18. desember 2016til25. desember 2016

Husk romjulsjam 2. juledag spesial kl 20:00

26. desember 2016
20:00

På Herr Nilsen.
Fri entre

Romjulsjam 2. juledag spesial

Humørfylt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag. Men får å få det til å klaffe med julen, tar vi i bruk mandag 2. juledag.


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

17. desember 2016
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

The Sinatra Songbook er et hardtswingende jazzband med forkjærlighet til det beste av amerikansk underholdningsmusikk fra det forrige århundre. Med crooneren Ingar Kristiansen i front er de kjent for å alltid levere utadvendte og inkluderende konserter som man blir i godt humør av.

Ensemblet er sterkt inspirert av de store jazzsangerne fra 40-, 50- og 60-tallet, som f. eks. Sammy Davis jr., Billy Holiday, Bobby Darin, Sarah Vaughan, Mel Tormé, Ella Fitzgerald, Dean Martin, Nancy Wilson og selvfølgelig Francis Albert Sinatra. I stedet for å imitere, har de tilpasset og arrangert om musikken til å få et mer jazzete og moderne uttrykk i egen stil. De har også skrevet egne låter som er tro mot tradisjonen.

Ingar Kristiansen – vokal
Eckhard Baur – trompet
Håvard Fossum – tenorsaksofon
Per Husby – piano
Stig Hvalryg – kontrabass
Torstein Ellingsen – trommer

3. desember 2016
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

En hyllest til Max Roach (1924-2007), markant skikkelse i jazzhistorien, kjent stilskaper som trommeslager, bandleder, komponist og sterkt engasjert i kampen mot rasediskriminering.

Dave Edge – tenorsaksofon
Ole Jørn Myklebust – trompet
Jørn Øien – piano
Stig Hvalryg – bass
Eyvind Olsen Wahlen – trommer

10. desember 2016
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Et unikt møde mellem den nordiske og canadiske jazz ser her dagens lys. Jazz på tværs af grænserne har altid været et kendetegn for den internationale jazzudvikling.

The North er indbegrebet af dette.
Den fantastiske Canadiske pianist David Braid, som har vundet indtil flere Juno Awards(den Canadiske grammy), er her teamet op med en fantasisk trio fra de nordiske lande.

Den norske saxofonisten Petter Wettre hører til den absolutte elite af internationale saxofonister, og er tit blevet sammenlignet med saxofonisten Chris Potter. Braid og Wettre flankeres af den Finske bassist Johnny Åman og tromme ikonet Anders Mogensen. Disse to herre har igennem de sidste år turnéret med jazzkorifæer som Jerry Bergonzi, Tim Hagans og George Garzone.

Det må være indbegrebet af grænseløs jazz.

Kvartetten har bl.a. turnéret intensivt i Kina spiller primært musik skrevet af David Braid. Hans kompositioner er lyriske og melodiske, men indholder og dramatik og et tungt swingende groove. Der er med The North lagt op til en extra ordinær jazzkvartet, som fremstår som en international osmose og et klart tegn på hvad Jazz er anno 2017.

David Braid  (CA) – piano
Petter Wettre – saksofon
Johnny Åman (FI) – bass
Anders Mogensen (DK) – trommer

7. desember 2016
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Fire onsdager i høst presenterer Oslo Jazzforum ”The Workshopaholics” et konsept i regi av gitaristen Staffan William-Olsson. Tightere enn en jam session, friere enn et rehearsal band, med besetningen trompet, tenorsaksofon, trombone, barytonsaksofon, gitar, bass og trommer. Staffan skriver repertoaret og det skal være forskjellige musikere hver gang med et aldersspenn 25-79 år.
7. desember avslutter vi med SAX-BONANZA: fire av de beste saksofonistene her til lands. Følg med i programmet for line-ups.

Altsaksofon – Frode Nymo
Tenorsaksofon – Knut Riisnæs
Tenorsaksofon – Petter Wettre
Barytonsaksofon – Dave Edge
Gitar – Staffan William-Olsson
Bass – Kåre Garnes
Trommer – Magnus Eide