26. november 2017
20:00

På Herr Nilsen.
Fri entre

Humørfyllt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag i samarbeid med Herr Nilsen.
Som aktiv jammer oppnår du bong for innsatsen. Velkommen!


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

12. november 2017
20:00

På Herr Nilsen.
Fri entre

Humørfyllt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag i samarbeid med Herr Nilsen.
Som aktiv jammer oppnår du bong for innsatsen. Velkommen!


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

22. november 2017
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

 

Den New York baserte tenorsaksofonisten Eric Alexander er en av de viktigste soloistene på dagens scene for moderne jazz. Han studerte ved University of Indiana og William Paterson College i New Jersey sammen med Joe Lovano, Rufus Reid og Harold Mabern og fikk andre plass fra Thelonious Monk saksofonkonkurransen i 1991. Samme år gjorde han sitt første opptak som bandleder “Straight Up” med utgivelse året etter. I 1998 kom første utgivelse “Optimism” med hans egen sekstett «One for All». Av Jazz Week magazine ble han i 2003 kåret til “Musician of the Year” og signerte eksklusiv kontrakt med den prestisjetunge labelen High Note Records året etter.

Siden 2012 har Eric Alexander jobbet med ulike prosjekter med den østerrikske trommeslageren Bernd Reiter som har studert i Graz og i New York og som nå bor i Paris. På tross av hans unge alder har Reiter jobbet med mange internasjonale jazzstjerner som Kirk Lightsey, Don Menza, Steve Grossman, Charles Davis, Claudio Roditi og mange flere. Med denne jazzkvartetten vil Alexander og Reiter presentere en sann legende – den amerikanske pianisten Harold Mabern.

Den 80-år gamle pianisten Harold Mabern startet å spille da han var 16 år og han oppgir Bill Lee, George Coleman, Phineas Newborn, Chris Anderson og Ahmad Jamal som sine viktigste inspirasjonskilder. I slutten av 50-årene jobbet han i Chicago, og de neste 10 årene akkompagnerte han Harry Edison, Lionel Hampton, J. J. Johnson og Joe Williams. I 1965 turnerte og gjorde han opptak i Europa med Wes Montgomery. Videre har han gjort innspillinger med Lee Morgan og Art Farmer, og i 1961/62 spilte han med Benny Golson, i 1963 med Miles Davis og han har også spilt med Sarah Vaughn, Rahsaan Roland Kirk, Sonny Rollins, Freddie Hubbard, George Coleman, Clark Terry og Joe Newman. Han trakterer en rekke stilarter – fra blues, stride piano til moderne jazz, og er en dynamisk akkompagnatør og en virtuos solist. Siden 1960 bor han i New York og underviser ved William Patterson College.

Den amerikanske bassisten Darryl Hall har i flere år bodd i Paris. Gjennom sin vituositet, varme klang og stødige rytme har han blitt en av de mest etterspurte sidemenn på den internasjonale jazzscenen.

Kvartetten spiller energisk og swingende musikk på ypperste nivå og presentere jazz med profesjonalitet og entusiasme!

 

Eric Alexander (USA) – tenorsaksofon
Harold Mabern (USA) – piano
Darryl Hall (USA) – bass

Bernd Reiter (A) – trommer

8. november 2017
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Rytmisk sett anses Gilad Hekselman som en av æraens mest briljante gitarister og han er en ekstraordinær gitarist som med sin instrumentale letthet og presisjon har gitt ham utallige opptredener med artister som Avishai Cohen, Max Turner, Esperanza Spalding, Chris Potter og Aaron Parks.

På denne turnéen har Gilad en ny trio som vil presentere nytt materiale, og med på laget er saksofonisten Mark Turner.

Mark Turner – saksofon
Gilad Hekselman – gitar
Rick Rosato – kontrabass
Jonathan Pinson – trommer

25. november 2017
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Trygve Waldemar Fiske satte sammen denne kruttsterke kvartetten til sitt bestillingsverk til Moldejazz 2014. Med ingen ringere enn Håvard Wiik, Andre Roligheten og Erik Nylander på laget har Fiske samlet musikere som har satt et betydelig preg på den norske og internasjonale jazzscenen de siste åra. Waldemar 4 høstet strålende kritikker for sin debutplate utgitt på Giganfon høsten 2015. De har befestet seg som et solid liveband med strålende solister og kreativt samspill over sterke melodier. Anmelderne har trukket frem Keith Jarrett, Charlie Haden, Charles Mingus og Ornette Coleman for å beskrive musikken og skriver blant annet at dette bandet treffer jazzens sentralnervesystem. Etter en knallsterk debutkonsert for et utsolgt Storyville under Moldejazz 2014, har de turnert Norge og Sverige. I Waldemar 4 får du høre ensemblespill av ypperste kvalitet. Dette er musikere som ikke er redde for å ta musikken nye veier og har spontaniteten i høysetet..

Trygve Waldemar Fiske – bass
André Roligheten – saksofon
Håvard Wiik – piano
Erik Nylander – trommer

18. november 2017
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Ifølge Staffan William-Olsson er han en bauta i norsk jazz. Gjennom 40 år har Knut Riisnæs vært i aller fremste rekke blant norske jazzsaksofonister. Han har gitt ut 5 egne innspillinger, mottatt 2 spellemannpriser og har gjennom årene deltatt på utallige innspillinger med andre artister. Han er også innehaver av Buddyprisen som er den høyeste utmerkelsen innen norsk jazz. I tillegg til å ha samarbeidet med de aller fleste ledende norske artister, har han samarbeidet med internasjonale artister som Jon Christensen, John Scofield, John Hicks, Adam Nussbaum og Bobo Stenson.

Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Anders Aarum – piano
Trygve Waldemar Fiske – bass
Tom Olstad – trommer

11. november 2017
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

 

 

 

 

 

 

 

Konserten feirer utgivelsen av hennes nye plate. Christina Dahl er blant nordens fremste saksofonister, med en rekke priser og utmerkelser. Hennes åttende plateutgivelse ”Life´s Carusel” er innspilt med denne supergruppa hun gjester oss med på Herr Nilsen.
Lytt til Life´s Carousel

Christina Dahl – saksofon
Niclas Knudsen – gitar
Jesper Lundgaard – bass
Espen Laub von Lillienskjold – trommer

4. november 2017
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

England Brooks, født og oppvokst i Los Angeles, California, gjorde for mer enn 10 år siden Bodø til sitt nye hjemsted. Nord-Norge er betraktelig kaldere og langt mindre enn Los Angeles. Men menneskene i nord er varme om hjertet og har bidratt sterkt til at England Brooks har fått sin musikalske kraft forsterket og løftet til nye høyder i sitt nye hjemland.

Hun har med sin dype, sjelfulle Sarah Vaughan/Nina Simone-aktige stemme begeistret sine fans om det er på jazzklubb, konserthus eller på NRKs Beat For Beat. Overalt hvor hun synger gjør hun dypt inntrykk.

Det er på ordentlig når England Brooks synger fra den store amerikanske sangboken. Det er ikke tillært eller kunstig, det er hennes musikalske oppvekst i jazzens hjemland man hører. Det er sterkt og med en dypt personlig feeling. England Brooks sømløse miks av klassisk swingende jazz og ekte soul hjemmefra gjør henne til en helt unik blomst i den norske jazzfaunaen.

Sammen med et band som har hjerte for musikken ga Brooks ut sin debutplate i fjor. Nå har hun blitt 60 år og er en mer aktiv og levende artist enn noensinne.

 

England Brooks – vokal
Magne Arnesen – piano
John-Kåre Hansen – gitar
Dag Erik Pedersen – kontrabass
Roger Johansen – trommer