31. oktober 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Et norsk/dansk, og for anledningen også helskandinavisk samarbeidsprosjekt som har spilt mye sammen de siste årene, både i Spania, Danmark og Norge. Musikken kan karakteriseres som moderne mainstreamjazz; swingende og melodisk, med komposisjoner av bl.a. Dexter Gordon og Hank Mobley, samt låter fra ”The great American songbook”.

Litt om bandets medlemmer:

Ben Besiakov pianist fra København som har tilhørt den danske jazz-eliten siden 1970-tallet. Listen over musikere han har samarbeidet med er enorm og spenner fra Ben Webster via Joe Henderson til Peps Blodsband. De siste årene har han innspilt flere kritikerroste plater i eget navn, med amerikanske størrelser som George Garzone, Billy Hart og Ray Drummond med på laget. Ben er en usedvanlig sprudlende og swingende pianist, med et stort musikalsk spenn.

Ole Jacob Hystad saksofonist fra Stord og framstår som en av våre beste og mest helstøpte saxofonister. Han har også to egne plateutgivelser bak seg de siste årene, samt flere med Bergen Big Band.

Sigurd Ulveseth bassist – fra Bergen som de seneste årene vært en av våre mest etterspurte og prisbelønte bassister, også han med flere plateutgivelser i eget navn, bl.a. med Adam Nussbaum, Dag Arnesen og Knut Riisnæs.

Tom Olstad på trommer er en av Norges mest erfarne og rutinerte trommeslagere. Han har deltatt på et 30-talls plateinnspillinger, også i eget navn, samt spilt med mange kjente norske musikere, så vel som flere amerikanske stjerner. Har spilt med Karin Krog i mange år, på plater så vel som på flere store utenlandske festivaler.
 
Som gjest har de invitert med Staffan William-Olsson, en gitarist som knapt trenger presentasjon for et norsk jazzpublikum. Referansene er mange, vi nevner band som The Real Thing, Sharp 9 og Babylon Brothers, så vil de fleste nikke anerkjennende.
 

Ben Besiakov (DK) – piano
Ole Jacob Hystad – tenorsaksofon
Staffan William-Olsson – gitar
Sigurd Ulveseth – bass
Tom Olstad – trommer