28. juli 2012
21:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Pianojazz i klassisk trioformat, inspirert av jazzhistoriens «store» trioer som f. eks. Chick Corea Akoustic Band, Keith Jarrett trio, McCoy Tyner og Bill Evans. Bandet gjør sine egne, personlige tolkninger av jazzens standardlåter, i tillegg til enkelte originalkomposisjoner.

Michael Bloch – piano
Stig Hvalryg – bass
Hermund Nygård – trommer

21. juli 2012
21:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Etter drøye 10 år med samme musikere i samme format var det sterkt ønskelig for meg å «snu bunken». Både når det gjaldt musikere og ikke minst også selve musikken. Selv om «jazzfanen» holdes høyt hevet, er dette likevel et ganske annerledes Petter Wettre produkt. Alderforskjell og tilnærming til musikken er to viktige faktorer som gjør dette prosjektet til noe unikt. Gleden av å revitalisere seg selv samt utfordringen det er å omstille seg musikalsk gjør dette til noe mer enn bare et «nytt band». Konsertene vi har hatt i løpet av 2012 har båret preg av dette. «Petter Wettre ble uteksaminert fra Berklee College of Music i 1992 og har de siste tjue årene gitt ut 15 album, hvorav ti på sin egen label, «Household Records» – etablert i 2003. Petter Wettre Quartet og Petter Wettre Trio er kanskje saksofonistens mest kjente bidrag til jazzverdenen, men han har også vært involvert i utallige andre konstellasjoner, med internasjonale størrelser som Dave Liebman, Joey De Fransesco,

Adam Nussbaum og Manu Katche. Dessuten har Petter Wettre vært nominert til Spellemannprisen hele seks ganger, og mottatt den to – seinest i 2007. Med Petter Wettre Next Generation har Wettre satt sammen et drømmelag av – kanskje ut fra tittelen ikke spesielt overraskende – unge, fremadstormende musikere. Kort sagt musikere fra jazzens neste generasjon. Dette er musikere som har markert seg kraftig både nasjonalt og internasjonalt – og som med sin friskhet og spilleglede utfordrer Wettre og sørger for at han lever opp til sin sedvanlige høye standard.»

Petter Wettre – saksofon
Kim Johannesen – gitar
Jon Rune Strøm – bass
Dag Erik Knedal Andersen – trommer 

14. juli 2012
21:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Den New York-bosatte pianisten Peter Zak (opprinnelig fra Ohio, USA) gjester Oslo Jazzforum.

Fra tidligere besøk er Peter Zak er kjent for et norsk jazzpublikum gjennom samarbeid med norske kolleger som bl.a. Jacob Young og Harald Gundhus. I 1998 gjorde han plateinnspilling med sistnevnte på Gemini. Og som ved flere andre Norges-besøk, var det med kveldens rytmeseksjon Kåre Garnes og Tom Olstad.

Peter Zak har gjort seg bemerket både på New Yorks jazzscene, i samarbeid med folk som Junior Cook, George Coleman, Etta Jones og Jimmy Cobb, og gjennom flere kritikerroste innspillinger på det renomerte, danske plateselskapet SteepleChase Records i samarbeid med andre meritterte, amerikanske jazzmusikere som bl.a. Al Foster, Walt Weiskopf og Billy Drummond.

Kvelden blir en gjenforening mellom tre musikere som kjenner hverandre fra tidligere, og som har felles røtter i den moderne, swingende amerikanske jazztradisjonen.

Se mer på peterzakmusic.com

Peter Zak (US) – piano
Kåre Garnes – bass
Tom Olstad – trommer