18. januar 2017
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Ny onsdagskveld med konseptet ”The Workshopaholics” i regi av gitaristen Staffan William-Olsson. Tightere enn en jam session, friere enn et rehearsal band og med besetningen trompet, tenorsaksofon, trombone, barytonsaksofon, gitar, bass og trommer. Staffan skriver repertoaret og hver gang med forskjellige musikere i et aldersspenn fra 25 til 79 år.

Hayden Powell – trompet
Frode Nymo – altsaksofon
Atle Nymo – tenorsaksofon
Harald Bergersen – barytonsaksofon
Staffan William-Olsson – gitar
Ellen Brekken – bass
Jarle Vespestad – tromme
r

8. januar 2017
20:00

På Herr Nilsen.
Fri entre

Humørfyllt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag.


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

28. januar 2017
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

En vintervarm mix av Mulligan/Brookmeyer og Sinatra-repertoar pluss indisk tradisjonsmusikk!

Johan Bergli – alt-/barytonsaksofon/vokal
Erling Wicklund – ventilbasun/flugabone
Frode Kjekstad – gitar
Stig Hvalryg – bass
Jai Shankar – tablas
Lars Erik Norum – trommer

21. januar 2017
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Bjørn Alterhaug Quintet består av musikere som regnes for noen av de fremste innen jazzsjangeren, og som hver for seg har gjort seg bemerket såvel nasjonalt som internasjonalt.

Bjørn Alterhaug har i flere år ledet ulike besetninger under eget navn (Bjørn Alterhaug sekstett og kvintett på tidlig 1970-tall, og Bjørn Alterhaug Band på 1980-90-tallet),deltatt på festivaler, spilt på klubber og utgitt tre CD-er i eget navn: ”Moments”(1979, Spellemannprisen for denne utgivelsen, ”A Ballad”(1986,) og ”Constellations” (1991) som ble nominert til Spellemannprisen.

Alterhaug har vært ”sideman” i svært mange ulike band (Karin Krog, Egil Kapstad,Torgeir Stubø, Hallgeir Pedersen, mfl) og som akkompagnatør for ulike internasjonale solister (Clark Terry, Lee Konitz, Joe Henderson, Chet Baker,Sheila Jordan, Monica Zetterlund mfl). For mer info om band medlemmene Alterhaug, Inderberg, Storaas og Nymo se www.jazzbasen.no under biografier. Erik Nylander kommer fra Sverige, bor nå I Oslo og har i løpet av sin relativt korte karriere rukket å spille med en rekke av de mest fremtredende musikere i Norge: Ola Kvernberg, Steinar Raknes, Tore Brunborg, Ole Morten Vågan, Kirsti Huke, mfl, og regnes som en av de mest fleksible og dyktigste trommeslagere av den yngre generasjon.

Repertoaret, som i hele bandets hirstorie har vært i stadig endring, består i hovedsak av nye og noen gamle komposisjoner av Alterhaug samt bearbeidelser av intrikate komposisjoner som for eksempel ”Marshmallow”(Warne Marsh). I tillegg noen få arrangerte standardlåter og folkemusikkbearbeidelser, pluss ”Libera Me-satsen” fra Gabriel Faurès Reqiem. Musikken er fundamentert i moderne jazz fra 1960-tallet og det kan spores inspirasjon fra Miles Davis kvintettkombinasjoner fra den tiden, fra Coolmusikken til Konitz/Marsh og Lasse Gullin. Instrumentkobinasjonenbaritonsax og altsax i kvintettsammenheng er det forøvrig svært få av i jazzhistorien, således vil det klanglige aspekt og uttrykk være særegent ved denne sammensetningen.

Bjørn Alterhaug – bass
Frode Nymo – altsaksofon
John Pål Inderberg – barytonsaksofon
Vigleik Storaas – piano
Erik Nylander – trommer

14. januar 2017
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Dave Edge som opprinnelig er fra UK, er best kjent som saksofonisten i bandet The Real Thing. Han er inspirert av Dexter Gordon og Sonny Rollins, men også den lyriske Stan Getz. Hans kvartett vil blant annet spille originale komposisjoner med innflytelse fra samtidsjazz, men med røtter i melodiøs og swingende jazz.

Dave Edge – saksofon
Anders Aarum – piano
Jens Fossum – bass
Hermund Nygård – trommer

7. januar 2017
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Den Horten-baserte pianisten Magne Arnesen har de senere årene markert seg som en av landets ledende i bop-mainstream tradisjonen og dyrker det harmoniske i kombinasjon med eleganse og lekenhet. Han har flere ganger tidligere gjestet Oslo Jazzforum bl.a. som medlem av Halvard Kauslands grupper og med egen trio.

Trompeteren Magnus Aannestad Oseth som kommer fra Drammen og er nå bosatt i Berlin. De siste årene har han gjort seg bemerket ute i Europa i samspill med ledende unge musikere i en helt moderne jazzform, men har tydelige røtter og preferanser også i bop-tradisjonen som han behersker elegant.

Hans Backenroth er Sveriges desidert mest etterspurte bassist og har en CV og et turnéprogram som kan ta pusten fra noen hver. Monica Zetterlund, Arne Domnerus og Kjell Øhman er blant de legendene som ikke er blant oss mer som hadde Hans som fast bassist. Lill Lindfors, Bernt Rosengren og Jan Lundgren er blant hans nåværende arbeidsgivere og den listen er lang.

Trommeslager Tom Olstad trenger neppe noen lang presentasjon på Herr Nilsen da han stadig er å se på scenen der. Ofte i samspill med mangeårige medmusikere som Knut Riisnæs og Karin Krog.

Magne Arnesen – piano
Magnus Aannestad Oseth – trompet
Hans Backenroth – bass
Tom Olstad – trommer

4. januar 2017
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Ole Henrik har samlet noen av sine faste medspillere fra band som bl.a. Chipahua og Ab und Zu til å spille med seg denne kvelden. Samarbeidet strekker seg helt tilbake til tidlig 80-tallet da alle var særs aktive på Oslos mange klubbscener. Repertoaret for kvelden er stort sett kjente melodier ikledd egne arrangementer.

Ole Henrik Giørtz – vokal og piano
Tore Brunborg – saksofon
Olaf Kamfjord – bass
Rune Arnesen – trommer