26. oktober 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Vivian Buczek har utviklet seg til en av Sveriges fremste jazzsangerinner med 4 soloplater bak seg. Hun har opptrådt sammen med manga store svenske og internasjonale artister. Vivian er født i Malmö og har polske aner.

Peter Asplund er en av de heteste og mest karismatiske trumpeterne på den svenske jazzscenen. I 2011 ble han tildelt sin andre «Gyllene Skiva» for hans siste plate «Asplund meets Bernstein». I det siste har han også utviklet sine vokale ferdigheter med fokus på klassisk crooner-stil á la Mel Tormé.

Sammen backes de opp av temperamentsfulle Claes Crona trio.

Peter Asplund – trompet
Vivian Buczek – vokal
Claes Crona – piano
Hans Backenroth – bass
Johan Löfcrantz Ramsey – trommer

23. oktober 2013
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Bandet består av Bjørn Klakegg, David Wallumrød, Nikolai Hængsle Eilertsen og Thomas Strønen. Bjørn Klakegg er gitarist med mange egne band og innspillinger bak seg. David Wallumrød er keyboardist som har spilt med artister som bl.a. Torun Eriksen, Jarle Bernhoft og Thomas Dybdahl. Nikolai Hængsle Eilertsen er bassist, kjent fra band som Elephant9, BigBang og mange flere. Thomas Strønen er trommeslager, kjent fra band som Humcrush, Food, Meadow, Parish og for sitt samarbeid med Sidsel Endresen, Christian Fennesz og Nils Petter Molvær.

Needlepoint er ute med nytt album. I mars 2010 kom gruppa ut med debutalbumet «The Woods Are Not What They Seem», og utgivelsen fikk svært god mottakelse. I oppfølgeren «Outside the Screen» er David Wallumrød nytt medlem i bandet. Referansene til 60- og 70-tallet er tydelige, og det er blitt en plate som krysser grensene mellom jazz og rock, med elementer av psychedelia og prog.

Bjørn Klakegg – gitar og vokal
David Wallumrød – keyboards
Nikolai Hængsle Eilertsen – bass
Thomas Strønen – trommer

19. oktober 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Med vokalist Ingar Kristiansen i front og Torstein Ellingsen bak trommene er dette en hardtsvingende «pakke” som går på scenen i grå dresser. Bandet tar utgangspunkt i musikken til de største mannlige jazzvokalistene på 1950- og 60-tallet og oppdaterer dette klassiske materialet til dagens mer moderne jazzuttrykk. Bandet har utgitt to plater.

Gruppen har siden 1999 spilt en rekke konserter på klubber, kulturhus og jazzfestivaler rundt i Norge. Sanger Ingar Kristiansen har på kort tid utviklet seg til å bli en av Norges fremste og mest utadvendte croonere. Han og det allsidige bandet fortolker den rike amerikanske vokaljazztradisjonen på sin egen måte, og evner å fornye de udødelige sangene til for eksempel Gershwin, Porter, Rogers & Hart.

Ingar Kristiansen – vokal
Eckhard Baur – trompet
Erik Løkra – tenorsaksofon
Ove Alexander Billington – piano
Stig Hvalryg – bass
Torstein Ellingsen – trommer

16. oktober 2013
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Bandet har sine røtter i amerikansk jazz, inspirert av pianister som McCoy Tyner, Kenny Kirkland, Bill Evans og Herbie Hancock, men søker å skape sitt eget uttrykk i grenselandet mellom det hardtsvingende og det lyriske, hvor det energiske og rytmiske samspillet avløses av partier med rom for ettertanke. Bandet søker å bygge musikken sin ut i fra enkle og iørefallende melodier, som brukes som basis for utforskende improvisasjoner og fargerike harmoniseringer. Repertoaret består i hovedsak av egenkomponert materiale, ispedd enkelte standardlåter

Michael Bloch – piano
Stig Hvalryg – bass
Hermund Nygård – trommer

https://soundcloud.com/michael-bloch-trio

9. oktober 2013
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Rino Arbore Quartet er en italiensk-norsk kvartett som gitaristen og komponisten Rino Arbore grunnla i 2008 med tanke på å utforske europeisk improvisasjonsjazz. Etter å ha holdt en lang rekke konserter i Europa, utga bandet sitt første album «Sweet wind» (2011) hvor soundet er en blanding av ”italiensk melodiføring” og improvisasjon. Arbore er ute etter en musikk med personlighet og gjenkjennelighet, emosjonalitet og skjønnhet som nettopp dette knippet musikere kan uttrykke. Roy Nikolaisen på trompet og flygelhorn er en raffinert musiker som på elegant vis følger opp musikkens arkitektur; Giorgio Vendola på kontrabass tegner utsøkte melodilinjer med buen i sin improvisasjon og gir bandet en europeisk karakter  og Gianlivio Liberti på trommer, som har samarbeidet med Arbore i en lang årrekke, har en egen følsomhet og tilstedeværelse i sitt spill. I 2012 ga de ut «Suggestions from Space» som har fått strålende mottakelse og Rino Arbore Quartet ble kåret til beste kvartett i 2012.

 

Rino Arbore Quartet spiller også på DølaJazz – Lillehammer Jazzfestival og i Gjøvik på denne lille Norgesturnéen.

Konserten er et samarbeid med Det italienske kulturinstitutt i Oslo.
www.iicoslo.esteri.it

Sjekk ut:
youtube.com

 

 

Roy Nikolaisen – trompet/flygelhorn
Rino Arbore – gitar
Giorgio Vendola – bass
Gianlivio Liberti – trommer

5. oktober 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Fem av landets beste veteraner spiller standardlåter. Alle bandmedlemmene har spilt med store amerikanske stjerner. Dette blir årets begivenhet for elskere av bærekraftig jazz

Ditlef Eckhoff- trompet
Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Einar ”Pastor’n” Iversen – piano
Sture Janson – bass
Eyvind Wahlen – trommer

2. oktober 2013
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Espen Eriksen Trio skiller seg ut på den internasjonale jazzscene med sine relativt korte og formfullendte låter og en ”less is more”-tilnærming i arrangementer og fremføring. Musikken er lyrisk, vakker og melodisk og kan trygt plasseres i en skandinavisk tradisjon med innslag av folkemusikk, melankoli og de dype skoger. Trioen har gitt ut to plater på det prestisjetunge norske plateselskapet Rune Grammofon, som begge har blitt hyllet av tunge internasjonale publikasjoner som for eksempel BBC, The Independent og KulturSpiegel.

Sjekk ut:
www.espeneriksentrio.com

 

Espen Eriksen – piano / komposisjoner
Lars Tormod Jenset – bass
Andreas Bye – trommer

12. oktober 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Asle Røe er en allsidig gitarist som spesialiserer seg på jazz, støttet av 30 års erfaring. Han er inspirert av gitarister som Wes Montgomery, Django Reinhardt, Hank Garland og Danny Gatton blant mange andre. I tillegg til komposisjoner av disse og andre kjente komponister fremfører Røe også sine egne låter. Disse varierer fra melodiske ballader til energisk jazz med country tilsnitt. Selv om Asle spesialiserer seg på jazz, kan han imøtekomme nesten alle musikkstiler, inkludert blues, country, rock og pop.

Han bor og spiller for tiden i Oslo, men har de siste 10 årene hatt base i USA og opptrådt i byer som bl.a. New York, Las Vegas, Austin, New Orleans og Houston. I bagasjen hjem fra USA tok Asle med seg en innspilling av egenkomponert musikk med musikere derfra. Det er planlagt utgivelse i løpet av året.

Asle Røe – gitar
Jens Fossum – bass
Jakop Jansønn – trommer