4. april 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

 

Karin Krog – vokal
Staffan William-Olsson – gitar
Terje Gewelt – bass

25. april 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Pepe Rivero spilte for første gang i Norge i fjor under Fjordjazz sammen med Hans Mathisen og Sandefjord Storband. I år kommer han tilbake med sin egen trio for å holde åpningskonsert på Fjordjazz 2015 sammen med byens egne Hans Mathisen og Petter Wettre. Dagen etter har de konserter på Herr Nilsen i Oslo og Union Scene i Drammen.

Pianisten og komponisten Pepe Rivero er en del av den nye generasjonen cubanske musikere som har markert seg på den internasjonale jazzscenen. Han har opptrådt i ulike formasjoner på internasjonale jazzfestivaler som anerkjente Montreux Jazz Festival, og jazzscener i Danmark, Tokyo, Frankrike, Tyskland, Australia, Washington, New Haven og New York. I Madrid og México er Pepe Rivero musikalsk leder for festivalen «Clazz, Continental Latin Jazz».

Som jazzmusiker og komponist med en klassisk arv fremstår Riveros musikk som en rekke overlappende og komplekse harmonier samtidig som den gir inntrykk av å være en unik enhet, udelelig og universell. En finner også elementer av cubansk musikk, latin jazz og bossa nova.

Hans Mathisen har jobbet som frilanser i 25 år, og har turnert verden rundt. Han har jobbet både som komponist, arrangør og som musiker for ulike profesjonelle ensembler, mest kjent er Kringkastingsorkesteret og Kongelige norske marines musikkorps. Som komponist er han kjent for musikken til den kritikerroste filmen «Salmer fra kjøkkenet». Og som soloartist mottok han en Spellemann for beste jazzalbum «Quiet Songs» i 2005. I fjor ga han ut sitt tredje album, «The Island», hvor han inviterte med seg venner fra Norge, England og Tyskland, blant dem den store pianisten Jason Rebello. 

Petter Wettre har siden tidlig på nittitallet markert seg som en av de viktigste aktørene på den norske jazzscenen, og er en av de mest virtuose saksofonistene vi har i Norge i dag. Han er kjent for å spille jazz som groover, selv om det musikalske uttrykket ligger nærmere avantgarde enn swing og bop-tradisjon. Han har gitt ut hele 16 album i eget navn, noe som resulterte i to Spellemannspriser i jazzkategorien. Han har samarbeidet med kjendiser som Dave Liebman, George Garzone og Manu Katché, i tillegg til et stort antall norske og skandinaviske artister. 

 

Petter Wettre – saksofon
Hans Mathisen – gitar
Pepe Rivero – piano
Reinier Elizarde Ruano (El Negron)  – bass
Georvis Pico Milian (Pico) – trommer

18. april 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Gruppens musikk er godt forankret i det som mange i dager kaller den klassiske jazzen; fra den moderne jazzens gullalder på 1960-70 tallet. Repertoaret spenner fra standardlåter fra The Great American Song Book til musikk skrevet av ”hard bop”- musikere som tenorsaksofonisten Hank Mobley og trompeteren Lee Morgan. 

Halvard Kausland som skulle spille med kvintetten på lørdag har dessverre meldt forfall og istedet spiller trompeter Roy Nikolaisen.

Kjell Gunnar Hoff – tenorsaksofon 
Roy Nikolaisen – trompet
Magne Arnesen – piano
Agnar Aspaas – bass
Tom Olstad – trommer

11. april 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Kvartetten spiller hovedsakelig komposisjoner av bandets medlemmer hvor det tilstrebes et moderne og lyrisk utrykk i forening med et underliggende rytmisk mangfold og driv. Jari Bakken og Stian Andreas Andersen er glitrende begavelser som er uteksaminert fra jazzlinjen ved Norges musikkhøgskole og som i sine unge aldre allerede har rukket å dokumentere seg på ulike plateinnspillinger og konsertturneer. Espen Rud og Ivar Antonsen har samarbeidet i utallige jazzprosjekter over mange tiår hvor de bl.a. er lansert på hverandres plateinnspillinger.

Sjekk ut Ivar Antonsens hjemmeside som har flere interessante utklipp: 
ivarantonsen.com

Ivar Antonsen – piano
Jari Bakken – gitar
Stian Andreas Andersen – bass
Espen Rud – trommer

8. april 2015
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Ape club startet høsten 2009 og spiller egenkomponert jazz inspirert av store stil-ikoner som John Coltrane, Charles Mingus og Ornette Coleman og Thelonius Monk. Alle i bandet har bakgrunn fra Jazzlinja i Trondheim og Norges musikkhøgskole. Medlemmene er også kjent fra konstellasjoner som Trondheim Jazzorkester, The Source, Rex Rudi og Ola Kvernberg trio.

Ape club gav ut sin debutplate på vinyl våren 2013 og har fått strålende omtale fra anmelderne:

” Lind and Nylander form a massive, propulsive rythm section that keeps pushing the powerful melodic articulations of Værnes and Brække” – All about jazz

” If you’re in the mood to check out some new Norwegian jazz, this is a good place to start ” – Bad sounds magazine

” Arrangementa er opne og krevjande, kompet er på hogget, og det er aldri dødpunkt på vegen ” – Dagsavisen

Du kan høre platen vår her:
http://soundcloud.com/ape-club

Harald Lassen – tenor- og sopransaksofon
Øyvind Brække – trombone
Julius Lind – kontrabass
Erik Nylander – trommer

 

22. april 2015
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

På denne konserten får du høre et knippe av landets fremste jazzmusikere med trompetist Hayden Powell i spissen.

Powell høstet strålende kritikker for sin platedebut The Attic (2011), og med oppfølgeren Roots and Stems i 2013 viste han seg nok en gang å være en original stemme blant landets jazzmusikere. Bandet står nå foran sin tredje innspilling og denne konserten er en del av oppkjøringen til dette. Musikken viser tydelig Powells musikalske bakgrunn i den akustiske og melodiske jazztradisjonen, men de tre musikerne henter også inspirasjon fra dagens musikkscene og sjangre som pop, folkemusikk og samtidsmusikk.

Hayden Powell Trio består foruten Powell selv av pianisten Eyolf Dale og bassisten Jo Skaansar. I tillegg til å være nære venner av Powell, er de begge virtuose instrumentalister og ettertraktede jazzmusikere. Gruppen har holdt konserter over hele Norge, på store festivaler som Moldejazz og Nattjazz, samt i Tyskland, Nederland og Portugal. Med over 50 konserter i bagasjen fra forrige album er trioen mer samkjørt enn noen gang, og de tre musikerne viser frem solide ferdigheter som solister.

Hayden Powell – trompet
Eyolf Dale – piano
Jo Skaansar – bass