9. mars 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Mopti er en moderne jazzkvintett som gjennom fem sterke musikalske stemmer spiller originale komposisjoner med et tidsriktig, tradisjonsbærende, men samtidig innovativt sound. Faste og løse strukturer og akkustiske og elektriske teksturer blandes sammen til et utfordrende, dynamisk og innbydende lydbilde.

Harald Lassens saksofoneksplosjoner transformeres raskt til lyriske passasjer, og komplementeres av trompetist Kristoffer Eikrems delikate og intelligente linjespill. Disse to akkompagneres av gitarist Aleksander Sjølies mangefasetterte og velplasserte lydpallet, og det hele forankres i Andreas Wildhagens hardtswingende og fleksible trommespill samt solide bånnfrekvenser fra bassist Christian Meaas Svendsen.

Velarrangerte komposisjoner og ulike improvisatoriske konsepter danner utgangspunktet for bandets vektlegging av samspill og improvisasjon, og gjør at Mopti hele tiden balanserer i skjæringspunktet mellom det kjente og det ukjente.

«Å levere musikk med så mye dynamikk og så fin balanse mellom presisjon og lekenhet i øyeblikket krever også en bevissthet om felles mål og metode som lover veldig godt for et band som åpenbart er godt inne i flytsonen» – Terje Mosnes, Dagbladet

www.facebook.com

 

Kristoffer Eikrem – trompet
Harald Lassen – saksofon
Aleksander Sjølie – gitar
Christian Meaas Svendsen – bass
Andreas Wildhagen – trommer