7. oktober 2015
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Trompeteren Kristoffer Eikrem (kjent fra m.a. Mopti), har sammen med pianisten Kjetil Jerve skapt et eneståande solo-debut album i norsk jazz. Et unikt samspill basert på langt samarbeid, og med musikk som fremstår som egenartet og karakteristisk.

Duoen spiller cooljazz-inspirerte låter med et retrospektivt blikk på Lennie Tristano og hans omgangskrets av dyktige musikere. Ideen om en melodi, selve melodiens konsept blir her strekt ut. Lange linjer flyter i bølger, ofte bestående av åttendelsnoter som igjen glir inn i triolfigurer. Som lytter kan man til tider få inntrykk av at musikken «flyter» – uten puls. Det er teknisk krevende å spille, og duoen formidler og leverer glitrende spill i et glassklart, nært og direkte lydbilde. Gjennomsiktig og skjørt, og med nerve og intensitet. Improvisasjonene er naturlige forlengelser og utvidelser av melodiene, og tross den tilsynelatende friheten, er de basert på en håndfull utvalgte standardprogresjoner favorisert av de to jazzmusikerne.
Resultatet er frittflytende, sinnsutvidende jazzmusikk, utført av to spennende instrumentalister fra en ny ung generasjon norske musikere.

Med en bachelor fra jazzlinja ved Norges Musikkhøgskole, har Kristoffer Eikrem turnert store deler av Norge, Europa, India og Sør-Afrika med bl.a Mopti, Mathias Stubø Band, Dr. Kay & His Interstellar, Tone Scientist og Kristoffer Eikrem Kvartett. I tillegg har han bidratt på en rekke forskjellige album. I 2012 ble Kristoffer Eikrem kåret til «Årets unge jazzmusikere» (GRAMO, Rikskonsertene, Norsk Jazzforum) sammen med gruppa Mopti.

Kjetil Jerve har en master i utøvende jazz/improvisasjon ved Norges Musikkhøgskole. Kjetil er aktiv medlem av Baker Hansen, Jervaas og Lana Trio, og har turnert store deler av Norge, Asia og Europa.

www.kristoffereikrem.com
www.norcd.no

«Feeling/Emotion må være en av årets mest bemerkelsesverdige norske jazzutgivelser.» -Terje Mosnes
«..eit lite meisterstykke av eit album. ..noko av det mest fascinerande vi har høyrt denne hausten.» -Dagsavisen
«Dette er så ekte, djupt og empatisk som vel tenkelig.» -Tor Hammerø
.

Kjetil Jerve trio oppsto etter mange års samarbeid mellom Kjetil Jerve og Tore Flatjord, på kvelden da de hørte Julian Haugland opptre med Petter Wettre trio nettopp på Herr Nilsen.

Ingen vet hvilken vei dette vil ta, men med en felles interesse for å spille intuitiv musikk uten hindringer skal det ikke utelukkes at jazzforumet denne gangen inspirerer til et sett basert på kjente strukturer.

Suksess eller fiasko, begge deler er like prisgitt av disse tre unge menn, og du står nå overfor muligheten til å oppleve verdenspremieren.

Kristoffer Eikrem – trompet
Kjetil Jerve – piano

+

Kjetil Jerve – piano
Julian Haugland – bass
Tore Flatjord – trommer