18. juli 2015
21:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg. NB! Kl 21:00

Haakon Graf Trio spiller orginalmusikk av Haakon Graf, en legende i norsk musikkliv. Haakon har siden 70-tallet vært en markant skikkelse i flere sammenhenger som keyboardist i bandet Ruphus, med Jan Garbarek, Terje Rypdal og i senere tid med Paul Jackson, Mike Clark, Airto Moreira, Flora Purim, Frank Gambale og Dennis Chambers for å nevne noen. De siste årene har han bodd i Los Angeles og har på kort tid blitt en velkjent musiker og produsent i musikkmetropolen.

Trioen spiller en mix av groovy, funky musikk ispedd impulser fra brasiliansk og cubansk tradisjon..

Med seg i trioen har Haakon Erik Smith og Per Mathisen, to av landets desidert mest brukte musikere med karrierer som strekker seg langt utenfor landegrensene.

 

Haakon Graf – keyboards
Per Mathisen – bass
Erik Smith – trommer

 

Erik Smith er en av landets mest profilerte trommeslagere og har en allsidig karriere uten sidestykke i Norge. Han har siden tenårene vært en av de aller mest brukte session/turne musikerne i landet og har jobbet med alt som kan krype og gå av artister og musikere i en rekke genre. Erik har også skapt seg et navn utenfor landegrensene blant annet som foredragsholder og clinic musiker. Han har medvirket ved Yamaha Groove Night i USA og holdt foredrag to ganger ved verdens mest prestisjefylte tromme evenement PASIC i 2004 og 2008. Her delte han plakaten med trommeslagere som Roy Haynes, Steve Ferrone, Chad Wackerman, Antonio Sanchez og Manu Katche. Erik er mottaker av Spellemannsprisen og fikk nylig æresprofessorat ved et av Kina´s eldste universiteter.

Per Mathisen har i mer enn 20 år vært en av landets travleste bassister. Han er like komfortabel både med el. bass og konstrabass. Han har jobbet med et utall musikere og artister i inn og utland, bl.a. Alex Acuna, Terri Lyne Carrington, Bill Bruford, Mike Stern, Gary Husband, Hiram Bullock, Marylin Mazur, Joseph Williams og mange fler. Per er utdannet fra Berklee College of Music i Boston og konservatoriet i Trondheim.