19. februar 2014
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

I begynnelsen av 2014 slippes en ny plate – Control is for Beginners – med bandet som består av trommeslager og primusmotor bak Jazzcode, Carl Størmer, Bendik Hofseth (saksofon), Lars Jansson (piano) og Mats Eilertsen (bass). Låtene er signert Hofseth og Jansson, og live såvel som i studio kombinerer stjernemusikerne lekenhet, følsomhet og orginalitet i et unikt samspill. Dette er jazz i verdensklasse som både har i seg det nordiske soundet og som samtidig svinger.

Bendik Hofseth – saksofon
Lars Jansson (S) – piano
Thomas Fonnesbæk (DK) – bass
Carl Størmer – trommer

 

Bendik Hofseth

Bendik Hofseth. Foto Olav Olsen

22. februar 2014
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

I følge Staffan William-Olsson er han en bauta i norsk jazz. Gjennom 40 år har Knut Riisnæs vært i aller fremste rekke blant norske jazzsaksofonister. Han har gitt ut 5 egne innspillinger, mottatt 2 spellemannpriser og har gjennom årene deltatt på utallige innspillinger med andre artister. Han er også innehaver av Buddyprisen som er den høyeste utmerkelsen innen norsk jazz. I tillegg til å ha samarbeidet med de aller fleste ledende norske artister, har han samarbeidet med internasjonale artister som Jon Christensen, John Scofield, John Hicks, Adam Nussbaum og Bobo Stenson.

Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Anders Aarum – piano
Jens Fossum – bass
Tom Olstad – trommer

15. februar 2014
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Sommeren 2013 avsluttet Winther/Åman/Mogensen feat. Jerry Bergonzi en 4 ukers turné som strakk seg fra Zanzibar over København til New York og Boston med en innspilling hvor de hadde invitert saksofonisten George Garzone til å medvirke. Dette møtet både mellom to instrumentkollegaer og den europeiske rytmeseksjonen, ble så vellykket at George ikke var i tvil om at han svært gjerne ville turnére med denne trioen. Siden Bergonzi ikke kan turnére i begynnelsen av 2014, blir det med en flott «avløser», når trioen Winther/Åman/Mogensen i februar 2014 reiser på turné med saksofonisten George Garzone.

George Garzone (US) – tenorsaksofon
Carl Winther (DK) – piano
Johnny Åman (FIN) – bass
Anders Mogensen (DK) – trommer

12. februar 2014
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Babylon Brothers ble satt sammen i 2011 for en eneste konsert i Oslo. Etter overveldende publikumsoppslutning, utrolig respons og meget høy hyggefaktor hos guttene i bandet ble det bestemt å utvikle konseptet videre. Og konseptet er rett og slett å spille egenkomponert, groovy, iørefallende og publikumsvennlig med energi og trøkk. Skal man forsøke å sette musikken i bås så er muligens Funky Jazzrock beskrivende, ispedd influenser fra både latin, jazz og pop-verdenen.

Staffan William-Olsson – gitar
Frode Mangen – keys
Tom Erik Antonsen – bass
Erik Smith – trommer

8. februar 2014
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Kvartetten spiller bl.a. originalmusikk av Knut Kristiansen, skrevet i løpet av de siste 40 årene, musikk av Thelonious Monk, Ornette Coleman og Dollar Brand, samt en og annen standard.

Knut Kristiansen – piano
Vidar Johansen – saksofoner & treblås
Kåre Garnes – kontrabass
Espen Rud – trommer

1. februar 2014
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Thomas Torstrup er en pianist og komponist fra Stavanger. Han har nylig samlet noen av sine favorittmusikere i Rainbow Studio for å fargelegge låtene sine.
Resultatet er “Snøkorn” – et vellydende jazzalbum som varmer i vintermørket.
Låtmaterialet er inspirert av naturen, tilfeldigheter, reiser og gregorianske melodier.

Hanna Paulsberg – saksofon
Thomas Torstrup – piano
Trygve Fiske – bass
Tore Sandbakken – trommer

Smakebit fra Thomas Torstrups kommende album «Snøkorn»