26. desember 2018
20:00

På Herr Nilsen.
Fri entre

Humørfyllt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag i samarbeid med Herr Nilsen.
Som aktiv jammer oppnår du bong for innsatsen. Velkommen!


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

9. desember 2018
21:00

På Herr Nilsen. NB! Kl 21:00
Fri entre

Humørfyllt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag i samarbeid med Herr Nilsen.
Som aktiv jammer oppnår du bong for innsatsen. Velkommen!


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

15. desember 2018
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Dave Edge er mest kjent for å spille tenorsaksofon i «the Real Thing» samt i sin egen kvartett og andre ensembler.

Denne gangen plukker han opp baritonsaksofonen for å hylle en av de store «hard-bop» gruppene fra 50- og 60-tallet: Trompetisten Donald Byrd ble født i Delaware men han er for de fleste kjent som en av de mest sentrale jazzmusikerne i Detroit på 50-tallet. Han var en pioner av en mer «funky» utgave av det som ble kalt «hard-bop». Pepper Adams, den hardtsvingende baritonsaksofonisten som i tillegg var fra Detroit, ledet sammen med Donald Byrd kvintetten fra 1958 til 1961.

Dave Edge med sin kvintett fremfører originale arrangementer fra repertoaret til Donald Byrd/Pepper Adams kvintetten.

Dave Edge – barytonsaksofon
Roy Nicolaisen – trompet
Jørn Øien – piano
Stig Hvalryg – bass
Roger Johansen – trommer

29. desember 2018
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

2018 har vært et begivenhetsrikt år på mange måter for Petter Wettre. Dette markeres på Herr Nilsen med en konsert hvor hele repertoiret vies hans første innspilling på eget plateselskap – «Household Name», fra 2002.

Det vil også være mulig å kjøpe et signert eksemplar av denne utgivelsen under konserten.

Petter Wettre – tenorsaksofon
Erlend Slettevoll – piano
Daniel Franck – bass
Karl Henrik Ousbäck – trommer

22. desember 2018
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

The Sinatra Songbook er et hardtswingende jazzband med forkjærlighet til det beste av amerikansk underholdningsmusikk fra det forrige århundre. Med crooneren Ingar Kristiansen i front er de kjent for å alltid levere utadvendte og inkluderende konserter som man blir i godt humør av.

Ensemblet er sterkt inspirert av de store jazzsangerne fra 40-, 50- og 60-tallet, som f. eks. Sammy Davis jr., Billy Holiday, Bobby Darin, Sarah Vaughan, Mel Tormé, Ella Fitzgerald, Dean Martin, Nancy Wilson og selvfølgelig Francis Albert Sinatra. I stedet for å imitere, har de tilpasset og arrangert om musikken til å få et mer jazzete og moderne uttrykk i egen stil. De har også skrevet egne låter som er tro mot tradisjonen.

Ingar Kristiansen – vokal
Eckhard Baur – trompet
Håvard Fossum – tenorsaksofon
Per Husby – piano
Stig Hvalryg – kontrabass
Torstein Ellingsen – trommer

1. desember 2018
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

«Hegge» vant spellemannsprisen for beste jazzalbum i 2017. Nå kommer de til Oslo jazzforum for å lage heidundranes stemning, jobben er en av flere når de er på turné i Norges landstrakte land. På Heggekonsert kan man godt le litt, man kan også danse litt om man har lyst, eller bare riste litt på kroppen eller slenge en hånd i været eller noe om man får kick. Det sies at musikken er inspirert av souljazz fra 60-tallets USA; komponisten mener at både flere tiår, verdensdeler og sjangere er representert.

«Uimotståelig drivende og danseeggende souljazz» skrev Terje Mosnes i Jazznytt

Jonas Kullhammar – tenorsaksofon
Martin Myhre Olsen – alt- og sopransaksofon
Vigleik Storaas – oppriktig piano
Håkon Mjåset Johansen – trommer
Bjørn Marius Hegge – har laget låter og spiller kontrabass

8. desember 2018
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

I oktober 2015 utga den norske gitaristen og komponisten, Svein Rikard Mathisen sitt debutalbum «Copenhagen Diaries» til strålende anmeldelser. I 2017 utga han sitt andre album «Monsters» med sitt faste band Somebody’s Quartet i samarbeid med Curling Legs.

Albumet er et konseptuelt stykke som henter sine fleste atmosfæriske innflytelser fra den briljante romanen The Snowman, skrevet av Jo Nesbø i 2008.

Svein Rikard sier følgende før releasen av sitt nye album: 
«Jeg har i de siste to år turnert med musikken fra «Copenhagen Diaries», og har samtidig hatt et mål om å skrive to eller tre nye komposisjoner til hver turne. Dette har resultert i musikken som er på platen. Musikken innehar noe av den samme oppskriften som forrige utgivelse, «Copenhagen Diaries», hva form angår. Men et mål med musikken på «Monsters», har vært å skrive noen åpnere komposisjoner, hvor improvisatørene har friere spillerom.

Sagt om «Monster»:

«Låtane er ein tvillaus kvalitet ved plata… Mathisen har meistra utfordringa med den vanskelege andreplata med bravur.» – Lars Mossefinn, Dag & Tid

«Lekkert og emosjonelt. Terningkast 5» – Henrik Langgård, Hamar Arbeiderblad

«Svein Rikard Mathisen er ikke bare en ypperlig gitarist med smakfulle improvisatoriske ideer, fintfølende touch og en balansert sound, men han innehar også utsøkte kompositoriske kvaliteter. Dette er kontemporær jazzmusikk a la 2017 så bra som den bare kan bli. Personlig favoritt; «The Man in the Fridge» – Petter Wettre

Svein Rikard Mathisen (NO) – gitar, komposisjoner 

Søren Gemmer (DK) – piano 

Paul Hinz (SE) – kontrabass
Andreas Fryland (DK) – trommer

5. desember 2018
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Into the wild hills første utgivelse ”Jazz album 2018” presenterer en ny sammensetning av musikere som spenner over fire tiår med norsk jazzhistorie: Veteranen Morten Halle (1957), Gunnar Halle (1973), Helge Lien (1975) samt «ungdommene» Christian Meeas Svendsen og Andreas Wildhagen (begge 1988).

Materialet som det improviseres over og rundt er syv nye komposisjoner av Morten Halle, skrevet spesielt for bandet. Musikken er enkel og tilgjengelig men inneholder små forhindringer som sammen med musikernes kreative lekelyst gir de som lytter stadig nye opplevelser på turen – stadig videre «Into the wild hills».

Albumet ble spilt inn i Norges Musikkhøgskoles studio vinteren 2016. Ulf Holand har tatt opp og mikset musikken og sørget for et åpent og naturlig lydbilde som tar vare på dynamikken og de ulike klangfargene i det helakustiske lydlandskapet.

Morten Halle – saksofon
Gunnar Halle – trompet
Helge Lien – piano
Christian Meeas Svendsen – bass
Andreas Wildhagen – trommer