13. mars 2013
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Oslo Jazzforum er stolte over å kunne presentere et oppsiktsvekkende stjernespekket band på Herr Nilsen med legendariske, amerikanske stjernemusikere.

Da pianisten McCoy Tyner ble spurt om hvorfor han engasjerte en 19-årig saksofonist i bandet sitt tidlig på 1970-tallet, svarte han at han syntes Azar hadde den samme følelsen for musikk som John Coltrane. Elvin Jones sa at han følte at Azar hadde ”den samme type energi” som Coltrane, og det var akkurat hva Elvin trengte. Da Miles Davis inviterte Azar til å bli med i bandet sitt på midten av 70-tallet, sa han at han ikke hadde hørt noen andre tenorsaksofonister spille på den måten siden Coltrane. Azar har også spilt med Woody Shaw, Ike & Tina Turner, Marvin Gaye, Earth Wind & Fire, Frank Zappa, og mange andre. Alle hans plateinnspillinger som leder er kritikerroste.

Juini Booth er en basslegende og har vært en drivende kraft i mange av de siste førti årenes legendariske band, som Art Blakey’s Jazz Messengers, Tony Williams’ Lifetime, Elvin Jones, Freddie Hubbard, Albert Ayler, m.fl.

Franklin Kiermyer, trommeslager og komponist, gjorde seg for alvor bemerket med platen “Solomon’s Daughter”, med bl.a. saksofonisten Pharoah Sanders.

 

“Kiermyer sounds like Elvin Jones and Rashied Ali wrapped up into a furious, thunderous package; he must be one of the most exciting and intense drummers around.” (THE WIRE)
“Kiermyer plays (and composes) with an almost evangelical belief in jazz as a form of pure inspiration.” (ENTERTAINMENT WEEKLY)
“Blessed with the ecstatic quality of his attack, drummer Franklin Kiermyer is that rare jazzman.” (ROLLING STONE)Kiermyer plays with volcanic authority.” (DOWN BEAT)
“His writing is fiercely primal and his drumming ferocious, unbridled…” (JAZZIZ)
“…enough to make you believe that music can still be frightening as well as sacred.” (THE VILLAGE VOICE)

Trioen samles i Oslo noen dager i mars for å spille inn plate, og det er en glede for Oslo Jazzforum å kunne presentere dem for publikum på vår intime scene Herr Nilsen.

www.facebook.com

 

Azar Lawrence – saksofon
Johan Lindvall – piano
Juini Booth – bass
Franklin Kiermyer – trommer

9. mars 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Mopti er en moderne jazzkvintett som gjennom fem sterke musikalske stemmer spiller originale komposisjoner med et tidsriktig, tradisjonsbærende, men samtidig innovativt sound. Faste og løse strukturer og akkustiske og elektriske teksturer blandes sammen til et utfordrende, dynamisk og innbydende lydbilde.

Harald Lassens saksofoneksplosjoner transformeres raskt til lyriske passasjer, og komplementeres av trompetist Kristoffer Eikrems delikate og intelligente linjespill. Disse to akkompagneres av gitarist Aleksander Sjølies mangefasetterte og velplasserte lydpallet, og det hele forankres i Andreas Wildhagens hardtswingende og fleksible trommespill samt solide bånnfrekvenser fra bassist Christian Meaas Svendsen.

Velarrangerte komposisjoner og ulike improvisatoriske konsepter danner utgangspunktet for bandets vektlegging av samspill og improvisasjon, og gjør at Mopti hele tiden balanserer i skjæringspunktet mellom det kjente og det ukjente.

«Å levere musikk med så mye dynamikk og så fin balanse mellom presisjon og lekenhet i øyeblikket krever også en bevissthet om felles mål og metode som lover veldig godt for et band som åpenbart er godt inne i flytsonen» – Terje Mosnes, Dagbladet

www.facebook.com

 

Kristoffer Eikrem – trompet
Harald Lassen – saksofon
Aleksander Sjølie – gitar
Christian Meaas Svendsen – bass
Andreas Wildhagen – trommer

23. mars 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

CD: Sonic Shapes(Stunt)
Ny CD indspilles December 2012 i Boston, Massachusetts, USA

Dansk Trioen er igjen på turné med den amerikanske saxofonlegenden Jerry Bergonzi. I januar 2012 hadde de en meget vellykket turné rundt i Skandinavia. Dette ble fullendt gjennom 5 utsolgte konserter under Copenhagen Jazzfestival.

Nå følges dette musikalske fyrverkeriet opp med enda en cd utgivelse, samt en turné i mars 2013.

Carl og Anders var noen av de første som ble kontaktet da det legendariske jazzspillested Montmartre ble relansert i mai 2010. Carl og Anders ble da bedt om at spille med saksofonlegenden Bill Evans (Miles Davis/John McLaughlin). På bakgrunn av dette engasjementet ble de klar over at de ønsket å utvide sitt triosamarbeid til at understøtte en internasjonal saksofonist, og idéen om å presentere trioen med Jerry Bergonzi, ble raskt en realitet.

Anders har selv vært i den fantastiske situasjonen gjennom sin karriere å ha fått mulighet til å utvikle sitt trommespill via samarbeid med saksofonister som Bob Berg, David Liebman, George Garzone, Petter Wettre, Hans Ulrik, Tomas Franck, Rick Margitza og Gary Thomas.

Carl er en av de mest interessante pianistene på den danske jazzscenen. Hans klaverspill er sprudlende og kjennetegnes av en sjelden virilitet og idérikdom som alltid tiltrekker lyttere. Carl spiller for tiden også med Jerry’s eget band og turnérer internasjonalt med sin egen trio.

Den finske Bassist Johnny Åman, nå bosatt i Malmø, er en af de mest benyttede bassistene i Sverige. Han har turnért over hele Europa og i det meste av Asien. Hans bunnsolide og veloverveide basspill er alltid en fornøyelse ån lytte til.

Jerry Bergonzi hører til den absolutte verdenseliten av tenorsaksofonister. Jerry er til daglig professor ved New England Conservatory of Music, og han er internasjionalt kjent for sine improvisasjonsbøker. Jerry har turnért med en perlerekke av internasjonale jazzartister, bl.a. Mike Stern, Adam Nussbaum, Dave Brubeck og Joey Calderazzo. Jerry ble av saksofonikonet Michael Brecker kort og godt betegnet som verdens beste saxofonist!

www.facebook.com

Jerry Bergonzi – tenorsaksofon
Carl Winther – piano
Johnny Åman – bass
Anders Mogensen – trommer

20. mars 2013
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

InterStatic (tidligere kjent som Young/Powell/Vespestad) er en nordisk jazz/rock/psykedelisk orgel/gitar/trommer band som byr på originalskrevet orgeljazz anno 2012 med vakre melodier, tøffe groover og intenst samspill og består av tre av Norges fremste jazzmusikere. Jarle Vespestad og Jacob Young tilhører den nye generasjon norske musikere på ECM. Roy Powell (UK) er bosatt i Norge med fartstid fra den nye og kreative jazzscenen i England. Komposisjoner av Jacob Young og Roy Powell med referanser til Tony Williams Lifetime /Rypdal/ Portishead.

www.facebook.com

Roy Powell – orgel
Jacob Young – gitar
Jarle Vespestad – trommer


16. mars 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Trioen har eksistert siden 1993 og har gitt ut 5 plater, hvorav 2 av disse mottok Spellemannprisen i 1994 og i 1996. Den siste plateutgivelsen – Epistel #5 – kom ut høsten 2012, og trioen har spilt både på Vossajazz, Oslo Jazzfestival og Nattjazz.

Vigleik Storaas har spilt med Chet Baker, Niels-Henning Ørsted Pedersen (NHØP), Warne Marsh, John Scofield og Jack DeJohnette. Foruten trioen spiller han med Heidi Skjerve, Kirsti Huke og Excess Luggage. Han har 8 plateutgivelser i eget navn, og har bidratt som ”sidemann” på 20-30 andre.

Mats Eilertsen spiller ellers med Tord Gustavsen og The Source, og har sine egne prosjekter Mats Eilertsen Trio og SkyDive. Han har spilt med Kenny Wheeler, Lee Konitz, Sonny Sharrock og mange andre kjente musikere. Han bidrar på rundt 50 plateinnspillinger som ”sidemann”.

Per Oddvar Johansen spiller foruten i denne trio bl.a. med Christian Wallumrød Ensemble, The Source, Close Erase og Trygve Seim Ensemble. Han har også spilt med Kenny Wheeler, Lee Konitz og Joshua Redman. Som ”sidemann” bidrar han på over 40 plateinnspillinger.

www.facebook.com

 

Vigleik Storaas – piano
Mats Eilertsen – bass
Per Oddvar Johansen – trommer

6. mars 2013
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Audun Automat er eit prosjekt som tek utgangspunkt i den europeiskeavantgardejazzen frå 60- og 70-talet. Vi prøvar å kople denne inspirasjonen opp mot nye utrykk frå notida sin jazz ogpopulærmusikk. Fokuset er på balansegangen mellom det komponerte og det improviserte, det stygge og det vakre, det kollektive og detsolistiske, kaos og orden.

Lyd og meir info: www.audunellingsen.com

www.facebook.com

Jørgen Mathisen – saksofon
Erlend Slettevoll – tangenter
Audun Ellingsen – bass
Henning Carlsen – trommer + elektronikk

2. mars 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Ayumi Tanaka trio baserer seg på samspill mellom tre ulike musikalske personligheter som forsøker å skape muligheter gjennom improvisasjon, og dette vil være trioens første konsert. Musikken er komponert av Ayumi Tanaka og den utforsker improvisasjon med en lyrisk, vakker og intens klang på en uvilkårlig måte.

Ayumi Tanaka er en japansk pianist som er inspirert av skandinavisk jazz, musikk utgitt av ECM Records and fri improvisert musikk. Hennes egen opplevelse av musikken var med på å bringe henne til Norge. I 2011 påbegynte hun sine studier i jazz og improvisert musikk ved Norges Musikkhøgskole, med lærekrefter som Misha Alperin og Ivar Antonsen. Hennes musikk er påvirket av hennes opplevelser gjennom å bo i Norge. Hun forsøker å finne sin egen stemme og knytte sammen sinnsstemninger fra sitt hjemland Japan og fra Norge i sin musikk.

Kongsbergenseren Christian Meaas Svendsen fullførte sin bachelor i jazz/improvisert musikk på Norges Musikkhøgskole i 2012, og påbegynte så et kurs i klassisk utøvende musikk samme år. Christian tar sikte på å bli en allsidig, men særegen bassist, og jobber mye med å finne nye tilnærminger og spilleteknikker på instrumentet. Han har gjort seg bemerket som soloartist, i duoen Duplex, trioen KNYST! og med kvintetten Mopti. Sistnevnte ble kåret til “Årets unge Jazzmusikere” i finalen i Jazzintro under Molde jazzfestival 2012.

Per Oddvar Johansen er bl a kjent fra Tronhdeim Kunstorkester og sitt samarbeid med Trygve Seim hvor utgivelsene med The Source har vært viktige bidrag tl nyere norsk jazz. Han har medvirket og vært sentral i utgivelser med Torbjørn Sunde, kvartetten TINGeLING, tubaist Lars Andreas Haug, Solveig Slettehjells «Slow Motion Orchestra», Kjersti Stubø, Petter Wettre, Jacob Young, Zanussi Five, i trio med Kjetil Møster og Per Zanussi, Eldbjørg Raknes og Hans Mathisen. På Moldejazz 2006 spilte ham med Joshua Redman, Arild Andersen og Bugge Wesseltoft.

 

www.facebook.com

 

Ayumi Tanaka – piano
Christian Meaas Svendsen – bass
Per Oddvar Johansen – trommer