26. mai 2012
16:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Quinteten har valgt ut et repertoar som inneholder komposisjoner av Gerry Mulligan, Fats Navarro, Hank Mobley, Horace Silver og arrangementer av standardlåter som kanskje ikke spilles så ofte. Siden de fleste av medlemmene er i femti- og sekstiårene, spilles jazz fra femti- og sekstiårene.

Bernt Brinck-Johnsen, orkesterleder og barytonsaksofonist som spilte i husbandet på Club7 i 70-årene med Arild Wikstrøm, Calle Neumann, Alf Kjellmann, Ditlef Eckhoff og Ole Jacob Hansen. I 80-årene hadde han egne band og drev klubben Jazz Alive. Han har siden bodd delvis i Tønsberg og i Spania, og har vært aktiv med egne band både i norsk og spansk jazzmiljø. Ved mange anledninger har han presentert seg med internasjonale gjesteartister, og han har utgitt 9 cd’er.

Per Martin Berg har 30 års erfaring som lead-trompetist og solist i flere storband. Han har en omfattende navneliste å vise til når det gjelder hvem han har spilt og opptredd med både på viktige scener samt på LP/CD’er. Har spilt i band med Brinck i flere forskjellige grupper over en periode på 25 år.

André Viervoll tilhører en litt yngre garde. Han har gått i skole og spilt sammen med Paul Weeden i likhet med de andre musikerne i besetningen. André spiller fast med Noora Noor, Queendom, Trio Vier, SOL Sound System mm, og er engasjert i studiobransjen samt har utgitt egne cd’er.

Kristen Svendsen startet å spille jazz i 15-årsalderen med saxofonisten Sigurd Køhn. Han har fra 1978 spilt i forskjellige sammenhenger på Club 7, og var også med i husbandet «Siffen, Diffen, Affen og Roman oktett» på Jazz Alive. Han har spilt med mange jazzmusikere i Norge, bl.a. Paul Weeden, Vidar Johansen og Odd Riisnæs. Kristen er tilknyttet Norges Musikkhøgskole, og er freelancer i de fleste symfoniorkestre i Norge, Den Norske Operas Orkester, Kringkastingsorkesteret, kammerorkestere, Stabs- og Marinemusikken, som teatermusiker og i oppdrag for radio og TV.

Tom Olstad har spilt med mange av de samme musikerne som Brinck helt siden Club 7-tida. Han har vært med på utallige plateinnspillinger, jazzfestivaler og i radio og TV, og er en av Oslos mest ettertraktede trommeslagere. Hans første album i eget navn var «Changes for Mingus» med egne komposisjoner inspirert av nevnte bassist og orkesterleder.

Bernt Brinck-Johnsen – barytonsaksofon
Per Martin Berg – trompet
André Viervoll – piano
Kristen Svendsen – kontrabass
Tom Olstad – trommer