24. april 2013
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 250,-.

Oslo Jazzforum er særdeles stolte over å presentere trommelegenden Al Foster med eget band på Herr Nilsen.

Al Foster er for mange kanskje først og fremst kjent som den musikeren som spilte lengst med Miles Davis; både på 70– og 80– tallet var han sentral i Davis’ grupper. Miles beskriver Al slik i sin selvbiografi: «He Foster knocked me out because he had such a groove and he would just lay it right in there. That was the kind of thing I was looking for. AI could set it up for everybody else to play off and just keep the groove going forever.»

Al Foster har også samarbeidet i årevis med musikere som Sonny Rollins, Herbie Hancock, McCoy Tyner og Joe Henderson. Listen over stjernemusikere han har spilt med er nesten uendelig, og han har vært en attraksjon i alle de band han har deltatt i. Han har de siste førti årene vært en av verdens mest etterspurte trommeslagere, både på plater og turnéer, og han har en fleksibel spillestil som strekker seg fra bebop til jazzrock; alltid med et bunnsolid groove og swing som fundament. I New York, hvor han har bodd hele livet, har han en helt spesiell status på byens jazzklubber.

Siden tidlig på 90-tallet har Al hatt sitt eget band, og han har gjort flere plateinnspillinger og turnéer over hele verden. Musikerne han nå har med seg har han samarbeidet lenge med, særlig bassisten Doug Weiss, og vi gleder oss også til å høre saksofonisten Eric Alexander og pianisten Adam Birnbaum. Sammen utgjør de et utsøkt og hardtswingende band i aller beste NYC – tradisjon, plukket fra øverste hylle blant byens musikere.

Det er en nesten sensasjonell anledning for Oslos jazzpublikum til å høre Al Foster Quartet på en så liten og intim scene som Herr Nilsen.

www.facebook.com

Eric Alexander – saksofon
Adam Birnbaum – piano
Doug Weiss – bass
Al Foster – trommer

 Billetter