18. april 2012
20:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

 

Michael Bloch er for de fleste mest kjent som pianist, men spiller også saksofon, bl. a. med sin egen kvartett. Kvartetten består av, foruten Bloch selv, et veletablert og fjellstøtt komp i bunnen, med Stig Hvalryg på bass og Roger Johansen på trommer, kombinert med den unge gitaristen Martin Lie Svendsen (f. 1992). Svendsen har allerede fått mye oppmerksomhet for sitt oppsiktsvekkende talent. Hans glimrende gitarspill sikret ham studieplass både på Norges Musikkhøgskole og jazzlinja på NTNU i Trondheim, men han har valgt å gå ett år på Sund Folkehøgskole, før han drar videre til Trondheim.

Kvartetten spiller hardtsvingende, moderne jazzmusikk med røtter i både bebop, blues og modaljazz. Repertoaret består av egenkomponerte låter, hvor iørefallende melodier kombineres med energiske solopartier, fremført med varme og inderlighet.

www.michael-bloch.net

Michael Bloch – saksofon
Martin Lie Svendsen – gitar
Stig Hvalryg – bass
Roger Johansen – trommer

14. april 2012
16:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Pastor’n & Staffan boltrer seg i The Great American Songbook. Einar «Pastor’n» Iversen er Norges beste pianist i Tommy Flanagan/Wynton Kelly/Hampton Hawes-tradisjonen, gitaristen Staffan William-Olsson er bl.a. kjent fra The Real Thing og Sharp 9, og Jo Skaansar på kontrabass og Andreas Bye på trommer er den perfekte lydhøre rytmeseksjonen til denne kammermusikalske begivenheten

Einar «Pastor’n» Iversen – piano
Staffan William-Olsson – gitar
Audun Ellingsen – bass
Andreas Bye – trommer

28. april 2012
16:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

CD-slipp på Herr Nilsen.

Rune Klakegg Trio lanserer sin nye CD, «Romantic Notions», på Curling Legs. I en alder av 57 år gir Rune Klakegg ut sin første trioplate i det klassiske piano, bass og trommer-formatet. Ingen biinstrumenter, ingen elektronikk. Med seg i trioen har han Jan Olav Renvåg på bass og Roger Johansen på trommer. Alle låtene er originalkomposisjoner skrevet i løpet av de siste årene og er inspirert av de gamle jazzheltene fra 60- og 70-tallet samt av klassisk pianomusikk. Mange av låtene ligner da også på klassiske pianostykker – ganske nøyaktig nedskrevet, men alltid med god plass for improvisasjon.

For mer info se runeklakegg.no og myspace.com/runeklakegg

Rune Klakegg – piano
Jan Olav Renvåg -bass
Roger Johansen – trommer

21. april 2012
16:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

 

Laila Dalseth – vokal
Per Husby – piano
Kåre Garnes – bass
Tom Olstad – trommer

11. april 2012
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Brilliant Corners er en plate av Thelonious Monk fra 1957. Det er også navnet på dette bandet. Monk er en av de store originalene i jazzhistorien, og hans komposisjoner er av den typen som musikere aldri blir lei av å utforske. Kvartetten Lønne Grønseth, Solli, Fiske og Nygård leverer sine tolkninger av Monks komposisjoner.

Se også www.andersgronseth.com

Anders Lønne Grønseth – saksofon
Bjørn Vidar Solli – gitar
Trygve Waldemar Fiske – bass
Hermund Nygård – trommer