7. desember 2019
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Et norsk/dansk, og for anledningen også helskandinavisk samarbeidsprosjekt som har spilt mye sammen de siste årene, både i Danmark og Norge. Musikken kan karakteriseres som moderne mainstreamjazz; swingende og melodisk, med komposisjoner av bl.a. Dexter Gordon og Hank Mobley, samt låter fra ”The great American songbook”.

Ben Besiakov er fra København, og har tilhørt den danske jazz-eliten siden 70-tallet og har utgitt flere kritikerroste plater i eget navn, med amerikanske størrelser som George Garzone, Billy Hart og Ray Drummond med på laget. Ben er en usedvanlig sprudlende og swingende pianist, med et stort musikalsk spenn, og er alltid en velkommen og populær gjest på Herr Nilsen.

Ole Jacob Hystad er fra Stord og framstår som en av våre beste og mest helstøpte saxofonister. Han har også to egne plateutgivelser bak seg de siste årene, samt flere med Bergen Big Band.

Sigurd Ulveseth fra Bergen har de seneste årene vært en av våre mest etterspurte og prisbelønte bassister, også han med flere plateutgivelser i eget navn, bl.a. med Adam Nussbaum, Dag Arnesen og Knut Riisnæs.

Tom Olstad er en av Norges mest erfarne og rutinerte trommeslagere, og skulle være velkjent på Herr Nilsen, bl.a. som mangeårig medlem av Knut Riisnæs kvartett. Har også spilt med Karin Krog i mange år, på plater så vel som på flere store utenlandske festivaler.

Som gjest har de invitert med Staffan William-Olsson, en gitarist som knapt trenger presentasjon for et norsk jazzpublikum. Referansene er mange, nevner vi band som The Real Thing, Sharp 9 og Babylon Brothers, så vil de fleste nikke anerkjennende.

 

Ole Jacob Hystad – tenorsaksofon
Staffan William-Olsson – gitar
Ben Besiakov – piano
Sigurd Ulveseth – bass
Tom Olstad – trommer