23. februar 2020
20:00

På Herr Nilsen.
Fri entre

Humørfyllt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag i samarbeid med Herr Nilsen.
Som aktiv jammer oppnår du bong for innsatsen. Velkommen!


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

29. februar 2020
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Kvartetten består av fire meget erfarne musikere som har spilt sammen i forskjellige musikalske konstellasjoner gjennom mange år.

Musikken som blir presentert er afro-amerikansk jazz fra 50- og 60-tallet.

Kåre Garnes – kontrabass
Nils Jansen – saksofon
Håkon Storm-Mathisen – gitar
Tom Olstad – trommer

22. februar 2020
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Etter mange år i Sverige og på svensk jazzhimmel dukker Morten Lassem med norsk trio opp på Herr Nilsen med Knut Riisnæs som solist på tenorsaksofon.
 
Morten var med i kretsen rundt pianisten Arild Wickstrøm, en gruppe musikere som på 60-tallet drev fram den moderne jazzen i Oslo-området. De fleste store navn innenfor norsk jazz var med her – vi nevner Jan Garbarek, Bjørn Johansen, Arild Andersen, Jon Christensen, Ole-Jacob Hansen, Alf Kjellman, Ditlef Eckoff, Torgrim Sollid + mange andre (bl.a Harald Gundhus, også kjent profil i jazzmiljøet og i Hønefoss). Morten, som i mange år var bosatt i Hønefoss, klarte å engasjere flere av disse utmerkede solistene til Chickland Jazzklubb i Hønefoss – til stor glede for Ringerikes jazzpublikum.
 
Morten Lassem svenske trio (MLT) ligger stadig i den fornemme jazztradisjonen fra 60-, 70- og 80-tallet med base i amerikansk østkystmusikk. MLT ser triomusikken som en grunnpilar innen jazzen og den kan hele tiden utvikles. Som «huskomp» ved flere av Sveriges utmerkede jazzklubber har trioen samarbeidet med store solister som Bernt Rosengren, Krister Andersson, Gunnar Bergsten, Peter Asplund m fl.
 
 
 
I Morten Lassem Trio inngår bassist Owe Gustavsson, en av Sveriges mest erfarne bassister og en kjent profil innen Stockholms jazzliv. Mange i Norge – som i Sverige – vil minnes Owe som anker i Cornelis Wreesviks band i mange år.
 
«Trommis» i dagens trio er Ali Djeridi, en populær og høyt respektert musiker i Stockholm. Tross sin relativt «unge» alder, klarer Ali å forene den klassiske jazzens stil og struktur med det moderne trommespillets kraft og dynamikk.
 
Denne gangen kommer Morten Lassem alene til Oslo uten disse to fra MLT. Men til å erstatte dem stiller ingen mindre enn to av Norges fremste på sine instrumenter opp – nemlig Mats Eilertsen på kontrabass og Hermund Nygård på trommer. Og som «toppen av kransekaka» stiller Knut Riisnæs opp med sin tenorsaksofon.
 
Alt ligger til rette for en minnerik ettermiddag på Herr Nilsen!
 

Morten Lassem – piano
Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Mats Eilertsen – bass
Hermund Nygård – trommer

8. februar 2020
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Walt Weiskopf European Quartet avslutter sin turné med denne ettermiddagskonsert på Herr Nilsen. De spilte her også i januar sist år.

Sammen med Weiskopf er musikerne Carl Winther, Andreas Lang og Anders Mogensen – som har imponert og skapt internasjonal oppmerksomhet på turnéer med jazzstorheter som Jerry Bergonzi, Tim Hagans, Adam Nussbaum, Jeff «Tain» Watts, Greg Hutchinson og David Liebman.

I etterkant av turneen returnerer gruppa til Købehavn for å spille inn nytt materiale.

Walt Weiskopf er ellers kjent for å turnere med Steely Dan og i 2020 vil det være for sekstende gang.

Walt Weiskopf – saksofon
Carl Winther – piano
Andreas Lang – bass
Anders Mogensen – trommer

1. februar 2020
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Håvard Stubø Quartet består av noen av skandinavias fremste jazzmusikere: Knut Riisnæs, Håvard Stubø, Torbjörn Zetterberg og Håkon Mjåset Johansen. Gjennom en lang rekke konserter og turneer i bl.a. Japan, Kina, Russland og Chile har bandet utviklet et særegent sound, hovedsaklig basert på komposisjoner av Stubø og Zetterberg. Bandet har gitt ut tre kritikerroste album, og jobber for tiden med sitt fjerde.

Mer info finns på: havardstubo.com

Håvard Stubø – gitar
Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Torbjörn Zetterberg – kontrabass
Håkon Mjåset Johansen – trommer

15. februar 2020
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Vincent er en saksofon virtuos med en unik intens og energisk musikalsk stemme. Han turnerte først i Europa og USA med Lionel Hampton’s big band på tidlig 80-tall og jobbet sammen med Nat Adderley i ni år. Underveis har han jobbet og gjort innspillinger med Cedar Walton, Freddie Hubbard, Dizzy Gillespie, Louis Hayes, Art Blakey and The Jazz Messengers, Horace Silver Quintet, Jack DeJohnette’s Special Edition, The Mingus Big Band, Kenny Barron, Nancy Wilson og Dr. Billy Taylor. Vincent har opptrådt som gjestesolist med en rekke artister og ensembler inkludert Wynton Marsalis og John Faddis med the Carnegie Hall Big Band.

Den unge pianisten Urs Hager fra Garmisch-Partenkirchen har studert piano ved KUG i Graz og studerer nå master ved MUK i Wien. Lik jazzpiano ikoner som Barry Harris og Harold Mabern har han deltatt på workshops med Dave Kikoski, George Colligan, Gary Versace, Peter Bernstein og Gregory Hutchinson. Han har opptrådt på scenen med Jiggs Whigham, Dusko Goykovich og Jim Rotondi og spilt under festivaler som TIJC Bangkok, Bratislava Jazz Days og Langnau Jazz Nights.

Essiet er en av topp bassistene på den internasjonale jazzscenen. Han er opprinelig fra Nigeria og har er kjent over hele verden. Blant utallige fremfragende musikere har han gjort innspillinger og opprådt med Art Blakey and the Jazz Messengers, Abdullah Ibrahim- Dollar Brand, Bobby Watson’s Horizon med Victor Lewis, Cedar Walton, Billy Cobham og Danilo Perez for å nevne noen få.

Joris har vært fast medlem av Vienna Art Orchestra og the Art Farmer Quintet fra 1979 til 1985. Etter at han flyttet til USA i 1986 har han opptrådt og gjort innspillinger med mange store jazzmusikere fra hele verden: The Zawinul Syndicate, Benny Golson, Curtis Fuller, Johnny Griffin, Mullgrew Miller, Clifford Jordan, Joe Lovano, Chico Freeman, Joe Henderson og mange flere.

Vincent Herring – altsaksofon
Urs Hager – piano
Essiet Essiet – bass
Joris Dudli – trommer