopp i disse dager, og er innspilt i selveste operaen.
Konserten vil i likhet med platen by på melodisk, swingende og lyrisk triojazz, bl.a. med flere originallåter av Antonsen.

Ivar Antonsen – piano
Stig Hvalryg – bass
Tom Olstad – trommer