20. desember 2014til3. januar 2015

God Jul_1

31. januar 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Frode Thingnæs gikk bort 15. November 2012. I løpet av sin lange karriere hadde Frode opparbeidet seg en status som en av Europas dyktigste trombonister, arrangører og komponister innen jazz og populærmusikk. Kort tid etter at Frode døde valgte de fire gjenværende medlemmene Pete Knutsen, Jan Erik Kongshaug, Magnus Thingnæs og Thor Andreassen å fortsette kvintetten i Frodes ånd og under samme navn, men med varierende gjestesolister hvor saksofonisten Knut Riisnæs ble kvintettens absolutte førstevalg.

Knut Riisnæs – saksofon
Pete Knutsen – gitar
Magnus Thingnæs – piano
Jan Erik Kongshaug – bass
Thor Andreassen – trommer 

28. januar 2015
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Trommeslageren Eyvind Olsen Wahlen fyller 75 år i januar og markerer det med å spille med gode musikervenner på Herr Nilsen. Den irske gitarlegenden Louis Stewart er gjest for anledningen.

 

Louis Stewart (UK) – gitar
Roy Nikolaisen – trompet
Håvard Fossum – tenorsaksofon
Anders Aarum – piano
Stig Hvalryg- bass
Eyvind Olsen Wahlen – trommer

24. januar 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Som trio har Johansen, Garnes og Olstad spilt sammen i snart 20 år, og ga i 1996 ut platen ”Lopsided” på Curling Legs Records. Bjørn Klakegg, som utvider trioen til kvartett, er med sitt kreative og smakfulle gitarspill en verdifull og spennende tilvekst til bandet.

Alle fire er blant landets mest erfarne jazzmusikere, og har til sammen medvirket i et utall forskjellige band og plateinnspillinger.

Vidar Johansen framstår i dag som en av våre mest originale og spennende komponister med mange bestillingsverk på tapetet, så repertoaret er hovedsakelig basert på hans komposisjoner. Men publikum skal likevel ikke se bort fra at det kan komme innslag av så vel Thelonius Monk som Rolling Stones, og en og annen gammel sjømannsvise.

Vidar Johansen – tenorsaksoson, sopransaksofon, bassklarinett
Bjørn Klakegg – gitar
Kåre Garnes – bass
Tom Olstad – trommer

17. januar 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Andreas Dreier Trio er aktuell med den kritikerroste CD-utgivelsen «Poinciana» hvor musikken er en hyldest til den amerikanske pianisten Ahmad Jamal. Repertoaret tar utgangspunkt i Jamals arrangementer av kjente standards og 1950-tallets elegante cooljazz.

Andreas Dreier – bass
Bjørn Vidar Solli – gitar
Adam Pache – trommer

14. januar 2015
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Bandet vil presentere nyskrevet originalmusikk og arrangementer av kjente standardlåter signert kapellmesteren. Musikken henter sin inspirasjon fra både amerikansk og europeisk jazz, og kan best beskrives som melodiøs moderne jazz, spilt med virtuositet, overskudd og energi.

Petter Wettre – saksofon
Jacob Young – gitar
Michael Bloch – piano
Anders Thorén – trommer
Audun Ellingsen – bass

10. januar 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

 

Ole Henrik har samlet noen av sine faste medspillere fra band som bl.a. Chipahua og Ab und Zu til å spille med seg denne ettermiddagen. Samarbeidet strekker seg helt tilbake til tidlig 80-tallet da alle var særs aktive på Oslos mange klubbscener. Repertoaret for kvelden er stort sett kjente melodier ikledd egne arrangementer.

Giørtz er også denne uken aktuell med cd-utgivelse på Grappa; «Det kromatiske minnet». Egne komposisjoner med tekster av Lars Saabye Christensen». Det blir en markering av utgivelsen kl 15.00 i forkant av klubbkonserten.

Ole Henrik Giørtz – piano og vokal
Tore Brunborg – saksofon
Olaf Kamfjord – bass
Rune Arnesen – trommer

3. januar 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Trioen har eksistert siden 1993 og har gitt ut 5 plater, hvorav 2 av disse mottok Spellemannprisen i 1994 og i 1996. Den siste plateutgivelsen – Epistel #5 – kom ut høsten 2012, og trioen har spilt både på Vossajazz, Oslo Jazzfestival og Nattjazz.

Vigleik Storaas har spilt med Chet Baker, Niels-Henning Ørsted Pedersen (NHØP), Warne Marsh, John Scofield og Jack DeJohnette. Foruten trioen spiller han med Heidi Skjerve, Kirsti Huke og Excess Luggage. Han har 8 plateutgivelser i eget navn, og har bidratt som ”sidemann” på 20-30 andre.

Mats Eilertsen spiller ellers med Tord Gustavsen og The Source, og har sine egne prosjekter Mats Eilertsen Trio og SkyDive. Han har spilt med Kenny Wheeler, Lee Konitz, Sonny Sharrock og mange andre kjente musikere. Han bidrar på rundt 50 plateinnspillinger som ”sidemann”.

Per Oddvar Johansen spiller foruten i denne trio bl.a. med Christian Wallumrød Ensemble, The Source, Close Erase og Trygve Seim Ensemble. Han har også spilt med Kenny Wheeler, Lee Konitz og Joshua Redman. Som ”sidemann” bidrar han på over 40 plateinnspillinger.

Vigleik Storaas – piano
Mats Eilertsen – bass
Per Oddvar Johansen – trommer