25. oktober 2015
20:00

På Herr Nilsen.
Gratis inngang!

Jazzjam som foregår på en av byens beste jazzscener annenhver søndag!
Nytt for sesongen er at Oslo jazzforum er medarrangør.


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

11. oktober 2015
20:00

På Herr Nilsen.
Gratis inngang!

Jazzjam som foregår på en av byens beste jazzscener annenhver søndag!
Nytt for sesongen er at Oslo jazzforum er medarrangør.


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

31. oktober 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Et norsk/dansk, og for anledningen også helskandinavisk samarbeidsprosjekt som har spilt mye sammen de siste årene, både i Spania, Danmark og Norge. Musikken kan karakteriseres som moderne mainstreamjazz; swingende og melodisk, med komposisjoner av bl.a. Dexter Gordon og Hank Mobley, samt låter fra ”The great American songbook”.

Litt om bandets medlemmer:

Ben Besiakov pianist fra København som har tilhørt den danske jazz-eliten siden 1970-tallet. Listen over musikere han har samarbeidet med er enorm og spenner fra Ben Webster via Joe Henderson til Peps Blodsband. De siste årene har han innspilt flere kritikerroste plater i eget navn, med amerikanske størrelser som George Garzone, Billy Hart og Ray Drummond med på laget. Ben er en usedvanlig sprudlende og swingende pianist, med et stort musikalsk spenn.

Ole Jacob Hystad saksofonist fra Stord og framstår som en av våre beste og mest helstøpte saxofonister. Han har også to egne plateutgivelser bak seg de siste årene, samt flere med Bergen Big Band.

Sigurd Ulveseth bassist – fra Bergen som de seneste årene vært en av våre mest etterspurte og prisbelønte bassister, også han med flere plateutgivelser i eget navn, bl.a. med Adam Nussbaum, Dag Arnesen og Knut Riisnæs.

Tom Olstad på trommer er en av Norges mest erfarne og rutinerte trommeslagere. Han har deltatt på et 30-talls plateinnspillinger, også i eget navn, samt spilt med mange kjente norske musikere, så vel som flere amerikanske stjerner. Har spilt med Karin Krog i mange år, på plater så vel som på flere store utenlandske festivaler.
 
Som gjest har de invitert med Staffan William-Olsson, en gitarist som knapt trenger presentasjon for et norsk jazzpublikum. Referansene er mange, vi nevner band som The Real Thing, Sharp 9 og Babylon Brothers, så vil de fleste nikke anerkjennende.
 

Ben Besiakov (DK) – piano
Ole Jacob Hystad – tenorsaksofon
Staffan William-Olsson – gitar
Sigurd Ulveseth – bass
Tom Olstad – trommer

24. oktober 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Saksofonisten George Garzone besøkte oslo jazzforum sist med Winther/Åman/Mogensen i februar 2014. Denne gangen har de invitert tenorsaksofonist Petter Wettre til å medvirke med dem under lørdagens ettermiddagsjazz.

George Garzone – saksofon
Petter Wettre – saksofon
Carl Winther – piano
Johnny Åman – bass
Anders Mogensen – trommer

21. oktober 2015
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Babylon Brothers ble satt sammen i 2011 for en eneste konsert i Oslo. Etter overveldende publikumsoppslutning, utrolig respons og meget høy hyggefaktor hos guttene i bandet ble det bestemt å utvikle konseptet videre. Og konseptet er rett og slett å spille egenkomponert, groovy, iørefallende og publikumsvennlig med energi og trøkk. Skal man forsøke å sette musikken i bås så er muligens Funky Jazzrock beskrivende, ispedd influenser fra både latin, jazz og pop-verdenen.

Staffan William-Olsson – gitar
Jens Andreas Kleiven – keyboards
Tom Erik Antonsen – bass
Erik Smith – trommer

17. oktober 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Jazzkvartetten Fee Foo Yeah består av fire unge musikere fra Stavanger med bakgrunn fra jazzutdanningene i Trondheim, Oslo og Stavanger. Bandet ble til i 2014 under et fruktbart musikalsk møte i Stavanger Konserthus. Medlemmene er alle aktive og synlige musikere på hver sin kant. Fee Foo Yeah spiller egne komposisjoner og friske arrangement fra den amerikanske jazzens standardrepertoar. Sterke og melodiøse låter fremføres med lekent samspill, energi og utstråling!

Simen Kiil Halvorsen – trompet
Thomas Torstrup – piano
Stian A. Andersen – bass
Ivar Myrset Asheim – trommer

10. oktober 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Eivind Austad Trio er en moderne jazztrio som baserer sitt repertoir omkring egenkomponert materiale. Stilistisk befinner trioen seg innenfor et lyrisk kammerjazzuttrykk preget av sterke iørefallende melodier som har en harmonisk og rytmisk kompleksitet. Komposisjonene har et tydelig slektskap med den amerikanske jazztradisjonen samtidig som de henter inspirasjon fra europeisk klassisk musikk og ulik tradisjonsmusikk. Noen referanser er blant andre Bill Evans, Keith Jarrett, Chick Corea, EST og Brad Mehldau. Eivind Austad Trio kjennetegnes av sterke instrumeltalprestasjoner, et dynamisk samspill og et stort spenn i det musikalske uttrykket. Trioen har akkurat fullført innspillingen av sin debutplate i legendariske Rainbow Studio i Oslo med Jan Erik Kongshaug. Albumet blir utgitt på det tyske selskapet Ozella Music våren 2016.

Lydklipp: soundcloud.com/eivind-austad

Eivind Austad – piano
Magne Thormodsæter – kontrabass
Tore Ljøkelsøy – trommer

7. oktober 2015
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Trompeteren Kristoffer Eikrem (kjent fra m.a. Mopti), har sammen med pianisten Kjetil Jerve skapt et eneståande solo-debut album i norsk jazz. Et unikt samspill basert på langt samarbeid, og med musikk som fremstår som egenartet og karakteristisk.

Duoen spiller cooljazz-inspirerte låter med et retrospektivt blikk på Lennie Tristano og hans omgangskrets av dyktige musikere. Ideen om en melodi, selve melodiens konsept blir her strekt ut. Lange linjer flyter i bølger, ofte bestående av åttendelsnoter som igjen glir inn i triolfigurer. Som lytter kan man til tider få inntrykk av at musikken «flyter» – uten puls. Det er teknisk krevende å spille, og duoen formidler og leverer glitrende spill i et glassklart, nært og direkte lydbilde. Gjennomsiktig og skjørt, og med nerve og intensitet. Improvisasjonene er naturlige forlengelser og utvidelser av melodiene, og tross den tilsynelatende friheten, er de basert på en håndfull utvalgte standardprogresjoner favorisert av de to jazzmusikerne.
Resultatet er frittflytende, sinnsutvidende jazzmusikk, utført av to spennende instrumentalister fra en ny ung generasjon norske musikere.

Med en bachelor fra jazzlinja ved Norges Musikkhøgskole, har Kristoffer Eikrem turnert store deler av Norge, Europa, India og Sør-Afrika med bl.a Mopti, Mathias Stubø Band, Dr. Kay & His Interstellar, Tone Scientist og Kristoffer Eikrem Kvartett. I tillegg har han bidratt på en rekke forskjellige album. I 2012 ble Kristoffer Eikrem kåret til «Årets unge jazzmusikere» (GRAMO, Rikskonsertene, Norsk Jazzforum) sammen med gruppa Mopti.

Kjetil Jerve har en master i utøvende jazz/improvisasjon ved Norges Musikkhøgskole. Kjetil er aktiv medlem av Baker Hansen, Jervaas og Lana Trio, og har turnert store deler av Norge, Asia og Europa.

www.kristoffereikrem.com
www.norcd.no

«Feeling/Emotion må være en av årets mest bemerkelsesverdige norske jazzutgivelser.» -Terje Mosnes
«..eit lite meisterstykke av eit album. ..noko av det mest fascinerande vi har høyrt denne hausten.» -Dagsavisen
«Dette er så ekte, djupt og empatisk som vel tenkelig.» -Tor Hammerø
.

Kjetil Jerve trio oppsto etter mange års samarbeid mellom Kjetil Jerve og Tore Flatjord, på kvelden da de hørte Julian Haugland opptre med Petter Wettre trio nettopp på Herr Nilsen.

Ingen vet hvilken vei dette vil ta, men med en felles interesse for å spille intuitiv musikk uten hindringer skal det ikke utelukkes at jazzforumet denne gangen inspirerer til et sett basert på kjente strukturer.

Suksess eller fiasko, begge deler er like prisgitt av disse tre unge menn, og du står nå overfor muligheten til å oppleve verdenspremieren.

Kristoffer Eikrem – trompet
Kjetil Jerve – piano

+

Kjetil Jerve – piano
Julian Haugland – bass
Tore Flatjord – trommer

3. oktober 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Det Norske Poesi & Satireorkester er noe så sjeldent som et jazz & poesi-orkester med norske tekster! Orkestret består av Dagfinn Nordbø som har 25 års fartstid fra den norske humorscenen, blant annet i Hallo i Uken og som tekstforfatter for en rekke av de beste norske komikerne og framfører Nordbøst materiale til originalmusikk. Stilmessig kan det sammenlignes med det Odd Børretzen, Jan Erik Vold, Arild Nyquist og Lars Saabye Christensen gjør og har gjort, men med et tydelig jazzuttrykk.

Vigleik Storaas er blant landets ledende jazzpianister, har ni utgivelser i eget navn og mer enn tjue som sidemann. Broren Gaute på kontrabass har sin utdanning fra Berklee og arbeider som komponist og arrangør i toppsjiktet i Norge. De siste årene har han blitt premiert for sin filmmusikk, både nasjonalt og internasjonalt.

Album «Åssengårea?» (LP/CD) ble innspilt live på Vossajazz i 2011. Plata kan også høres på iTunes, Wimp og Spotify, søk på Dagfinn Nordbø.

«Når Nordbø syngesnakker sine tekster på et teppe av kontrabass og klaver, kan det minne om salige Odd Børretzen, men Nordbø er hakket råere, både i stemmebruk og tekster. Vekselvis varm, lun, melankolsk og brølende.»

(fra Agderpostens anmeldelse av vår konsert i Arendal Jazzklubb, juni 2014)

Dagfinn Nordbø – vokal
Vigleik Storaas – piano
Gaute Storaas – bass