27. september 2015
20:00

På Herr Nilsen.
Gratis inngang!

Jazzjam som foregår på en av byens beste jazzscener annenhver søndag!
Nytt for sesongen er at Oslo jazzforum er medarrangør.


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

13. september 2015
20:00

På Herr Nilsen.
Gratis inngang!

Jazzjam som foregår på en av byens beste jazzscener annenhver søndag!
Nytt for sesongen er at Oslo jazzforum er medarrangør.


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

26. september 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

 

Kåre Garnes – bass
Håkon Storm-Mathisen – gitar
Tom Olstad – trommer

23. september 2015
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Jazztrioen EBT slapp debutalbumet «Mønster» på det japanske plateselskapet Blue Gleam 20. mai 2015, til samstemt positive anmeldelser fra japansk presse. Trioens konserter på Trondheim Jazzfestival og Nattjazz i Bergen i år vakte stor oppsikt – omtalt som «et absolutt høydepunkt» (Tor Hammerø, TV2). EBT gjør lanseringsturneer i Norge, Europa og Asia det neste året, og er norsk representant i European Talent Program. Det tungt etablerte pianotrio-formatet har fått enda et nordisk tilskudd, som henter det beste fra den hardtsvingende amerikanske og eksperimentelle europeiske jazztradisjonen, iblandet skandinavisk dramatikk og lyrikk.

«Denne CD-en anbefaler jeg på det sterkeste!»
– JAZZ PERSPECTIVE, Takashi Yamamoto, produsent DIW/Disk Union Group

«Dempet, vakkert og dynamisk»
– JAZZ LIFE

«Gjennomtrengende, estetisk vakkert spill»
– CD JOURNAL

«Espen Berg er klar for hvilken scene det skulle være – hvor som helst.
Hører du Manfred Eicher?»
– Tor Hammerø, TV2

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Bmw7YaKPT-A

Espen Berg – piano
Bárður Reinert Poulsen – bass
Simon Olderskog Albertsen – trommer

19. september 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Jazztrio med driv! Hardbarkede veteraner, anført av den særpregede pianisten Oddbjørn Blindheim, framfører musikk med elementer av livsglede, skamløst inspirert av høydepunkter i jazzhistorien. Repertoar med stort spenn – fra Thelonius Monk til Keith Jarrett, og med perler fra The American Song Book.

Sjekk gjerne trioens CD fra 2014: ”Piano Pals”, Ponca Records!

Oddbjørn Blindheim – piano
Bjørn Alterhaug – bass
Eyvind Olsen – trommer

12. september 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Etter mange gode anmeldelser for albumet «Time Layers» fra 2011, ble det naturlig for saksofonist, komponist og bandleder Torbjørn Sletta Jacobsen å fortsette i samme terreng, selv om noen besetningsmedlemmer er skiftet ut: Gunnar Halle og Espen Eriksen består, mens Audun Ellingsen nå blir å høre på bass, og Freddy Augdal Wike spiller trommer.

De nye medlemmene bidrar på hvert sitt vis med å skape en ny personlighet i bandets klang, men Jacobsens særegne melodier står fremdeles i sentrum på denne fullt akustiske innspillingen. Stramme og tydelige temaer kombinert med åpne improvisasjonspartier løfter imidlertid alle musikernes individuelle uttrykk frem.

Der «Time Layers» var et tilbakeblikk med låter skrevet av Jacobsen gjennom en 10-årsperiode fra han gikk på Rytmisk Musikkonservatorium på midten av 90-tallet er «Biting Tails» smidd på samme lest, men med nye komposisjoner, alle av Jacobsen selv.

Kvintetten har plateslipp på Herr Nilsen i Oslo 12. september, og kommer til Swing ‘n Sweet Jazzklubb i Bergen 19. september. Albumet «Biting Tails» er innspilt i Rainbow Studio, november 2014 og februar 2015 med lydtekniker Jan Erik Kongshaug.

Lytteeksempler her:
soundcloud.com/

Facebook:
Torbjørn Sletta Jacobsen kvintett – plateslipp

 

Torbjørn Sletta Jacobsen – saksofon
Gunnar Halle – trompet
Espen Eriksen – piano
Audun Ellingsen – bass
Freddy Augdal Wike – trommer

9. september 2015
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Dette superbandet består av 2 nordmenn og 4 amerikanere med en musikalsk CV som er ganske enestående; Staffan William-Olson (The Real Thing, Mezzoforte, Sharp 9, Babylon Brothers), Palle Wagnberg (The Real Thing, P.W. Organ Unit), Nicky Orta (Arturo Sandoval, Randy Brecker, Mike Stern, Chick Corea, Ernie Watts, Julio Inglesias, Englebert Humperdink), J. D. Anderson (Kirk Franklin, Mariah Carrey, John Legend, Grammy Nominated!), Bill Kooly Scott (Ruby Baker Band, Bill Scott Band) og Scott Klarman (Frank Sinatra, Lou Rawls, Sound of Vision). Dette blir et hoftevrikkende grooveparty med jazz, funk og soul som perler på en snor !

Transatlantic Express feat. Palle Wagnberg & Staffan William-Olsson – arrangement på facebook

Paul Wagnberg – orgel
Staffan William-Olsson – gitar
Bill Kooly Scott – bass og vokal (Florida, USA)
Scott Klarman – saksofon og fløyte (Florida, USA)
Nicky Orta – bass (Florida, USA)
J.D. Anderson – trommer (Florida, USA)

5. september 2015
16:00

Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Kvartetten Lush Life har vært i Rainbow studio og spilt inn sin første plate, «ordinary things that everyone ought to do». Bandet har base i Grenlandsdistriktet, og er kommet sammen gjennom en felles interesse for jazz og pop; for eleganse, stil og et glimt i øyet. Nina Gromstad var tidligere med i Tre Sopranos, som blant annet er kjent for sine Beat for Beat-opptredener. I Lush Life er det jazz- og pop-standards som blir tolket med stor følsomhet og integritet. Gershwin, Rogers&Hart står side om side med Stevie Wonder og Randy Newman. Settingen er akustisk, med en lekker og swingende pianotrio som tar godt vare på det musikalske uttrykket. Bassist Jan Olav Renvåg er har jobbet frilans i Osloområdet i mange år, og og har tidligere gjestet Herr Nilsen med flere konstellasjoner, blandt annet Rune Klakegg trio. Stig Sjøstrøm er frilans trommeslager, blandt annet kjent for sitt duosamarbeid med spellemann-vinner Daniel Eriksen. Rune Klakegg er godt kjent for Nilsen-publikumet fra konserter med egen trio, Tom Olstads Changes og Lonely Woman.

Lush life – arrangement på facebook

www.lushlife.no

Nina Gromstad – vokal
Rune Klakegg – piano
Jan Olav Renvåg – bass
Stig Sjøstrøm – trommer