28. oktober 2018
20:00

På Herr Nilsen.
Fri entre

Humørfyllt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag i samarbeid med Herr Nilsen.
Som aktiv jammer oppnår du bong for innsatsen. Velkommen!


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

14. oktober 2018
20:00

På Herr Nilsen.
Fri entre

Humørfyllt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag i samarbeid med Herr Nilsen.
Som aktiv jammer oppnår du bong for innsatsen. Velkommen!


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

13. oktober 2018
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Ben Besiakov er en av Nordens fineste pianister. Hans sjelfulle, nærværende og swingende spill går rett inn hos alle som hører ham. Han har vært med i utallige danske og internasjonale sammenhenger bl.a. med Bernt Rosengren, Jens Winther, Dough Raney og Tomas Franck. Ben har mottatt Ben Webster-, JASA- og Bent Jædig-prisen.

Også på den norske jazzscenen er Ben Besiakov et velkjent navn og hans samarbeid med Knut Riisnæs og Tom Olstad strekker seg langt tilbake. Samarbeidet med den danske bassisten Ida Hvid er av nyere dato og denne våren har de to blant annet turnert med amerikanske Alvin Queen og Jesse Davis.

Ben Besiakov – piano
Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Ida Hvid – bass
Tom Olstad – trommer

10. oktober 2018
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

De største samarbeidene har ofte utgangspunkt i to unike personligheter som samarbeider for å skape noe utover og utenfor det de to har oppnådd individuelt. Når de to musikalske individer tenker på sasmme måte, men likevel har sin egen spesifikke sound og tilnærming kan resultatet bli at de to vil utfordre hverandre til å nå nye høyder og bringer sitt engasjerte publikum med på reisen.

Slik er det musikalske vennskapet til gitarister Jonathan Kreisberg og Nelson Veras og deres kommende innspillinger og turnéer vil introdusere publikum til en ny sound innenfor gitarens verden.

Ved å kombinere tidløs melodi og amerikansk swing med fremtidsrettede linjer og teksturer fortsetter Jonathan Kreisbergs musikk å tiltrekke seg en voksende internasjonal gruppe av fans. Gitaristen har framført 90-tallets verker med New World Symphony under ledelse av Michael Tilson Thomas. Han har hatt sine egne grupper og spilt inn flere kritikerroste cd’er, og han har gjort innspillinger og opptredener med bl.a. Dr. Lonnie Smith, Joe Locke, Lee Konitz, Bill Stewart og Larry Grenadier.

Nelson Veras har lenge vært en av gitarverdenens store hemmeligheter og har en unik stil basert på en blanding av klassisk gitarteknikk, moderne jazz og klassisk harmoni samt hans brasilianske røtter. Han ble «oppdaget» av Pat Metheny som 14 åring og vant utallige priser før han ble 19 år. Han har opptrådt og spilt med bl.a. Steve Coleman, Michel Petrucciani, Tomasz Stanko og Manu Kaché.

Jonathan Kreisberg – gitar
Nelson Veras – gitar

27. oktober 2018
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Håvard Stubø Quartet består av noen av skandinavias fremste jazzmusikere: Knut Riisnæs, Håvard Stubø, Torbjörn Zetterberg og Håkon Mjåset Johansen. Gjennom en lang rekke konserter og turneer i bl.a. Japan, Kina, Russland og Chile har bandet utviklet et særegent sound, hovedsaklig basert på komposisjoner av Stubø og Zetterberg. Bandet har gitt ut tre kritikerroste album, og jobber for tiden med sitt fjerde.

Sagt om Håvard Stubø Quartet:
«Det är jazz som populärmusik, en glad bulldozer som kör över allt motstånd, tar dig i besittning och signalerar fest. (…) Åtta låtar, en knapp timme senare, är jag lätt omtumlad av den totalbehandling Håvard Stubø Quartet gett mig, men omedelbart sugen på mer.» Lira (SE)

«Guitarist Havard Stubo is one of the freshest talents working in the contemporary Scandinavian scene (…) a groove that’s overflowing with fresh new ideas in jazz (…) music that bursts out right away with an immediate appeal, even to anyone new to the music of Stubo and his associates ” Dusty Groove (US)

«This is a fire-breathing group that cooks mightily” Cadence (US)

«ein superkvartett som med «Vilhelmina» leverer eit nytt og sterkt album» Roald Helgheim, Dagsavisen

«Stubø har satt sammen et stjerneband andre musikere bare kan drømme om», (…) «Håvard Stubø beviser med denne plata at han er en mester innenfor bopballadene. Det er usigelig vakkert hele veien, og med slike medspillere kan det nesten ikke gå galt.» (…) «ei strålende plate!» Jan Granlie, Salt Peanuts, om «Vilhelmina»

”Distinkt og dynamisk – et strålende album»…»en plate å regne med når Årets beste-kåringene snart er over oss». Terje Mosnes, Dagbladet

Mer info finns på: www.havardstubo.com

 

Håvard Stubø – gitar
Knut Riisnæs – saksofon
Torbjørn Zetterberg – bass
Håkon Mjåset Johansen – trommer

6. oktober 2018
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Elin Rosseland har startet et nytt samarbeid med pianist Helge Lien, bassist Johannes Eick og trommeslager Knut Aalefjær. Bassklarinettist og saksofonist Shannon Mowday fra Cape Town – som var med i Rosselands tidligere kvintett – er også med i dette nye spennende prosjektet.

Rosseland har lagt vekt på melodiøse låter med og uten tekst. Faste rammer, men med åpne partier – legger stor vekt på frihet innenfor rammene og samspillet i spennet mellom komposisjon og improvisasjon. Kollektivt og individuelt.

Hun er som sanger opptatt av det vokale/tekstlige kontra det instrumentale og musikken er uttrykksfull, overraskende, vakker, rytmisk og leken. Gode komposisjoner, åpne rammer, samspill og musikken som «tenner» akkurat i øyeblikket er stikkord for Rosseland.

Repertoaret består av hennes låter – gammelt og nytt. Noe er også nyskrevet for anledningen – komponert spesielt for disse musikerne.

 

Elin Rosseland- vokal
Shannon Mowday – bassklarinett og saksofon
Helge Lien – piano
Johannes Eick – bass
Knut Aalefjær – trommer

20. oktober 2018
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Marit Sandvik & Nova Onda: FLOR Turné 2018

Selv om det er langt fra Tromsø til Rio de Janeiro, omfavner Marit Sandvik & Nova Onda den brasilianske musikktradisjonen og gir den et eget «nova onda»-uttrykk, lekent og personlig.

Bandet, som ble etablert i 2013, er nå ute med sin første full-lengder, albumet FLOR. Musikken er en blanding av egne originalkomposisjoner og melodier hentet fra Brasils rike flora. Deres egne låter med nordnorske tekster finner sin naturlige plass i dette landskapet, og slik framstår MS&NO som et særegent band.

De seks musikerne står alle frem som sterke stemmer. Marit Sandvik har i en årrekke stått på scenen som jazzsanger og komponist på internasjonalt nivå, med flere utgivelser bak seg og stor anerkjennelse i både inn- og utland. Hun ledet bossa nova-bandet Bossa Nordpå i tolv år der jazzgitaristen Øystein Norvoll var et av medlemmene. Norvoll på sin side har turnert med en rekke nasjonale og internasjonale jazzmusikere. Trommeslager Simen Iversen Vangen har bodd i Brasil, og siden tatt mastergrad i brasiliansk musikk. Mange kjenner ham også som tidligere trommeslager i Madrugada. Pianist Eirik Fjelde og bassist Morten Steene gjør begge suksess med neosoul-bandet thebandcalledOh! og saxofonist Ola Asdahl Rokkones kombinerer sitt virke som klassisk solist med symfoniorkester og som jazzmusiker i forskjellige konstellasjoner.

Musikernes brede erfaringer fra forskjellige stilarter gir lytteren en udefinerbar og uhøytidelig blanding av brasilianske jordnære, livgivende rytmer og europeisk/nordisk kunstmusikk og world music, luftig, elegant og personlig i uttrykket. Musikerne får på den ene side presentert seg som solister og på den annen side inngår de i et tett samspill med skrevne ensemblepartier, det hele framført med lekenhet og presisjon. Brasiliansk og beslektet musikk er verdensmusikk i ordets beste betydning, det er musikk som mennesker over hele verden kjenner seg igjen i og som appellerer direkte til hjerte og kropp. Det er også det bandet erfarer når de er ute og spiller, – publikum lar seg begeistre.

Marit Sandvik – vokal
Ola Asdahl Rokkones – saksofon
Øystein Norvoll – gitar
Eirik Fjelde – piano
Morten Steene – bass
Simen Iversen Vangen – trommer