20. april 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

David Arthur Skinner er en eklektisk, engelsk pianist som har bodd i Norge siden 2005. I løpet av den tiden har han spilt med eliten av norske jazzmusikere, i et bredt spekter av sjangere, blant annet: klassisk jazz med «Fats Waller Project», swing med «Jazzombies», eksperimentell jazz med «Sphinx», og improvisasjonsmusikk basert på klassiske verk med saksofonisten Anders Grønseth. Skinner har utdannelse innen klassisk komposisjon fra Griegakademiet i Bergen,og skriver samtidsmusikk, i tillegg til storbandarrangementer. Han jobber også med dansere, fra jazzstiler som steppdans og Lindy Hop til moderne dansformer.

I 2013 begynner han å jobbe mer i trio-format. Repertoaret består hovedsakelig av standard-låter, i tillegg til noen egne komposisjoner. Inspirasjon hentes fra diverse kilder, men swing og moro står definitivt i fokus. På denne konserten har Skinner med seg to velkjente musikere som virkelig har swing og moro i blodet: Stig Hvalryg på bass og Marcus Lewin på trommer.

www.facebook.com

David Skinner – piano
Stig Hvalryg – bass
Marcus Lewin – trommer

13. april 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

I første sett vil man få høre musikk av John Surman med et knippe nye komposisjoner laget for kvartetten. Andre sett vil bestå av standards og originalkomposisjoner og her vil Karin Krog slutte seg til gruppa.

www.facebook.com

Karin Krog – vokal
John Surman – saksofon, bassklarinett
Erlend Slettevoll – piano
Terje Gewelt – bass
Tom Olstad – trommer

6. april 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Hallgeir Pedersen (39) fra Øksfjord er en av de fremste gitarister Norge har fostret. Denne gangen stiller han med en «ung» trio bestående av to av de største talentene fra det kreative musikkmiljøet i Tromsø: Jakop Janssønn (26) på trommer og Christo Stangness (22) på kontrabass. Repertoaret består i hovedsak av Pedersens komposisjoner samt spesielt utvalgte standards. Publikum kan forvente seg alt fra hardt swingene jazz til funky grooves og de mer blålyriske stemninger – utført med lidenskap, kreativitet, nerve og ikke minst ærlighet. Trioens musikk tar utgangspunkt i bop-tradisjonen, ledet an av Hallgeir Pedersens sterke identitet.

www.facebook.com

Hallgeir Pedersen – gitar
Christo Stangness – bass 
Jakop Janssønn – trommer

3. april 2013
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Bandet skal spille helt nye låter Solli har komponert til sin neste plate som skal spilles inn i New York i mai. Han har klart å samle sin herlige kvartett for anledningen – Phil Donkin kommer opp fra Berlin, Adam Pache kommer helt fra Milano og Erlend Slettevoll tar 70-bussen fra Gamlebyen.

Bjørn Vidar Solli er en av de ledende gitaristene i Norge og jobber som profesjonell musiker og komponist. Han har i en 4-års periode hatt New York som base, og har ved flere anledninger bragt med seg musikerkollegaer hit til lands. Bjørn Vidar har spilt sammen med bl.a. Eddie Henderson, Frank Wess (Count Basie Orchestra), Kevin Hays, Clarence Penn, Peter Bernstein, Mike LeDonne, Gene Perla, Jon Gordon, Joey De Francesco, Matt Brewer, Scott Robinson, Jimmy Rosenberg og en rekke flere amerikanske navn, samt norske artister som Bugge Wesseltoft, Petter Wettre, Jan Gunnar Hoff, Guttorm Guttormsen, Ola Kvernberg, John Pål Inderberg, Vigleik Storaas etc.

Erlend Slettevoll er en norsk jazzpianist, utdannet ved Jazzlinja (NTNU) i perioden 2001-2005. Han gjorde seg først bemerket i bandet The Core, sammen med Kjetil Møster, Steinar Raknes og Espen Aalberg. Senere har han jobbet fast med artister som Petter Wettre og Heidi Skjerve. Utvalgt diskografi: Audun Automat – «Night Creatures», The Core – «Office Essentials», «Indian Core», «Meditations on Coltrane», «Blue Sky» og «Vision», Petter Wettre Quartet – «Fountain of Youth», Heidi Skjerve Quintet – Coming Home», African Pepperbirds – «Cape Point».

Philip Donkin er en av verdens beste jazzbassister og er mye etterspurt både i USA og i Europa. Han er født og oppvokst i Newcastle i England og veksler nå mellom å bo i Berlin og New York. Utdannelsen har han fra Guildhall school of music i London, og han har siden spilt med folk som Quincy Jones, Kenny Wheeler, Tim Garland, Kurt Rosenwinkel, Marc Copland, Bill Stewart, Greg Osby, Roger Kellaway, Eddie Henderson, John Abercrombie og mange andre. Hans spillestil er virtuos, men også svært svingende og melodisk. I 2011 spilte han i Norge hele 5 ganger, og han har spilt en rekke konserter med Bjørn Vidar Solli, Marius Neset, Karl Ivar Refset Band med flere både på klubber og festivaler her til lands.

 

Adam Pache er en av de mest dyktige og lovende unge jazztrommeslagerne fra Australia. Etter å ha bodd og spilt i New York i flere år, bor Adam nå i Roma, hvor han er medlem av den legendariske saksofonisten Steve Grossmans band. I løpet av karrieren sin, har Adam opptrådt med jazzkjendiser som Clark Terry, Christian McBride, Jeremy Pelt, Junior Mance, Robert Hurst III, Will Vinson, Bill Saxton, Mike Nock og Dale Barlow, og han har vært på scenen på klubber, festivaler og konsertsaler over hele verden. Med kunstnervisa flyttet Adam i 2005 til New York hvor han fortsatte å studere samtidig som han hadde en travel spilleplan med opptredener på mange av byens legendariske jazzklubber. Adam har stått på scenen ved internasjonalt anerkjente festivaler som New Yorks JVC Jazz Festival, Roskilde Festival, Montreux Jazz Festival, Bologna Jazz Festival, Sydney Festival, Oslo Jazzfestival og Bangkok Jazz Festival, og han har flere turnéer i Australia, Asia, Europa, Midtøsten og USA. Internasjonalt har Adam også tatt en pedagogisk rolle og holder tromme mesterklasser i Australia, Kina, Thailand, Filippinene, Libanon, Kuwait, Dubai og United State of America som ofte er støttet av den australske staten.

 

www.facebook.com

 

Bjørn Vidar Solli – gitar
Erlend Slettevoll – piano
Phil Donkin – bass
Adam Pache – trommer

24. april 2013
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 250,-.

Oslo Jazzforum er særdeles stolte over å presentere trommelegenden Al Foster med eget band på Herr Nilsen.

Al Foster er for mange kanskje først og fremst kjent som den musikeren som spilte lengst med Miles Davis; både på 70– og 80– tallet var han sentral i Davis’ grupper. Miles beskriver Al slik i sin selvbiografi: «He Foster knocked me out because he had such a groove and he would just lay it right in there. That was the kind of thing I was looking for. AI could set it up for everybody else to play off and just keep the groove going forever.»

Al Foster har også samarbeidet i årevis med musikere som Sonny Rollins, Herbie Hancock, McCoy Tyner og Joe Henderson. Listen over stjernemusikere han har spilt med er nesten uendelig, og han har vært en attraksjon i alle de band han har deltatt i. Han har de siste førti årene vært en av verdens mest etterspurte trommeslagere, både på plater og turnéer, og han har en fleksibel spillestil som strekker seg fra bebop til jazzrock; alltid med et bunnsolid groove og swing som fundament. I New York, hvor han har bodd hele livet, har han en helt spesiell status på byens jazzklubber.

Siden tidlig på 90-tallet har Al hatt sitt eget band, og han har gjort flere plateinnspillinger og turnéer over hele verden. Musikerne han nå har med seg har han samarbeidet lenge med, særlig bassisten Doug Weiss, og vi gleder oss også til å høre saksofonisten Eric Alexander og pianisten Adam Birnbaum. Sammen utgjør de et utsøkt og hardtswingende band i aller beste NYC – tradisjon, plukket fra øverste hylle blant byens musikere.

Det er en nesten sensasjonell anledning for Oslos jazzpublikum til å høre Al Foster Quartet på en så liten og intim scene som Herr Nilsen.

www.facebook.com

Eric Alexander – saksofon
Adam Birnbaum – piano
Doug Weiss – bass
Al Foster – trommer

 Billetter

10. april 2013
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Petter Wettre – saksofon
Jonas Westergaard (DK) – bass
Anders Mogensen (DK) – trommer

17. april 2013
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Saksofonisten Niels Vincentz presenterer her sin trio med trommeslageren Billy Hart (Miles Davis, Stan Getz, Herbie Hancock) og bassisten Cameron Brown (Joe Lovano, Don Cherry, George Adams/Don Pullen Quartet).

Samarbeidet med de to verdensnavnene begynte i New York i perioden 1999 – 2003 da Vincentz bodde i byen. På dette tidspunktet spilte gruppen inn deres første CD, som av ulike årsaker først ble utgitt 12 år etter. Det skjedde etter oppfordring fra Billy Hart, som også formidlet kontakt til plateselskapet SteepleChase. Siden har ting utviklet seg hurtig, med turnéer i USA og Danmark, deltagelse på Copenhagen Jazzfestival, rosende omtale i inn- og utland, samt en ny innspilling.

Trioens første CD “Early Reflections” var nominert til prisen for “årets danske jazzudgivelse 2012” ved Danish Music Awards, og fikk 4 stjerner i DownBeat.

Konserten er en del av en to ukers releaseturné i Skandinavia for trioens CD nr. 2, “Gravity” som kommer ut i mars 2013, også nå på SteepleChase. Samarbeidet er ganske usedvanlig, da selskapet sjelden utgir danske musikere.Trioen spiller både original musikk og standards. Musikken lener seg til tradisjonen slik den er kjent fra jazzens pianoløse konstellasjoner. Med inspirasjon fra bl.a. Sonny Rollins og Steve Lacy, til den tidlige lyden av frijazz, søker denne trioen sine egne veier i et åpent terreng.

www.facebook.com

Niels Vincentz – saksofon
Cameron Brown – bass
Billy Hart – trommer

Billetter

27. april 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Laila Dalseth og bandet er blant de ledende jazzgruppene i landet med medlemmer som hver for seg kan vise til imponerende karrierer innen norsk og internasjonal jazz. Dalseth har utgitt en rekke CDer og innehar flere priser bl.a. Buddystatuetten.

Tenor- og sopransaksofonist Knut Riisnæs er en prisbelønt musiker, og også en komponist og arrangør, med stor internasjonal anerkjennelse.

Bandet ønsker publikum hjertelig velkommen.

www.facebook.com

Laila Dalseth – vokal
Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Per Husby – piano
Kåre Garnes – bass
Tom Olstad – trommer