30. desember 2017
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

The Staffan William-Olsson Trio med kontrabassisten Terje Gewelt og trommeslageren Hermund Nygård spiller jazzversjoner av poplåter fra forskjellige epoker i stedet for typiske jazzstandardlåter. Lill Lindfors, Burt Bacharach, Ricky Martin, Black Sabbath, ABBA, Creedence Clearwater Revival, Patsy Cline, Franz Liszt – ingenting er hellig for denne trio som fikk følgende omtale i det amerikanske jazzbladet Cadence for debutplaten «POP!»:

«William-Olsson isn´t a postmodern trickster figure: what´s a surprise and pleasure about this disc is his demonstration of how a quite straightforward approach to this material can sound just right. William-Olsson´s version of ABBA´s «The Winner Takes It All» is gorgeously downbeat, delivered with care but with no sentimentality, but that the guitarist can get such good music out of «Livin´ La Vida Loca» – complete with a cheeky bass riff picked out of the original arrangement – counts as nothing short of a minor miracle. Jazz fans should not be deterred by the CD´s unlikely choice of repertoire: «Pop!» is as satisfying a Jazz-guitar disc as any of recent years.”

Staffan William-Olsson – gitar
Terje Gewelt – bass
Hermund Nygård – trommer

26. desember 2017
20:00

På Herr Nilsen.
Fri entre

Humørfyllt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag i samarbeid med Herr Nilsen. Vi trår også til 2. Juledag med jazzjamspesial.
Som aktiv jammer oppnår du bong for innsatsen. Velkommen!


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

3. desember 2017
20:00

På Herr Nilsen.
Fri entre

Humørfyllt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag i samarbeid med Herr Nilsen.
Som aktiv jammer oppnår du bong for innsatsen. Velkommen!


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

16. desember 2017
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Frode Nymo og Jørn Øien har latt seg inspirere til å sette sammen en kvartet det oser kvalitet av!
De vil spille musikk av sine store inspirasjonskilder og låtmateriale fra den amerikanske og europeiske jazzen.
Med «greatest hits låt-parade» fra Keith Jarrett, Carla Bley, Kenny Garrett, Branford Marsalis, Michael Brecker, Kenny Kirkland, John Scofield for å nevne noen, skulle dette være duket for en live-opplevelse av de sjeldne!

Frode Nymo – altsaksofon
Jørn Øien – piano
Jens Fossum – bass
Hermund Nygård – trommer

20. desember 2017
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Tre generasjoner av Norges fremste og mest innflytelsesrike jazzgitarister på én og samme scene: vi snakker Halvard Kausland, Staffan William-Olsson og Hallgeir Pedersen i ett og samme band?
– Men, dette er jo tre ønsker på én gang og det går jo ikke!
Jovisst går det:
Herrene Kausland/William-Olsson/Pedersen har samlet seg under banneret «Norwegian Great Guitars». Disse tre internasjonalt anerkjente gitarister representerer det beste kongeriket har fostret av gitarister inspirert av den amerikanske jazztradisjonen. Med hvert sitt distinkte sound, herlige arrangementer for tre gitarer – og solistiske prestasjoner av ypperste klasse byr de på en helt spesiell jazzopplevelse.

Med seg har de en av de mest hardt swingende rytmeseksjoner som er å oppdrive i Norge. Repertoaret består av egenkomponert materiale fra hver gitarist i tillegg til selekterte standardlåter.

«NGG» vil by på det beste av samspill innen jazz der stikkordene er bebop, blått, vakre melodier, inspirasjon, dedikasjon, lidenskap og sjel. Gjør deg herved klar til en helaften i jazzgitarens navn med «Norwegian Great Guitars»!

 

Forhistorie:
De amerikanske gitarlegendene Barney Kessel, Charlie Byrd og Herb Ellis opprettet på begynnelsen av 70-tallet et jazzgitarensemble under navnet «The Great Guitars».

I 2011 initierte UD en norsk versjon: «The Norwegian Great Guitars» – Staffan William-Olsson, Hallgeir Pedersen og Halvard Kausland takket ja til oppgaven. De la ut på turné og spilte inn en helaftens radiokonsert for NRK P2. I dag, fire år senere stortrives de fortsatt sammen.

Hallgeir Pedersen, Halvard Kausland & Staffan William-Olsson – gitar
Jens Fossum – bass
Hermund Nygård – trommer

6. desember 2017
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Lillebo/Kjeldahl/Eide Organ trio er en nyoppstartet trio som gjør jazz i orgeltrioformatet. Bandet består av tre meget spennende, unge musikere som sammen byr på et forrykende og lekent samspill. Repertoaret består for det meste av tolkninger av materiale fra standardrepertoaret.

Anders Lillebo – Hammond B3
Roar Kjeldahl Berntsen – gitar
Magnus Sefaniassen Eide – trommer

9. desember 2017
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Kvartett som har spilt sammen i over ti år – både i Norge og Danmark.

Ben Besiakov er en av Danmarks fineste jazzpianister og Hystad, Ulveseth og Olstad er alle blant våre mest erfarne og rutinerte norske jazzmusikere.

Det blir jazz i et bop-influert landskap og det skal swinges hardt denne ettermiddagen.

Ole Jacob Hystad – saksofon
Ben Besiakov – piano
Sigurd Ulveseth – bass
Tom Olstad – trommer

23. desember 2017
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

The Sinatra Songbook er et hardtswingende jazzband med forkjærlighet til det beste av amerikansk underholdningsmusikk fra det forrige århundre. Med crooneren Ingar Kristiansen i front er de kjent for å alltid levere utadvendte og inkluderende konserter som man blir i godt humør av.

Ensemblet er sterkt inspirert av de store jazzsangerne fra 40-, 50- og 60-tallet, som f. eks. Sammy Davis jr., Billy Holiday, Bobby Darin, Sarah Vaughan, Mel Tormé, Ella Fitzgerald, Dean Martin, Nancy Wilson og selvfølgelig Francis Albert Sinatra. I stedet for å imitere, har de tilpasset og arrangert om musikken til å få et mer jazzete og moderne uttrykk i egen stil. De har også skrevet egne låter som er tro mot tradisjonen.


Ingar Kristiansen – vokal
Roy Nikolaisen– trompet
Håvard Fossum – tenorsaksofon
Per Husby – piano
Jens Fossum – kontrabass
Torstein Ellingsen – trommer

2. desember 2017
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Trompetisten Tim Hagans regnes for en av de viktigste trompetister siden ikonet Miles Davis døde i starten av 90-årene. Hagans spill er virilt, sprudlende og kjennetegnes av en sjelden original kreativitet.

Han har i en lang årrekke vært tilknyttet berømte plateselskapet Blue Bote, hvor han har utgitt noen av de mest banebrytende cd-er i et miks av hardbob og elektronika.

I denne konstellasjonen stiller Hagans opp med en av den nordiske jazzscenens mest benyttede og ettertraktede rytmegrupper: Winther/Åman/Mogensen regnes for en av de mest sammenspilte rytmegrupper og har turneret over det meste av verden hvor de har akkompagnert musikere som David Liebman, Jerry Bergonzi, Jim Snidero, Dick Oatts. Utover det har de utgitt inntil flere cd’er – senest «Deconstructing Mr X» (Steeplechase).

Tim Hagans – trompet
Carl Winther – piano
Johnny Åman – bass
Anders Mogensen – trommer