23. februar 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Bandet kom i stand i forbindelse med Hurtigrutens Jazzcruise i 2010. Senere oppdrag har bl.a. vært Jazzakademiets konserter i Oslo Konserthus. Materialet som spilles er for det meste standardlåter i mer eller mindre nyarrangert drakt.

www.facebook.com

Majken Christiansen – vokal
Håvard Fossum – saksofon
Ivar Antonsen – piano
Bjørn Alterhaug – bass
Roger Johansen – trommer

20. februar 2013
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Odd Steinar Albrigtsen Kvartett er en nyoppstarta spennende kvartett med fire forskjellige, unike og dyktige lokale musikere bosatt i Oslo. Musikken kan beskrives som melodiøs, moderne jazz, inspirert av spansk/latinamerikansk rytmer som tilsammens utgjør en flott blanding av spennende og improvisert musikk. Odd Steinar Albrigtsen, Kasper Værnes, Trygve Fiske og Tore Sandbakken har spilt med musikere som Hanna Paulsberg, Knyst, Staffan William Olsson, Jon Pål Inderberg, Bjørn Vidar Solli, Erik Hegdal, Albrigtsen/Formo/Østvang Trio, Clockwork og Ine Hoem.

www.facebook.com

Odd Steinar Albrigtsen – gitar
Kasper Værnes – saksofon
Trygve Fiske – kontrabass
Tore Sandbakken – trommer

13. februar 2013
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Mapping Oceans er en Oslo-basert trio som utforsker kollektiv improvisasjon og originale komposisjoner.

www.facebook.com

Jørn Øien – piano
Audun Ellingsen – bass
Tore Sandbakken – trommer

9. februar 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.
Vinterjazz

I sin nye trio ”Electric” har Terje Gewelt fått med seg den amerikanske mestertrommeslageren Adam Nussbaum og den svensknorske gitarvirtuosen Staffan William-Olsson. Sammen utgjør de en fulladet trio det vil slå gnister av.

Musikken kan beskrives som melodisk, dynamisk og inviterende instrumentaljazz.

Terje Gewelt har utgitt 10 CD-er i eget navn, og den siste ”Spindrift” ble utgitt i november 2012. Han har samarbeidet med internasjonalt kjente musikere som Billy Cobham, Andy Summers (Police), John Surman og Michael Shrieve (Santana). Terje Gewelt medvirker som bassist på over 100 plateinnspillinger med norske og utenlandske, kjente musikere.

Adam Nussbaum har lenge vært blant de mest respekterte og anerkjente jazztrommeslagerne i verden. Han har spilt med stjernemusikere som John Scofield, Gary Burton, Sonny Rollins og Michael Brecker. Adam Nussbaums trommespill kan høres på et stort antall kritikerroste CD utgivelser.

Staffan William-Olsson er en av Skandinavias ledende jazzgitarister og kjent for sitt grensesprengende, virtuose gitarspill. Han har lenge vært medlem av suksessgruppene ”The Real Thing” og ”Hawk on Flight”. Staffan har samarbeidet med et utall av kjente, skandinaviske musikere og har gitt ut 7 CDer i eget navn.

www.facebook.com

Terje Gewelt – fretless bassgitar
Staffan William-Olsson – gitarer
Adam Nussbaum (US) – trommer

6. februar 2013
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.
Vinterjazz

Saksofonisten Dexter Gordon ble født i 1923, og han er å regne som en stilskaper innen etterkrigsjazzen. Med sin store tone og sitt kraftfulle, velartikulerte spill ble han en stor stjerne på jazzhimmelen allerede før andre verdenskrig og helt frem til sin død i 1990.

Han gjorde legendariske innspillinger, blant annet på Jazzhus Montmartre i København, sammen med Kenny Drew, Niels-Henning Ørsted Pedersen og Alex Riel. Den danske pianisten Ben Besiakov ble på 60-tallet og som svært ung kjent med Dexter, og spilte også sammen med han ved flere anledninger.

I 1970 spilte også Norgesvennen Gordon inn den legendariske plata «Some Other Spring» med Karin Krog. Gordon mottok flere utmerkelser av magasinet «Down Beat» og ble i 1986 Oscar-nominert for sin rolle i filmen «Round Midnight».

Dexter Gordon fortjener nok en gang å bli minnet, og fra Bergen fikk de rutinerte veteranene Ole Jacob Hystad, Ben Besiakov, Sigurd Ulveseth og Tom Olstad en forespørsel om å lage en konsert til hans minne. Dette utviklet seg til en liten turne, og denne onsdagen besøker de Oslo Jazzforum og Herr Nilsen.

De vil spille en rekke låter som Dexter Gordon gjorde til sine varemerker, og både hans egne og andres komposisjoner vil bli tolket med respekt og ydmykhet.

www.facebook.com

Ole Jacob Hystad – tenorsakson
Ben Besiakov (DK) – piano
Sigurd Ulveseth – bass
Tom Olstad – trommer

2. februar 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.
Vinterjazz

Tre av våre mest erfarne jazzmusikere fikk anledning til å spille sammen i trio-format. Dette gav mersmak, og du kan høre dem på ettermiddagsjazzen på Herr Nilsen denne lørdagen. Utgivelsen «A Day at the Opera» (Ponca Jazz Records) ble bl.a. resultatet og er innspilt i selveste operaen i 2011. Konserten vil i likhet med platen by på melodisk, swingende og lyrisk triojazz. Repertoaret byr på elegant, melodiøs og swingende jazz, og en stor del av dette er signert Ivar Antonsen.

www.facebook.com

Ivar Antonsen – piano
Stig Hvalryg – bass
Tom Olstad – trommer