26. mai 2018
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Nypan Trio ble dannet i Trondheim i 2011 og har holdt stø kurs siden den gang. Nå, syv år senere har bandet vært på flere norgesturnéer og gitt ut sin første plate ”Directions” (2015/Nypan Music). Albumet har fått gode omtaler i media og det er satt av tid til ny innspilling av oppfølgeren i februar 2018.

Utgangspunktet for musikken ligger på mange vis i tradisjonen orgelgiganter som Jimmy Smith og Brother Jack McDuff og gitarister som George Benson skapte. Samtidig har de ambisjoner og evner til å flytte musikken inn i nåtiden. Musikken er hele tida usedvanlig melodisk og vakker og har både mye straight jazz og soul i seg. De originalskrevne komposisjonene bandet serverer er melodiske, hardt svingende og fulle av soul.

Om Directions:

«Groovy fra sør – nå er det det klassiske orgetrioformatet som har trigga Nypan og også der framstår han som en meget habil komponist, bandleder og gitarist.»
– Tor Hammerø – Tor de jazz

«Utfordrer og gleder» – det er fristende å trekke linjene tilbake til samarbeidet mellom Jimmy Smith og Wes Montogomery, men der disse er sløye og bakpå, holder Nypan Trios verk et pulserernde høyt tempo, dog med henvisninger og forsiktige nikk til gamle jazzklassiskere, da spesielt A Nigth in Tuninisa.»
– Jakob Berg – Fædrelansdvennen

 

Øyvind Nypan – gitar
Daniel Buner Formo – orgel
Truls Rønning – trommer

26. mai 2018
21:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 400,- + avg.
Dørsalg – kort/kontant

Larry Goldings, Peter Bernstein og Bill Stewart – tre musikere med store ører; organ, gitar og trommer – en besetning full av tradisjoner og som gir grunnlag for lidenskaplig, groovende og svært sofistikert musikk. Dette er musikk du kan falle rett inn i. Den fanger deg med sitt lydbilde. Og du kan nyte de mange fine detaljene som er resultatet av omtrent tjuefem års samarbeid disse tre musikerne imellom – musikere som tilfeldigvis er blant de beste på sine respektive instrumenter.

En legendarisk orgeltrio – tidenes beste vil mange si – er klar for Herr Nilsen!
Konserten arrangeres av Oslo Jazzforum.

Larry Goldings – Hammond orgel
Peter Berstein – gitar
Bill Stewart – tromme