24. november 2018
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

«Antonsen, Hvalryg, Olstad trio» er velkjent for publikum etter flere opptredener på Herr Nilsen de siste årene. Trioen har spilt sammen siden tidlig 2000-tall og har også utgitt cd-en «A Day at the Opera» som ble innspilt i operaen.

Denne gangen har de fått med seg saxofonisten Morten Halle som gjest med trioen. Morten er i tillegg til sitt virke som leder på Norges Musikkhøgskole en riktig veteran i norsk jazz. Han er kjent fra gruppa Cutting Edge, og fra samarbeid med bl.a. Jon Eberson og nettopp Ivar Antonsen. I de senere år har Morten hatt suksess med å lede egne grupper, hvor han har samarbeidet mye med sør-afrikanske jazzmusikere.

Ivar Antonsen – piano
Moten Halle – saksofon
Stig Hvalryg – bass
Tom Olstad – trommer

17. november 2018
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Høsten 2018 har Bjørn Alterhaug Quintet tatt en pause, mens trioen i bandet har stått for kvintettjobbene. En meget samspilt trio som har spilt sammen siden 2007 og som har et bredt repertoar med egne komposisjoner kombinert med swingende standards og ballader. Triojazz av beste merke.

Spesielt for denne ettermiddagen blir blant annet komposisjoner av vennen Egil Kapstad som døde i fjor.

Slik avsluttet Terje Mosnes sin kritikk med sekser på terninen av kvintettens (+ Inderberg og Nymo) konsert på Herr Nilsen: «Stort bedre klubbjazz kan jeg vanskelig forestille meg at det ble spilt noe sted i verden akkurat da» (Dagbladet 2011)

Vigleik Storaas – piano
Bjørn Alterhaug – bass
Erik Nylander – trommer

3. november 2018
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Vidar Johansen, Kåre Garnes og Tom Olstad debuterte som trio allerede i 1990, og jobbet i mange år med dette formatet rundt på norske jazzklubber. Deres første plate «Lopsided» ble innspilt live på Oslo Jazzhus i 1996. Etterhvert ble trioen utvidet til kvartett, men denne lørdagen er de tilbake til det originale formatet.

Repertoaret er i all hovedsak skrevet av Vidar, men innimellom kan det komme innslag av både Ellington, Monk og Jagger/Richards.

Vidar Johansen – tenor- og sopransaksofon
Kåre Garnes – bass
Tom Olstad – trommer

10. november 2018
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Jørn Øien har latt seg inspirere til å sette sammen en kvartett det oser kvalitet av. De vil spille musikk av sine store inspirasjonskilder og låtmateriale fra den amerikanske og europeiske jazzen. I tillegg spiller de komposisjoner av Øien, som føyer seg fint inn under samme tradisjon og estetikk.

Med «greatest hits låt-parade» fra Keith Jarrett, Carla Bley, Kenny Garrett, Branford Marsalis, Michael Brecker, Kenny Kirkland, John Scofield for å nevne noen, skulle dette være duket for en live-opplevelse av de sjeldne!

Jørn Øien – piano
Kasper Værnes – altsaksofon
Jens Fossum – bass
Hermund Nygård – trommer

21. november 2018
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Publikum kan forvente en jazzoplevelse “fra øverste hylde”, når new york’eren Ken Peplowski møter en sterk gruppe med fantastiske skandinaviske musikere.

Ken Peplowski er spesielt kjent for sitt uovertrfne klarinettspill som uten tvil er i verdensklasse. Gjentatte ganger er Peplowski utnevnt som jazzens beste klarinettist og en opplagt arvtager etter Benny Goodman. Men også Peplowskis saksofonspill er en stor opplevelse som trekker tydelige paraleller til både Ben Webster og Coleman Hawkins.

Ken Peplowski født i -59 i Cleveland, Ohio og bor i dag i New York og har med dette som utgangspunkt hele verden som sin arbeidsplass. Peplowski spilte sin første profesjonelle jobb allerede som 10-åring.

“Fra første gang jeg opptrådte offentlig, visste jeg at jeg ønsket å spille livemusikk.”

Etter å ha tilbrakt årene 78-80 på turné med legendariske Tommy Dorsey Orchestra flyttet Peplowski til New York. Her spilte han inn en rekke plater og ble samtidig medlem av Benny Goodman’s orkester. Siden har han plassrt sig som jazzens største klarinettist.

 

The Scandinavian Jazz Trio leverer et tett og lydhørt sammenspill, dybt forankret i den sterke standard-jazztradition. Magne Arnesen er en formidael pianist og relativ ny på den norske jazzscenen. Hans spill er kjent for teknisk og harmonisk overskudd kombinert med en lekende eleganse.

Den svenske bassisten Hans Backenroth er en gigant på den skandinaviske jazzscenen. Bor til daglig i Stockholm men opptrer overalt i verden. Han har bl.a. opptrådt med Monica Zetterlund, Arne Domnerus, Toots Thilemans, Buddy Defranco og mange flere.

Kristian Leth er kjent for sitt alltid swingende og dybt konsentrerte trommespill som har gitt ham internasjonal anerkjennelse og bragt ham til lange samarbeid med bl.a. Scott Hamilton og Claire Martin. Kristian er også kjent for sine mange initiativer med å invitere en lang rekke utenlandske musikere til Skandinavia.

Ken Peplowski (US) – klarinett, tenorsaksofon
Magne Arnesen – piano
Hans Backenroth (S) – bass
Kristian Leth (DK) – trommer