30. november 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

 

Tore Johansen – trompet
Tore Brunborg – tenorsaksofon
Vigleik Storaas – piano
Jo Skaansar – bass
Roger Johansen – trommer

23. november 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

«Playing up to my standards» An evening of reharmonisations and melodic displacements.
Formålet for dette prosjektet har for Petter Wettre vært å «pusse opp» våre mest kjære standardlåter. Han har børstet støvet av kjente og ikke fullt så kjente låter fra Broadway repertoiret og iført dem nye harmoniske omgivelser og melodisk haute couture.

Dette er et engangsprosjekt som kun tilfaller Herr Nilsen publikum denne spesielle ettermiddagen. Gå ikke glipp av denne musikalske godbiten med våre fremste jazzmusikere + en trommeslager fra Australia!

 

Petter Wettre – saksofon
Bjørn Vidar Solli – gitar
Jørn Øien – piano
Frode Berg – bass
Adam Pache – trommer

http://www.reverbnation.com/petterwettre

20. november 2013
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Tomas Franck er et internasjonalt jazznavn med utgivelse på det prestisjefylte Criss Cross Records, og av egne prosjekter kan nevnes ‘Tomas Franck Quartet’ bestående av Mulgrew Miller -piano, Peter Washington – bass, Billy Drummond – trommer. Han har spilt i DR Big Band, og hatt egne ensembler med med musikere som Niels Henning Ørsted Pedersen, Carsten Dahl, Ed Thigpen, Thomas Clausen  og Jesper Lundgaard for å nevne noen. Tomas har mottatt samtlige priser en jazzmusiker i Danmark kan få, eksempelvis Ben Websterprisen, Jasa prisen og Palæbarsjazzpris.

Daniel Franck
Tomas Franck – tenorsaksofon

Ben Besiakov – piano
Daniel Franck – bass
Hermund Nygård – trommer

16. november 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Dave Edge er kanskje best kjent som saksofonisten i » The Real Thing», men han har også deltatt i Oslos jazzliv gjennom flere år siden han flyttet fra England i 2006. I tillegg har han spilt med Kenny Wheeler, John Surman, John Taylor og Georgie Fame med flere.

Bandet spiller hovedsakelig originale komposisjoner og i tillegg noen arrangerte standard jazzlåter. Musikken er best beskrevet som contemporary swing og latin men basert på Blue note tradisjon.

Dave Edge – saksofon
Roy Nikolaisen – trompet
Ove Billington – piano
Stig Hvalryg – bass
Roger Johansen – trommer

9. november 2013
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

SOHT bestående av Svein Olav Herstad piano, Magne Thormodsæter bass og Håkon Mjåset Johansen trommer er en av de viktigste trioene vi har i landet innenfor klassisk jazz. De har bidratt stort i utviklingen av en mer tydelig og klar form for “sound” og rytmikk i denne sjangeren.

Etter en lengre periode med utenlandsturnéer drar SOHT ut på Norgesturné i november 2013. Med seg i kofferten har trioen platen “Live In Cape Town” som er et opptak gjort av South African Broadcasting Corporation (SABC) på deres turné i 2010.

 

Svein Olav Herstad – piano
Magne Tormodsæther – bass
Håkon Mjåseth Johansen – trommer

6. november 2013
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

 

Gisle Johansen – tenorsaksofon
Roy Powell – orgel
Staffan William-Olsson – gitar
Jarle Vespestad – trommer

13. november 2013
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Dette prosjektet har oppstått ut fra Frode Kjekstads turer til London de siste årene.

I miljøet rundt den legendariske jazzklubben Ronnie Scott´s er den italienske saksofonisten Renato D´Aiello en av de store stjernene. I en årrekke har han hatt faste ukentlige engasjementer på «Ronnies» og han er en viktig brikke i et stort internasjonalt jazzmiljø.

Fra Paris kommer den franske trommisen Lionel Boccara for anledningen.

«Oslos egne» Roy Powell og Stig Hvalryg på piano og bass er stjernemusikere med bakgrunn fra talløse prosjekter med internasjonale og lokale musikere.

Det er duket for storaften på Herr Nilsen denne kvelden. Kom og hør!

Frode Kjekstad – gitar
Renato D´Aiello – saksofon
Roy Powell – piano
Stig Valrygh – bass
Lionel Boccara – trommer

2. november 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

I følge Staffan William-Olsson er han en bauta i norsk jazz. Gjennom 40 år har Knut Riisnæs vært i aller fremste rekke blant norske jazzsaksofonister. Han har gitt ut 5 egne innspillinger, mottatt 2 spellemannpriser og har gjennom årene deltatt på utallige innspillinger med andre artister. Han er også innehaver av Buddyprisen som er den høyeste utmerkelsen innen norsk jazz. I tillegg til å ha samarbeidet med de aller fleste ledende norske artister, har han samarbeidet med internasjonale artister som Jon Christensen, John Scofield, John Hicks, Adam Nussbaum og Bobo Stenson.

Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Anders Aarum – piano
Jens Fossum – bass
Tom Olstad – trommer