5. november 2014
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Astro Buddha Agogo er et sjåvt band fra København som spiller energisk og swingende med en besetning av orgel, saksofon og trommer. Michael Blicher veksler mellom sopran, tenor og tverrfløyte eller han spiller iblant på begge saksofoner samtidig! Dan Hemmer på sitt Hammond M3 har en fin klang og bidrar til at bandet høres skikkelig tight ut.

Bandet har utgitt en cd høsten 2010 og i vinter gjestet de Victoria med trommeslager Steve Gadd. Denne gangen legger de turen innom i forbindelse med en konsertserie for Rikskonsertene og med trommeslager Morten Ærø.

Om du liker bevegelig musikk, må du få med deg dette. Du kommer til å få en artig kveld.

Michael Blicher – saksofon/ fløyte 
Dan Hemmer – hammondorgel 
Morten Ærø – trommer

1. november 2014
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Babylon Brothers ble satt sammen i 2011 for en eneste konsert i Oslo. Etter overveldende publikumsoppslutning, utrolig respons og meget høy hyggefaktor hos guttene i bandet ble det bestemt å utvikle konseptet videre. Og konseptet er rett og slett å spille egenkomponert, groovy, iørefallende og publikumsvennlig med energi og trøkk. Skal man forsøke å sette musikken i bås så er muligens Funky Jazzrock beskrivende, ispedd influenser fra både latin, jazz og pop-verdenen.

Staffan William-Olsson – gitar
Frode Mangen – keyboards
Tom Erik Antonsen – bass
Erik Smith – trommer

29. november 2014
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

 

Ingar Kristiansen – vokal
Eckhard Baur – trompet
Håvard Fossum – tenorsaksofon
Per Husby – piano
Stig Hvalryg – kontrabass
Torstein Ellingsen – trommer

22. november 2014
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Lørdag får Oslo jazzforum nok et populært gjenhør med saksofonmester Knut Riisnæs og hans kvartett. For anledningen stepper Erlend Slettevoll inn på piano, og ellers er det som vanlig Jens Fossum bass og Tom Olstad trommer. Vi gleder oss til en swingende ettermiddag på Herr Nilsen. 

Knut Riisnæs – tenorsaksofon 
Erlend Slettevoll -piano
Jens Fossum – bass
Tom Olstad – trommer

19. november 2014
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

I løpet av de siste årene har Winther/Åman/Mogensen foretatt en rekke turnéer med saksofonlegenden Jerry Bergonzi, som av mange blir omtalt som verdens beste saksofonist! Bergonzi har i mange år jobbet tett med trompetisten Phil Grenadier, som i Norden er et relativt ubeskrevet blad.

I januar 2014 spilte Bergonzi inn sin nyeste CD «7 Rays» med Winther/Åman/Mogensen og utvidet samtidig kvartetten med Grenadier. Det er denne besetningen som nå er på en eksklusiv høstturné i Europa og USA.

Phil Grenadier beskrives som en «skjult skatt». Hans spill er personlig og han er en ekstremt ekvilibritisk improvisator. Av jazzmagasinet Downbeat blir han kalt Rising Star og han har gitt ut CD-er med størrelser som Ethan Iverson og Brad Mehldau.

Jerry Bergonzi – saksofon
Phil Grenadier – trompet
Carl Winther – piano
Johnny Åman – bass
Anders Mogensen – trommer

15. november 2014
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Etter 14 år som musiker, komponist og arrangør i Oslo flyttet Børre Dalhaug hjem til Ålesund. Nå har har samlet ni av de beste jazzmusikerne i fylket og startet et ministorband.

District Nine er en hardtsvingene nonett med sterke solister og flotte ensemblemusikere. Musikken tar utgangspunkt i den amerikanske Blue Note jazzen fra 1950- og 1960-tallet og blander dette med elementer fra dagens musikk. Med sine seks blåsere har District Nine trøkket og tyngden til et storband uten å miste fleksibiliteten og lekenheten man finner i mindre orkester. Gjennom sitt repertoar – som spenner fra swing, via latin og til funk – presenterer District Nine heftige shout chorus, et stødig komp og fabelaktige solister.

Ivar Kvangardsnes – leadtrompet
Lars Petter Vågnes – trompet
Bjørn Frantzen – trombone
Vidar Sæther – altsaksofon
Peter Wergeni – tenorsaksofon
Frank Harneshaug – barytonsaksofon
Frode Grønmyr – gitar
Lars Martin Vik – bass
Børre Dalhaug – trommer

8. november 2014
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Fra akademiet i Moskva har Olga Konkova utdanning både i jazz og klassisk musikk. Solodebuten hadde hun under Moldejazz i 1999 og hun har samarbeidet med musikere som Jon Christensen, Knut Riisnæs, Audun Kleive, Ole-Jacob Hansen, Tom Olstad, Tore Brunborg og Karin Krog.

Sjekk gjerne ut noen av hennes utgivelser i eget navn: Going with the Flow (1997), Her Point of View (1999), Northern Crossings (2000), Some Things From Home (2001), Unbound (2005), Improvisational : piano improvisations inspired by Joni Mitchell (2009), My voice : Music for piano, vocal & percussion (2010) og Return journey (2011).

Hun samarbeider mye med sin mann, bassisten Per Mathisen, og denne lørdagen er det Paolo Vinaccia som spiller trommer.

 

Olga Konkova – piano
Per Mathisen – bass
Paolo Vinaccia – trommer