26. september 2020
16:00

Billett: kr 250,- pluss bill. avgift. Bestill billett her.
Begrenset antall billetter.

Saksofonist, fløytist og bassklarinettist Vidar Johansen, bassist Kåre Garnes og trommeslager Tom Olstad kan i disse dager feire 30-års jubileum for sine første spillejobber sammen som trio. De holder fortsatt sammen, og i halvparten av disse årene har også gitarist Bjørn Klakegg vært en del av gruppa. Så det er et erfarent og godt samspilt band som spiller på Oslo jazzforum/Herr Nilsen.

Musikken de spiller er for det aller meste hentet fra Vidars rikholdige produksjon, og kan være både utadvendt og innadvendt, hardtswingende og sart. Underfundige titler har de også, alle komposisjonene.

Velkommen til et hyggelig gjenhør med en av landets mest seiglivede grupper, med et helt originalt uttrykk!

 

Her er et utsnitt av anmeldelser av kvartettens plate Lost Animals fra 2010 (med gjest Carl Magnus Neumann)
”..et album som for all sin tilgjengelighet aldri lefler med det lettvinte og overfladiske.” (Terje Mosnes, Dagbladet – terningkast 5)
”Legendestatus har også Johansen, som på dette albumet viser sitt format som mangfaldig saksofonist, klarinettist og det jeg vil kalle stilskapar.” (Roald Helgheim, Dagsavisen)
”Ikke bare er dette en kvartett som låter overbevisende og flott, men plata inneholder også noen perler av noen komposisjoner, i hovedsak begått av kapellmester Johansen.”
”Og la det ikke gå like lang tid før vi får oppleve Calle Neumann og resten av denne gjengen på en scene igjen. For dette var nydelig.” (Jan Granlie, Jazznytt)

Vidar Johansen – saksofoner, bassklarinett
Bjørn Klakegg – gitar
Kåre Garnes – bass
Tom Olstad – trommer