28. juli 2018
21:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Den New York baserte saksofonisten Rob Scheps er et hardsvingende råskinn i verdensklasse enten han spiller tenor-, alt- eller sopransaksofon. Scheps spiller i samme tradisjon og med samme intensitet som Mike Brecker, Bob Berg og Dave Liebman (de studerte alle, som Scheps, med legenden Joe Allard). Rob spiller regelmessig med sitt eget band Rob Scheps Core-tet på de beste klubbene i New York og har nylig spilt inn ny plate på danske Steeple Chase. Han har spilt med bl.a. John Abercrombie, Sheila Jordan, Cameron Brown, Gil Evans Orchestra, Muhal Richard Abrams, PDQ Bach, Jaki Byard, Gil Evans, Eddie Henderson, Terumasa Hino, Mel Lewis, Nancy King og Jack Mac Duff.

På Herr Nilsen får vi høre ham i samspill med mangeårig venn og medmusikant trommeslageren Carl Størmer (Jazzcode, The Real Thing, Bendik Hofseth, Øystein Sevåg), samt veteranene Frode Berg på bass og Erlend Slettevoll på piano. Låtene blir en kombinasjon av originaler og elleville arrangementer av låter signert Gil Evans, Elvis Costello, Kenny Dorham og mange andre.

Rob Scheps – saksofon
Erlend Slettevoll – piano
Frode Berg – bass
Carl Størmer – trommer

14. juli 2018
21:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Den New York-baserte pianisten Peter Zak har flere egne CD-utgivelser på Steeple Chase-labelen bak seg, i tillegg til å ha medvirket på dusinvis av andre innspillinger. Han har spilt med mange store navn og nå er han tilbake i Norge i samspill med Knut Riisnæs, Trygve Fiske og Tom Olstad.»

Det vil bli swingende og melodisk jazz; en blanding av Peter’s komposisjoner og standards.

Peter Zak (US)- piano
Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Trygve Fiske – bass
Tom Olstad – trommer

7. juli 2018
21:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Espen Rud har satt sammen en kvintett med profilerte og lystige medspillere for årets sommerjobb. Repertoaret vil være låter fra albumene “Rudlende” og “Dobbeldans” pluss et og annet fra Espens skriveverksted.

Nils og Espen er glade spillemenn som like gjerne opptrer for barn som for voksne. På bildet er de klare for konsertfortellingen “Geitekillingen som kunne telle ti”. Atle, Nils og Jørn har alle spilt i Espens band “Rudlende”. Sebastian og Eespen har mange hundre konserter for skolebarn sammen på samvittigheten i de seineste årene.

Kveldens konsert vil bli swingende, varm, heftig og sommermyk. Med et lite mangfold av treblåsinstrumenter og fløyte blir dette en spennende og variert musikkopplevelse før du vandrer ut i sommernatta.

Nils Jansen – altsaksofon, fløyte, tarogato
Atle Nymo – tenor- og barytonsaksofon, bassklarinett
Jørn Øien – piano
Sebastian Haugen – bass
Espen Rud – trommer

21. juli 2018
21:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Morten Stang Koppang er en ung jazzmusiker fra Oslo. Han er den første jazzstudenten født på 90-tallet som gjorde sin entre på jazzlinja i Trondheim der han dyrket Bebop og Hardbop tradisjonen.

Denne ettermiddagen har Stang Koppang med seg 3 fantastiske musikere som har gjort seg bemerket i band som Kjetil Jerve trio, Skaddedyr og Mopti.
Repportoaret er en kombinasjon av Stang Koppang`s egne komposisjoner og tradisjonelle standardlåter med nye parafraser.

Det er rett og slett duket for en helaften på Herr Nilsen der 4 formidlingssterke musikanter preger Oslo`s kuleste klubbscene.

 

Morten Stang Koppang – vokal/baryton
Kjetil Jerve – piano
Christian Meaas Svendsen – kontrabass
Øystein Aarnes Vik – trommer