3. oktober 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Det Norske Poesi & Satireorkester er noe så sjeldent som et jazz & poesi-orkester med norske tekster! Orkestret består av Dagfinn Nordbø som har 25 års fartstid fra den norske humorscenen, blant annet i Hallo i Uken og som tekstforfatter for en rekke av de beste norske komikerne og framfører Nordbøst materiale til originalmusikk. Stilmessig kan det sammenlignes med det Odd Børretzen, Jan Erik Vold, Arild Nyquist og Lars Saabye Christensen gjør og har gjort, men med et tydelig jazzuttrykk.

Vigleik Storaas er blant landets ledende jazzpianister, har ni utgivelser i eget navn og mer enn tjue som sidemann. Broren Gaute på kontrabass har sin utdanning fra Berklee og arbeider som komponist og arrangør i toppsjiktet i Norge. De siste årene har han blitt premiert for sin filmmusikk, både nasjonalt og internasjonalt.

Album «Åssengårea?» (LP/CD) ble innspilt live på Vossajazz i 2011. Plata kan også høres på iTunes, Wimp og Spotify, søk på Dagfinn Nordbø.

«Når Nordbø syngesnakker sine tekster på et teppe av kontrabass og klaver, kan det minne om salige Odd Børretzen, men Nordbø er hakket råere, både i stemmebruk og tekster. Vekselvis varm, lun, melankolsk og brølende.»

(fra Agderpostens anmeldelse av vår konsert i Arendal Jazzklubb, juni 2014)

Dagfinn Nordbø – vokal
Vigleik Storaas – piano
Gaute Storaas – bass