10. oktober 2020
16:00

Billett: kr 250,- pluss bill. avgift. Bestill billett her.
Begrenset antall billetter.

Lage Lund reiste ut for å studere ved prestisjetunge Berklee, senere ble han som første el-gitarist noensinne, tatt opp ved enda mer eksklusive Juilliard School i New York. Og nettopp her, i det store jazzeplet, har han bygd seg opp til å bli en markant skikkelse i det amerikanske jazzmiljøet, og en anerkjent gitarist på aller øverste nivå. Nå har han flyttet hjem og gjester Oslo Jazzforum på Herr Nilsen med en eksklusiv solokonsert!

Lage Lund – Gitar

3. oktober 2020
16:00

Billett: kr 250,- pluss bill. avgift. Bestill billett her
Begrenset antall billetter.

Etter initiativ fra den skotske bassisten Andrew Robb skulle konserten være del av en turné i Skottland, England og Norge. Covid-19 satte en effektiv stopper for idéen. Imidlertid la dette ingen demper på spilletrangen og resultatet av samarbeidet kan sees og høres lørdag 3 oktober kl 16.

Erlend Slettevoll (piano) erstatter Petter Wettre – som tidligere annonsert.

Bjørn Vidar Solli – gitar
Erlend Slettevoll – piano
Steinar Raknes – bass
Dag Markhus – trommer

24. oktober 2020
16:00

Billett: kr 250,- pluss bill. avgift. Bestill billett her.
Begrenset antall billetter.

Knut Riisnæs har gjennom førti år vært i fremste rekke blant norske jazzsaksofonister og blir med rette kalt en bauta i norsk jazz. Han har gitt ut fem egne innspillinger, mottatt to spellemannpriser og har gjennom årene deltatt på utallige innspillinger med andre artister. Er også innehaver av Buddyprisen, som er den høyeste utmerkelsen i norsk jazz.

Siden november 2012 har Riisnæs vært leder for en kvartett med fire av våre mest rutinerte jazzmusikere, som alle er helt på hjemmebane innen den musikalske retningen bandet har staket ut, med tydelige røtter i den moderne amerikanske jazztradisjonen.

Bandet har to plateutgivelser bak seg: «2nd Thoughts» fra 2016, og «The Kernel» fra 2019, begge på Losen Records. Musikken er til tider hardtswingende, til tider sart og ettertenksom, med komposisjoner av bandmedlemene, foruten bidrag hentet fra så vel ”The Great American Songbook” som fra samtidige musikerkolleger.

 

Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Anders Aarum – piano
Jens Fossum – bass
Tom Olstad – trommer

17. oktober 2020
16:00

Billett: kr 250,- pluss bill. avgift. Bestill billett her.
Begrenset antall billetter.

Den unge trommeslageren Amund Kleppan ga ut sitt debutalbum Venture vinteren 2019 som ble godt mottatt internasjonalt. Amund er oppvokst på Lillehammer og nå bor han i Berlin hvor han studerer på Jazz Institute Berlin. Han vant talentprisen under Dølajazz 2018, hvor han spilte trio med Arild Andersen og Marius Neset året etter. Denne høsten skal Amund Kleppan Kvartett delta på den prestisjefylte showcasen Jazzintro, hvor de skal spille i Stavanger.

Musikken som blir presentert under denne konserten er originaler skrevet av bandlederen selv, i en sjanger som lener seg mot moderne mainstream jazz. Komponisten beskriver musikken som «en smeltedigel av inspirasjoner samlet opp gjennom min tid i Europa, fra Malmö til Berlin til London.»

En av UK’s største jazz-anmeldere, JazzJournal UK, ga fire av fem stjerner til debutalbumet Venture og skrev: “A European union of talents is alive and very well on this album by a multi-national band, led by the young Berlin-based Norwegian drummer Kleppan. As well as being a talented drummer he writes fine compositions. Venture is a thoroughly commendable example of contemporary mainstream jazz.”

«En sterk debut av en ung Lillehamring” – Gudbrandsdølen Dagningen (terningkast 5)

“The music is high-degree-of-dificulty hard bop in the vein of the mid ‘60s Miles Davis quintet” – Stereo Gum

 

Amund Kleppan – trommer
Magnus Bakken – saksofon
Martin Nodeland – gitar
Håvard Aufles – piano
Julian Haugland – kontrabass

31. oktober 2020
16:00

Billett: kr 250,- pluss bill. avgift. Bestill billett her
Begrenset antall billetter.

Jørn Øien er en av våre mest etterspurte pianister. Rytmisk driv og delikat klangbehandling preger Øiens pianospill. Magnus Sefaniassen Eide er en fremadstormende trommeslager som er aktiv i mange forskjellige musikalske settinger, hans spill kjennetegnes av lydhørhet og kreativitet. Kåre Garnes har vært aktiv på jazzscenen i over 40 år og har medvirket i et utall konstellasjoner.

Trioen spiller et utsøkt utvalg musikk fra den afro-amerikanske jazztradisjonen!

Kåre Garnes – bass
Jørn Øien – piano
Magnus Sefaniassen Eide – trommer