2. mars 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Ayumi Tanaka trio baserer seg på samspill mellom tre ulike musikalske personligheter som forsøker å skape muligheter gjennom improvisasjon, og dette vil være trioens første konsert. Musikken er komponert av Ayumi Tanaka og den utforsker improvisasjon med en lyrisk, vakker og intens klang på en uvilkårlig måte.

Ayumi Tanaka er en japansk pianist som er inspirert av skandinavisk jazz, musikk utgitt av ECM Records and fri improvisert musikk. Hennes egen opplevelse av musikken var med på å bringe henne til Norge. I 2011 påbegynte hun sine studier i jazz og improvisert musikk ved Norges Musikkhøgskole, med lærekrefter som Misha Alperin og Ivar Antonsen. Hennes musikk er påvirket av hennes opplevelser gjennom å bo i Norge. Hun forsøker å finne sin egen stemme og knytte sammen sinnsstemninger fra sitt hjemland Japan og fra Norge i sin musikk.

Kongsbergenseren Christian Meaas Svendsen fullførte sin bachelor i jazz/improvisert musikk på Norges Musikkhøgskole i 2012, og påbegynte så et kurs i klassisk utøvende musikk samme år. Christian tar sikte på å bli en allsidig, men særegen bassist, og jobber mye med å finne nye tilnærminger og spilleteknikker på instrumentet. Han har gjort seg bemerket som soloartist, i duoen Duplex, trioen KNYST! og med kvintetten Mopti. Sistnevnte ble kåret til “Årets unge Jazzmusikere” i finalen i Jazzintro under Molde jazzfestival 2012.

Per Oddvar Johansen er bl a kjent fra Tronhdeim Kunstorkester og sitt samarbeid med Trygve Seim hvor utgivelsene med The Source har vært viktige bidrag tl nyere norsk jazz. Han har medvirket og vært sentral i utgivelser med Torbjørn Sunde, kvartetten TINGeLING, tubaist Lars Andreas Haug, Solveig Slettehjells «Slow Motion Orchestra», Kjersti Stubø, Petter Wettre, Jacob Young, Zanussi Five, i trio med Kjetil Møster og Per Zanussi, Eldbjørg Raknes og Hans Mathisen. På Moldejazz 2006 spilte ham med Joshua Redman, Arild Andersen og Bugge Wesseltoft.

 

www.facebook.com

 

Ayumi Tanaka – piano
Christian Meaas Svendsen – bass
Per Oddvar Johansen – trommer