7. mars 2015
16:00til18:30

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

 

Hallgeir Pedersen fra Øksfjord i Finnmark er en av de fremste gitarister landet har fostret. Med sin kreative frasering og unike uttrykksevne er han en gitarist man kjenner igjen fra første tone.

Hallgeir Pedersen kvartett kom i gang etter Pedersens sterke ønske om å spille med tromme nestor Eyvind Olsen Wahlen. Eyvind representerer det smakfulle fra den autentiske jazztradisjonen, der hans vispekomp og cymbalspill gjør at man simpelthen spiller bedre, sier Hallgeir Pedersen. Bassist Sture Janson kommer opprinnelig fra Bodø men har bodd sørpå siden han var 20 år gammel; dette uten å miste sin nordnorske spissfindighet. Wahlen, opprinnelig fra Kristiansund har sammen med Janson utgjort rytmeseksjonen for en rekke kjente jazz konstellasjoner i flere tiår; de har dermed den sårt tiltrengte rutinen som inngir til trygghet for solistiske utflukter.

Norge har for lengst trykket pianist Per Husby til sitt bryst. Hans kraftfulle og kontante akkompagnement, harmoniske teft og sensitivitet gjør han til en favoritt blant de mest fornemme jazzlegender som har besøkt oss.
Repertoaret speiler Hallgeir Pedersens utgivelser: vi snakker både egne komposisjoner og evergreens. Publikum kan forvente seg swingene jazz og blålyriske stemninger. Musikken er ærlig, ujålete – helt uten kunstige tilsetningsstoffer. Vel møtt til en hyggelig jazzkveld!

Hallgeir Pedersen – gitar 
Per Husby – piano 
Sture Janson – bass
Eyvind Wahlen Olsen – trommer

28. mars 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Gruppen spiller egenkomponert musik av samtlige medlemmer. Alle medlemmen har et særpreget improvisasjosnsspråk på samme måte som de har sin egen unike måte å komponere musikk på. Tanken med prosjektet er foruten møtet mellom tre land også å muliggjøres et møte mellom fire ulike musikere og fire komponister med sterke stemmer og på denne måtesn utforske pg skape et nytt sound over grenser i Norden, både geografisk og musikalsk. 

Hanna Paulsberg – saksofon
John Holmström (SV) – piano
Lars Ekman (SV) – bass
Joonas Leppanen (FIN) – trommer

Hør gjerne på:
soundcloud.com/hannapaulsberg
soundcloud.com/larsekman
soundclud.com/joonas-1

25. mars 2015
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Kåre Nymark jr. band ga ut sin første plate, ”New Surroundings” i november 2012. Musikken er hardtsvingende melodisk jazzmusikk, med referanser både til hard bop, gospel, blues, afrikansk og karibisk musikk og New Orleans. Alle låtene er orginalkomposisjoner av Kåre. Bandet består av gnistrende musikere som Kåre har hatt gleden av å spille med i andre sammenhenger. Nå er de satt sammen i ett band.

Kåre Nymark jr – trompet
Atle Nymo – tenorsaksofon
Kristoffer Kompen – trombone
Jørn Øien – piano
Jens Fossum – kontrabass
Andreas Bye – trommer

21. mars 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

David Skinner er opprinnelig fra England, og hans stil er nokså utypisk i Norge i og med at hans hovedinteresser innen jazz er swing og stride piano, med pianister som Art Tatum, Fats Waller, Oscar Peterson og Thelonious Monk som inspirasjon. Musikken er derimot på ingen måte “autentisk” og er sterkt preget av individualitet, spontanitet og musikalsk lek.

Skinner har en eklektisk musikalsk bakgrunn, med utdannelse i klassisk komposisjon i tillegg til utøvende jazz, og dette kom tydelig frem da han slapp sin første solopiano-CD “Diagonal Jazz” i 2013, med idéer tatt fra ulike kilder, som bulgarsk folkemusikk, europeisk kunstmusikk fra 20-århundre, boogie woogie og gamelan. Og ikke minst: gleden ved å spille piano. En ny soloCD kommer i våren 2015.

I trioformatet har Skinner med seg to velkjente og dyktige jazzmusikere, Stig Hvalryg og Hermund Nygård. Gruppen spiller en blanding av Skinner-komposisjoner og standardlåter.

David Skinner – piano
Stig Hvalryg – bass
Hermund Nygård – trommer

14. mars 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Kvartetten spiller bl.a. originalmusikk av Knut Kristiansen, skrevet i løpet av de siste 40 årene, musikk av Thelonious Monk, Ornette Coleman og Dollar Brand, samt en og annen standard.

Knut Kristiansen – piano
Vidar Johansen – saksofoner/treblås,
Kåre Garnes – kontrabass
Espen Rud – trommer

11. mars 2015
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

I oktober 2013 kom endelig hans første trioalbum med Audun Ellingsen på akustisk bass og Hermund Nygård på trommer. Albumet «Tranquil Fjord» har fått utrolige kritikker over hele verden. Gisle Torvik spilte på Herr Nilsen i mai i fjor og nå har du muligheten til å høre ham igjen. Denne gangen har han med seg Roger Arntzen på kontrabass og Torstein Lofthus på trommer.

Gisle Torvik – gitar
Roger Arntzen – kontrabass
Torstein Lofthus – trommer