25. april 2020
16:00

AVLYST

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Bassist, sanger og komponist Ellen Andrea Wang er en av våre mest spennende og kreative unge musikere. Med utgangspunkt i jazzestetikken har hun skapt et personlig og unikt musikalsk uttrykk. Hun balanserer det lyriske og det røffe, det akustiske med det elektriske, og skaper et tidsriktig og urbant sound.

Wang grunnla av bandet Pixel. Hun har turnert med Manu Katché og Marilyn Mazur, hatt stor suksess med bandet GURLS og trioen Ellen Andrea Wang. Hun fikk den høythengende DNB-prisen på Kongsberg Jazzfestival i 2015.

Ellen Andrea Wang er både vokalist og komponist, men først og fremst er hun bassist. Derfor er det veldig spennende at hun i dette nye prosjektet tar utgangspunkt i estetikken og filosofien til basslegenden Charlie Haden (1937 – 2014). Charlie Haden var kjent for sin dype og varme basstone. Han hadde en forkjærlighet for det enkle i musikken, men var også en forkjemper for å utvide bassistens rolle fra å være et kompinstrument til å ha en mer sentral, direkte og tydelig tilstedeværelse i samspillet.

Konserten vil bestå av ca 40 min ny musikk komponert av Ellen Andrea Wang, og ca 30 min nytolkning av Charlie Haden sine låter sydd sammen til en helhetlig konsertopplevelse.

På gitar vil hun ha med seg den talentfulle britiske gitaristen Rob Luft som er i en klasse for seg når det kommer til luftig og klanglig gitarspill. Han beveger seg i et minimalistisk og kvalitetsbevisst landskap som har mange musikalske referanser til Charlie Haden sin estetikk. Jon Fält er en svensk trommeslager som er kjent for sitt kreative og åpne trommespill. Han gjorde i ung alder kometkarriere som fast medlem av Bobo Stenson Trio. Han er en av Sveriges mest etterspurte jazztrommeslagere.

Konserten er produsert av Nasjonal jazzscene.

Ellen Andrea Wang – bass, sang og komposisjon
Rob Luft – gitar
Jon Fält – trommer

11. april 2020
16:00

AVLYST

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

En drømmekvartett ser dagens lys!
Kvartetten dyrker tradisjonen og har bladd i jazzens store bok for å finne den del av fellesarven de føler er aller mest relevant for dem selv og publikum i dag. Det er perler fra bebopens gyldne alder såvel som helt nye melodier fra egen hånd.

Artved og Vincentz har funnet hverandre på tvers av generasjoner gjennom en dyp felles forståelse for den musikalske retningen og gleder seg til å presentere kvartetten med den stilsettende og innovative trommeslageren Billy Heart som har tjent jazzen i snart 6 tiår samt den virtuose bassisten David Wong, en av de mest etterspurte bassistene i New York.

 

Niels Vincentz – tenorsaksofon
Jacob Artved – gitar
David Wong – kontrabass
Billy Heart – trommer

18. april 2020
16:00

AVLYST

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Joel Frame er for alle jazzelskere kjent som et av de moderne jazzikonene på tenorsaksofon. En uovertruffen innlevelse og en teknisk ferdighet karakteriserer alltid hans spill som favner hele bredden innenfor den amerikanske musikktradisjonen inkludert jazz, funk, rock og blues. Arbeidet hans som leder og samarbeid med andre framtredende utøvere som Brad Mehldau, Matt Wilson, Jane Monheit og Ari Hoenig har etablert ham som blant de viktigste og spennende utøverne i vår tid.

Joel nye trio er en internasjonel affære som består av Torontos mest profilerte bandleder Ernesto Cervini på trommer og komponist/bandleder/bassist Dan Loomis på bass. Bandet har spilt sammen i nesten et tiår i Ernestos Turboprop og i hans kvartett The ECQ. Denne erfaringen har de med seg når de for første gang presenterer et ferskt trioformat på denne turneen.

 

Joel Frahm – tenorsaksofon
Dan Loomis – bass
Ernesto Cervini – trommer

4. april 2020
16:00

AVLYST

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

David Skinner Trio består av tre av de mest aktive jazzmusikerne i Oslo: David Skinner, Jens Fossum og Hermund Nygård. David Skinner er kjent for å spesialisere seg i swing og stride piano, med en modernistisk vri.

Trioen har i stor grad funnet frem til sitt musikalske uttrykk via sene jamsessions på Herr Nilsen, og hadde en strålende konsert på Oslo Jazzfestival 2019. Trioen byr på et swingende og virtuost repertoar som består av både standarder og Skinner-komposisjoner. En ny CD gis ut til høsten 2020.

http://davidskinner.net/trio/

 

David Skinner – piano
Jens Fossum – bass
Hermund Nygård – trommer