2. mai 2012
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Kvartetten spiller originalmusikk av Bendik Hofseth, og konserten er den første i rekken av flere. Bendik Hofseth er komponist og skriver musikk for film, tv og konsert. Han har en rekke cd-utgivelser, og er også kjent fra den amerikanske jazzgruppa Steps. Bjørn Vidar Solli er en av de ledende jazzgitaristene i Norge. Han har utgitt flere cd-er, og er kanskje mest kjent fra trioen SOLID! Audun Erlien er bassisten kjent fra en rekke sammenhenger, blant annet med Nils Petter Molvær, Dhafer Youssef og Knut Reiersrud. Carl Størmer er, i tillegg til å være drivkraften bak konseptet Jazzcode, også kjent fra The Real Thing. Se mer på www.jazzcode.org/mai2012.html

Denne konserten er også støttet av NOPA.

Bendik Hofseth – saksofon
Audun Erlien – bass
Bjørn Vidar Solli – gitar
Carl Størmer – trommer

9. mai 2012
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

 

Ape Club startet å spille sammen høsten 2009 og spiller egenkomponert musikk inspirert av 50- og 60-talls jazz. Bandet består av Kasper Værnes på saksofon, Øyvind Brække på trombone, Julius Lind på bass og Erik Nylander på trommer.

Kasper Værnes studerer for tiden ved Norges musikkhøgskole, Øyvind Brække er mest kjent for sitt arbeid med The source og Trondheim jazzorkester, Julius Lind er bassist i The Gin and Tonic Youth! og Erik Nylander spiller bl.a. i Ola Kvernberg trio. Alle i bandet har bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim og Norges musikkhøgskole.

 

Kasper Værnes – saksofon
Øyvind Brække – trombone
Julius Lind – bass
Erik Nylander – trommer

5. mai 2012
16:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Lonely Woman har eksistert siden våren 2002, men samarbeidet mellom Vidar Johansen og Tine Asmundsen har røtter tilbake til et tidligere prosjekt på Kongsberg Jazz Festival i 1996. Bandets musikk gjenspeiler Vidar og Tine sin kjærlighet for den moderne svarte jazztradisjonen, som gjennom de medvirkende musikernes brede erfaring, gis nytt liv.

Lonely Woman har tre utgivelser på Hazeljazz: HJ2, HJ3 og HJ6. HJ2 heter ”aLIVE 2003” med opptak fra Stabekk Kulturhus og Munch-museet. HJ3 er ”Demons Diversions” av Vidar Johansen. Dette verket er kommet til med støtte fra Norsk Kulturråd, og er skrevet med tanke på musikerne i Lonely Woman. Musikken gjenspeiler ulike sider av Vidar Johansen sine formidable evner som komponist. HJ6, som heter ”Radegund”, kom ut i oktober 2008 og har fått glimrende kritikker. I september 2004 hadde bandet konsert sammen med Roscoe Mitchell (Art Ensemble of Chicago) og spilte hans komposisjoner på Blå i Oslo.

Foruten Vidar Johansen sin musikk, består konsertrepertoaret til bandet også av komposisjoner skrevet av Rune Klakegg og Tine Asmundsen.

På Kongsberg Jazzfestival 2010 hadde Lonely Woman konsert med David Murray, med nyskrevet musikk av Vidar Johansen og Rune Klakegg for dette prosjektet.

Tine Asmundsen – bass
Roy Nikolaisen – trompet
Vidar Johansen – tenorsaksofon
Rune Klakegg – piano
Svein Christiansen – trommer

16. mai 2012
20:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Som trio har Johansen, Garnes og Olstad spilt sammen i snart 20 år, og ga i 1996 ut platen ”Lopsided” på Curling Legs Records. Bjørn Klakegg, som utvider trioen til kvartett, er med sitt kreative og smakfulle gitarspill en verdifull og spennende tilvekst til bandet.

Alle fire er blant landets mest erfarne jazzmusikere, og har til sammen medvirket i et utall forskjellige band og plateinnspillinger.

Vidar Johansen framstår i dag som en av våre mest originale og spennende komponister med mange bestillingsverk på tapetet, så repertoaret er hovedsakelig basert på hans komposisjoner. Men publikum skal likevel ikke se bort fra at det kan komme innslag av så vel Thelonius Monk som Rolling Stones, og en og annen gammel sjømannsvise.

Vidar Johansen – saksofon, bassklarinett
Bjørn Klakegg – gitar
Kåre Garnes – bass
Tom Olstad – trommer

19. mai 2012
16:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Trioen har plukka fram eit knippe låtar av pianistar frå særlig 50- og 60- talet og kledd dei i til dels ny drakt. Monk, Bud Powell, Ray Bryant, Timmons, Newborn, Waldron, Vic Feldman, Chic Corea mfl. og H. Silver er med som vanleg.

Oddbjørn Blindheim – piano
Edvard Askeland – bass
Eyvind Wahlen – trommer

26. mai 2012
16:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Quinteten har valgt ut et repertoar som inneholder komposisjoner av Gerry Mulligan, Fats Navarro, Hank Mobley, Horace Silver og arrangementer av standardlåter som kanskje ikke spilles så ofte. Siden de fleste av medlemmene er i femti- og sekstiårene, spilles jazz fra femti- og sekstiårene.

Bernt Brinck-Johnsen, orkesterleder og barytonsaksofonist som spilte i husbandet på Club7 i 70-årene med Arild Wikstrøm, Calle Neumann, Alf Kjellmann, Ditlef Eckhoff og Ole Jacob Hansen. I 80-årene hadde han egne band og drev klubben Jazz Alive. Han har siden bodd delvis i Tønsberg og i Spania, og har vært aktiv med egne band både i norsk og spansk jazzmiljø. Ved mange anledninger har han presentert seg med internasjonale gjesteartister, og han har utgitt 9 cd’er.

Per Martin Berg har 30 års erfaring som lead-trompetist og solist i flere storband. Han har en omfattende navneliste å vise til når det gjelder hvem han har spilt og opptredd med både på viktige scener samt på LP/CD’er. Har spilt i band med Brinck i flere forskjellige grupper over en periode på 25 år.

André Viervoll tilhører en litt yngre garde. Han har gått i skole og spilt sammen med Paul Weeden i likhet med de andre musikerne i besetningen. André spiller fast med Noora Noor, Queendom, Trio Vier, SOL Sound System mm, og er engasjert i studiobransjen samt har utgitt egne cd’er.

Kristen Svendsen startet å spille jazz i 15-årsalderen med saxofonisten Sigurd Køhn. Han har fra 1978 spilt i forskjellige sammenhenger på Club 7, og var også med i husbandet «Siffen, Diffen, Affen og Roman oktett» på Jazz Alive. Han har spilt med mange jazzmusikere i Norge, bl.a. Paul Weeden, Vidar Johansen og Odd Riisnæs. Kristen er tilknyttet Norges Musikkhøgskole, og er freelancer i de fleste symfoniorkestre i Norge, Den Norske Operas Orkester, Kringkastingsorkesteret, kammerorkestere, Stabs- og Marinemusikken, som teatermusiker og i oppdrag for radio og TV.

Tom Olstad har spilt med mange av de samme musikerne som Brinck helt siden Club 7-tida. Han har vært med på utallige plateinnspillinger, jazzfestivaler og i radio og TV, og er en av Oslos mest ettertraktede trommeslagere. Hans første album i eget navn var «Changes for Mingus» med egne komposisjoner inspirert av nevnte bassist og orkesterleder.

Bernt Brinck-Johnsen – barytonsaksofon
Per Martin Berg – trompet
André Viervoll – piano
Kristen Svendsen – kontrabass
Tom Olstad – trommer

23. mai 2012
20:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

The Staffan William-Olsson Trio består av Terje Gewelt på bass og Hermund Nygård på trommer, i tillegg til Staffan på gitar. Gruppen spiller jazzversjoner av ABBA, Black Sabbath, Creedence, Nancy Sinatra, Ricky Martin, Lill Lindfors, Torbjørn Egner, Geir Tveit, Willie Nelson m.fl. CDen «POP!» mottok følgende presseomtale:

«POP! gir kjente melodier nytt liv og viser at de overlever i ny tapning. En plate både for jazz- og popfolket.» (Kurt Bakkemoen, VG)

«POP! er blitt en vakker, liten sak som strekker seg et godt stykke utover det tradisjonelle nedslagsfeltet for en standard jazztrio.» (Bjørn Olav Nordahl, Dagens Næringsliv)

«Kan du be om mer fra en blank, rund plastikkskive enn at den gir deg stor glede? At den gir deg lyst på musikk? At den låter så bra at du kan utsette oppgraderingen av stereoanlegget ditt i ennå et halvt år? Du kan ikke be om mer. Løp og kjøp!» (Finn Dag Steiro, Kveldsåpent – NRK P1)

Staffan William-Olsson – gitar
Terje Gewelt – bass
Hermund Nygård – trommer

12. mai 2012
16:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

 

Frode Kjekstad – gitar
Randy Johnston – gitar
Stig Hvalryg – bass
Hermund Nygård – trommer