19. desember 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg – kort/kontant

Julekonserten på Herr Nilsen siste lørdag før jul har vært en særdeles hyggelig og populær tradisjon siden starten, altså i 20 år. Musikerne vil i år som i fjor trå til med et swingende, julepreget repertoar.

Velkommen til ”førjulstidens vakreste eventyr” – og her lønner det seg å være tidlig ute for de som vil ha sitteplass!

Roy Nicolaysen – trompet
Dave Edge – tenosaksofon
Per Husby – piano
Kåre Garnes – bass
Tom Olstad – trommer

16. desember 2015
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg – kort/kontant

Saksofonisten og komponisten Will Vinson er opprinnelig fra London og har siden 1999 vært bosatt i New York. Han har spilt med Gonzalo Rubalcaba, Kurt Rosenwinkel, Ari Hoenig, Marcus Gilmore, Mark Turner, Chris Potter, Geoffrey Keezer, Lage Lund, John Benitez, Aaron Parks, og mange andre.

Will Vinson har utgitt fem cd-er: It´s for You (2004), Promises samt The World + Stockholm Syndrome (2010). Siste cd er Live at Smalls (2013).

«The first time I heard Will Vinson, I was totally blown away — so much so that I started trying to play alto again. An ill-fated attempt. But I’m still listening to Will every chance I get. And each time, I’m even more inspired, humbled, and, quite frankly, terrified.» – Joshua Redman

Mike Moreno er en jazzgitarist og komponist fra Houston, Texas. Han har turnert i grupper som The Joshua Redman Elastic Band, Lizz Wright Band, Nicholas Payton Quartet, Meshell Ndegeocello, The Robert Glasper Experiment, Aaron Parks Quartet, Terence Blanchard Quintet, Greg Osby 4, Wynton Marsalis and the Jazz at Lincoln Center Orchestra, Jeff «Tain» Watts Quintet, Kenny Garrett Quintet og Ravi Coltrane Quartet.

Montreal bassisten Rick Rosato spiller i Stranahan/Zaleski/Rosato Trio og i Ben Van Gelder Quintet samt med Aaron Goldberg, Aaron Parks, Tigran Hamasyan, Dan Weiss, Gilad Hekselman, David Virelles og Jonathan Kreisberg.

Jeff Ballard er en amerikansk jazztrommeslager som har spilt med Ray Charles og Pat Metheny. Han spiller også med Chick Corea i grupper som Origin og Chick Corea New Trio. Reid Anderson, Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, Mark Turner, Miguel Zenon og Eli Degibri er jazzmusikere i New York som han har spilt med. Han har vært med i Joshua Redman Elastic Band og er medlem av Brad Mehldau Trio samt i trioen Fly sammen med Mark Turner og Larry Grenadier.

 

Will Vinson – saksofon
Mike Moreno – gitar
Rick Rosato – bass
Jeff Ballard – trommer

12. desember 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg – kort/kontant

The Sinatra Songbook er et hardtswingende jazzband med forkjærlighet til det beste av amerikansk underholdningsmusikk fra det forrige århundre. Med crooneren Ingar Kristiansen i front er de kjent for å alltid levere utadvendte og inkluderende konserter som man blir i godt humør av.

Ensemblet er sterkt inspirert av de store jazzsangerne fra 40-, 50- og 60-tallet, som f. eks. Sammy Davis jr., Billy Holiday, Bobby Darin, Sarah Vaughan, Mel Tormé, Ella Fitzgerald, Dean Martin, Nancy Wilson og selvfølgelig Francis Albert Sinatra. I stedet for å imitere, har de tilpasset og arrangert om musikken til å få et mer jazzete og moderne uttrykk i egen stil. De har også skrevet egne låter som er tro mot tradisjonen.

Ingar Kristiansen – vokal
Hayden Powell – trompet
Håvard Fossum – tenorsaksofon
Per Husby – piano
Stig Hvalryg – kontrabass
Torstein Ellingsen – trommer

2. desember 2015
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg – kort/kontant

Herrene Kausland/William-Olsson/Pedersen har samlet seg under banneret «Norwegian Great Guitars».  Disse tre internasjonalt anerkjente gitarister representerer det beste kongeriket har fostret av gitarister inspirert av den amerikanske jazztradisjonen. Med hvert sitt distinkte sound, herlige arrangementer for tre gitarer – og solistiske prestasjoner av ypperste klasse byr de på en helt spesiell jazzopplevelse.
Med seg har de en av de mest hardt swingende rytmeseksjoner som er å oppdrive i Norge. Repertoaret består av egenkomponert materiale fra hver gitarist i tillegg til selekterte standardlåter.
«NGG» vil by på det beste av samspill innen jazz der stikkordene er bebop, blått, vakre melodier, inspirasjon, dedikasjon, lidenskap og sjel.
Gjør deg herved klar til en helaften i jazzgitarens navn med «Norwegian Great Guitars»!

Hallgeir Pedersen – gitar
Staffan William-Olsson – gitar
Halvard Kausland – gitar
Jens Fossum – bass
Hermund Nygård – trommer

5. desember 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg – kort/kontant

Første gang Håkan Broström møtte Joey Calderazzo var på en jam i Umeå i 1986. I 1994 turnerte de sammen for første gang. Så skulle det ta 14 år før de spilte sammen igjen. Denne gangeb – i 2008 – spilte de inn platen «Refraction» med bassist Martin Sjöstedt og trommeslager Daniel Fredriksson. Med denne kvartetten turnerte de i Skandinavia i april 2009 og april 2012. I desember 2012 ble trommeslager Jeff «Tain» Watts som var Calderazzo´s kollega både fra Michael Brecker band og fra Brandford Marsalis band invitert til å spille med Håkan Broströms kvartett. Nå er det dags igjen og denne gangen med Daniel Franck på bass og Sebastian Ågren på trommer. Musikken vil for det meste være komposisjoner fra bandmedlemmene og kanskje en standard eller to.

Håkan Broström er et av Sverige topp navn innen jazz og han har spilt med noen av de største stjernene, Via Norbotten Big Band, Swedish Radio JazzOrchestra og bandet Sixtus har han spilt med legender som Herbie Hancock, McCoy Tyner, Dave Liebman, Kenny Wheeler, Chris Potter, Joe Lovano, Philip Catherine, Toots Thielemans and Putte Wickman. Håkan Broström har turnert med og vært bandleder eller sidemann for blant andre Tim Hagans, Bobo Stenson, Palle Danielsson, Jeff «Tain Watts, Viktoria Tolstoy, Rigmor Gustafsson, Esbjorn Svensson, Adam Nussbaum og mange flere.

 

Joey Calderazzo’s karriere fikk en sterk start med en rekke gode Blue Note album. Han studerte klassisk piano fra han var åtte og oppdaget jazzen noen få år senere og fikk en pangstart da han ble en del av Michael Brecker’s band i 1987. Hab gjorde innspillinger med Brecker, Bob Belden, Jerry Bergonzi, Rick Margitza og Bob Mintzer. I tillegg til hans egne prosjekter har Calderazzo erstattet avdøde Kenny Kirkland i Branford Marsalis Quartet. Med sin rike erfaring i akkompagnement og som leder er utvilsomt Joey Calderazzo en av de fineste innen jazz. Han viser dette både i samspill, i prestasjoner og i innspillinger. Det finns intet filter mellom musiker og musikk. Det å være den yngste musikeren i en etablert gruppe har bidratt til å gjøre Calderazzo til en hard nøtt, en fryktløs improvisatør og en direkte og individualistisk pianist.

Daniel Franck født i Sverige men bosatt København har blitt en av de mest ettertraktede bassistene. Han har splilt med musikere som Kenny Werner, Kirk Lightsey, Kurt Rosenwinkel, Scott Hamilton, Caecilie Norby, Benny Golson, Stacey Kent og Al “Tootie” Heath for å nevne noen få.

Sebastian Ågren født i 1985 i Sandviken i Sverige er en av Skandinavias mest allsidige trommeslagere i dag. Han spiller popp, hip hop og jazz alt med samme intensitet og eleganse. Han har turnerte en rekke med svanske popp og hiphop artister som Cleo, Albin, Magnum Coltrane Price, Darin og mange flere. Han har også hatt sin egen jazz kvartett og gjort en rekke prosjekter med Norrbotten Big Band.

Håkan Broström – saksofoner
Joey Calderazzo – piano
Daniel Franck – bass
Sebastian Ågren – trommer

27. desember 2015
20:00

På Herr Nilsen.
Gratis inngang!

Jazzjam som foregår på en av byens beste jazzscener annenhver søndag!
Nytt for sesongen er at Oslo jazzforum er medarrangør.


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

20. desember 2015
20:00

På Herr Nilsen.
Gratis inngang!

Jazzjam som foregår på en av byens beste jazzscener annenhver søndag!
Nytt for sesongen er at Oslo jazzforum er medarrangør.


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

6. desember 2015
20:00

På Herr Nilsen.
Gratis inngang!

Jazzjam som foregår på en av byens beste jazzscener annenhver søndag!
Nytt for sesongen er at Oslo jazzforum er medarrangør.


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.