20. desember 2014til3. januar 2015

God Jul_1

27. desember 2014
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Oslo Jazzforum presenterer Blue Sonic Fuel med Staffan William-Olsson på gitar, Petter Wettre på tenorsaksofon, Roy Powell på orgel og Erik Jøkling på trommer tredje juledag 27. desember kl. 16:00. Hard-bop og orgeljazz i Jack McDuff-tradisjonen.

 

6. desember 2014
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Musikken er hovedsaklig forankret i den moderne jazzen, men man finner også mange elementer hentet fra bl.a. mer americana og roots inspirert musikk. Alle låter er skrevet av Michael Aadal.

Deres andre cd «Abigail» kom i fjor på Losen Records.

Lytt her:
www.youtube.com/watch?v=WCWHl5Odlpk
https://soundcloud.com/maag-1

 

Michael Aadal – gitar
André Kassen – tenorsaksofon
Ole-Bjørn Talstad – piano
Anders Hofstad Sørås – pedal steel gitar
Audun Ramo – bass
Gunnar Sæter – trommer


3. desember 2014
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Somebody’s Quartet er en gitar/piano kvartett som har sitt utspring ved det Rytmiske musikkonservatoriet (RMC) i København.

Musikken kan beskrives som moderne swingbasert jazz. Repertoaret består i hovedsak av Mathisens egne originalkomposisjoner og egne arrangementer av standard materiale fra den amerikanske jazztradisjonen. Med stor respekt for den ett-­hundre-­år gamle tradisjonen kombinerer vi den med rytmiske, harmoniske og melodiske landskap av ny og spennende karakter.

Her kan du sjekke ut musikken:
www.soundcloud.com/sveinrikardmathisen

Svein Rikard Mathisen – gitar
William Larsson – piano
Paul Hinz – Bass
Andreas Fryland – trommer

 

20. desember 2014
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Julekonserten på Herr Nilsen siste lørdag før jul har vært en særdeles hyggelig og populær tradisjon siden starten, altså i 20 år.

Det er Laila Dalseth som har holdt denne tradisjonen ved like i alle disse årene med sin kvintett, og i hennes fravær vil hennes faste medmusikere og gode venner i år som i fjor trå til med et swingende, julepreget repertoar. Så ønsker vi Laila velkommen tilbake neste år.

Velkommen til ”førjulstidens vakreste eventyr” – og her lønner det seg å være tidlig ute for de som vil ha sitteplass!

Roy Nikolaisen – trompet
Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Per Husby – piano
Kåre Garnes – bass
Tom Olstad – trommer

17. desember 2014
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Dave Edge er mest kjent som saksofonist i souljazz gruppa «The Real Thing». Han henter inspirasjon fra stilene til Sonny Rollins, Hank Mobley, Joe Henderson og lignende. Dave sin nye kvartett vil spille originale og melodiske komposisjoner. Musikken har diverse elementer av swing og latin jazz grooves.

Dave Edge – saksofon
Anders Aarum – piano
Jens Fossum – bass
Hermund Nygård – trommer

13. desember 2014
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

 

Tre av våre mest erfarne jazzmusikere fikk anledning til å spille sammen i trio-format. Dette gav mersmak, og du kan høre dem på ettermiddagsjazzen på Herr Nilsen denne lørdagen. Utgivelsen «A Day at the Opera» (Ponca Jazz Records) ble bl.a. resultatet og er innspilt i selveste operaen i 2011. Konserten vil i likhet med platen by på melodisk, swingende og lyrisk triojazz. Repertoaret byr på elegant, melodiøs og swingende jazz, og en stor del av dette er signert Ivar Antonsen.

Ivar Antonsen – piano
Stig Hvalryg – bass
Tom Olstad – trommer