30. januar 2016
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Om du ikke fikk med deg lanseringen av platen Just Married i fjor høst har du nå muligheten:

Ideen til Stein Bull-Hansens album, Just Married ble unnfanget på 80-tallet i Beirut, Libanon. Som han selv forteller var han der for å spille en konsert på Burj Hammoud Stadion. I løpet av lydsjekken ble byen angrepet av store raketter. Konserten ble avlyst og resten av uken måtte han oppholde seg på en velbevoktet hotell uten mulighet til å forlate rommet. Samtidig var det noen modige mennesker som valgte å arrangere et bryllup i hotellets bakgård hvor de spilte og sang inn i natten. Spesielt var det et musikalks tema som ble repetert om og om igjen. Det festet seg i hodet hans og utgjør basisen for “Wedding in Beirut”.

Hør gjerne på:
www.steinbullhansen.com/music/

 

Stein Bull-Hansen – gitar/mandolin
Anders Aarum – tangenter og trekkspill
Bjørn Enoksen – bass
Tore Thorvaldsen Sandbakken – trommer

23. januar 2016
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

 

Vidar Johansen – saksofon
Bjørn Klakegg – gitar
Kåre Garnes – bass
Tom Olstad – trommer

16. januar 2016
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Roger Svedberg er en av de mest mangefaseterte musikerne i Sverige. Han virke innen musikk strekker seg fra Kungliga Operan i Stockholm hvor han har jobbet i mange år til jazz og improvisasjon. Hans første solo album “The great European Songbook“ med saksofonist Joakim Milder og pianist Adam Forkelid ble lansert i 2006 – og er et unikt prosjekt som kombinerer opera og jazz.

Samlingen “Opera meets Jazz – six solo pieces for vibes” er publisert av Norsk Percussion i 2009. I 2011 ble cd-en “Pit Sounds” lansert av Roger Svedberg kvartett og som viderefører forbindelsen opera og jazz.

i 2012 startet Roger Svedberg bandet “A tribute to Milt Jackson” som spiller musikk av den legendariske vibrafonisten. Etter lansering av cd-ene “A tribute to Milt Jackson vol I og vol II” har bandet hatt omfattende turnévirksomhet i Sverige med jazzprofiler som Jesper Thilo, Jan Allan, Klas Toresson og Johan Hörlén.

Et annet prosjekt er en duo med den danske bassvirtuosen Bo Stief som utforsker fenomenet elektrisk vibrafon og avansert “loop-spill”.

 

For første gang siden slutten på 80-tallet (da han jobbet med Trondheim symfoniorkester) besøker Roger Svedberg Norge og danner kvartett med den legendariske gitaristen Staffan William-Olsson, bassisten Hans Backenroth og trommeslager Hermund Nygård.

 

Roger Svedberg – vibrafon
Staffan William-Olsson – gitar
Hans Backenroth – bass
Hermund Nygård – trommer

 

9. januar 2016
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

 

Ole Henrik Giørtz – vokal og piano
Tore Brunborg – saksofon
Olaf Kamfjord – bass
Rune Arnesen – trommer

6. januar 2016
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Repertoaret blir amerikanske evergreens, ballader og jazzstandards.

Christian Meaas Svendsen – bass
Jacob Albert Young – gitar
Jarle Vespestad – trommer

20. januar 2016
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Bernt Rosengren regnes som en av de størsts innnen svensk jazz. Han debuterte tidlig – allerede som 17–åring spilte han med ”Ungdomsorkestern” på Newportfestivalen (der Louis Armstrong var gjestesolist). Han var med og dannet gruppen Jazzclub ’57 som var igang inn i 90-tallet. Bernt har gjennom årene jobbat med Krystof Komeda, Lars Gullin, Doug Raney, Don Cherry med flere samt alltid spilt med egna prosjekt og konstellasjoner. I de siste årene har han hatt fokus på sin egen kvartett, sitt storband og Hans Backenroth Q.

Stefan Gustafson studertee både piano og trompet ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Stefan er en av Sveriges store pianoprofiler og har spilt med musikere som Nisse Sandström, Gunnar Bergsten, Christina Gustafsson med flere.

Hans Backenroth er en av Skandinaviens fremste bassister og har gjennom årene jobbet med ”alla” sånn som Monica Zetterlund, Arne Domnérus, Putte Wickman, Rebecka Törnqvist og med utenlandske solister som Clark Terry, Toots Thielemans, Kenny Barron, Doug Raney med flere. Hans har turnért over hela verlden og finns på ca 150 CD-er.

 

Bengt Stark er utdannet både innen jazz og klassisk musikk. Han tilhører eliten av svenske jazztrommeslagere og har spilt med de flesta innen svensk jazz og med musikere som Kenny Drew, Horace Parlan, Ken Peplowski, Clark Terry mfl.

CD-ers med kvartetten:
I’m Flying (pb7)
Plays Swedish Jazzcompositions (pb7)
Ballads (pb7)

 

Bernt Rosengren – saksofon
Daniel Tilling – piano
Hans Backenroth – bass
Bengt Stark – trommer