19. januar 2019
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Kvintetten er et resultat av mine mange tiår som skolekonsertmusiker/komponist og som et resultat av innspilling “Frø” med musikk fra denne virksomheten.

Med på “Frø” var bl.a. Adrian, Kasper, Hans og Sebastian. Disse fire er drevne skolekonsertmusikanter og tilhører toppdivisjonen i norsk jazzliv. Det er med stolthet jeg presenterer denne kvintetten på Oslo Jazzforum.

CDen ble utgitt på Curling Legs i september i år (CLP CD 167). Musikken er spilt live på skolekonserter uten akkordinstrument. Utvidelsen fra en trio med saksofon/bass/trommer til et kvintettformat, har utvilsomt gitt musikken ny energi og var en god inspirasjon for oss i studio.

Hans Mathisen preger hele innspillingen lydmessig og musikalsk med sitt karakteristiske og musikalske gitarspill. Det samme kan sies om den unge fiolinisten Adrian Løseth Waade fra Verdal. For Adrian var dette musikk han spilte for første gang. Adrians store talent som improvisatør vil både overraske og forbause dem som ikke kjenner Adrian fra før.

– Deler av musikken som er brukt på skolekonserter er også arrangert for noe større ensembler og innspilt på min første utgivelse LP-en «Hotelsuite» (-84) og seinere på CD-utgivelsene «Rudlende» (-98), «Melancholy Delight» (-07), «Dobbeldans» (-12), «Løvsamleren» (-12) og «Carla. The Fish» (-17). Der blander dette materialet seg naturlig inn i repertoaret jeg forøvrig har komponert.

I kvintetten spiller Kasper sopran-, alt- og tenorsaksofon, Adrian fiolin, Hans el- og akustisk gitar, Sebastian el- og akustisk bass og Espen trommer.

Vi gleder oss til å spille dette for et voksent publikum og kanskje til dem som har hørt dette en gang i gymsalen, da vi var på besøk med «JazzFigur: I Tråd Med Musikken» eller “JazzMask”. Produksjonene har også vært fremført på flere jazzfestivaler. I 2005 reiste vi for Rikskonsertene til India og spilte i to uker for skoleelever og studenter. Dessuten på internasjonale festivaler i Danmark og Tyrkia.

På innspillingen av “Frø” spilte også Frode Nymo; sopran- og altsaksofon, Atle Nymo; Bb- og bassklarinett, tenor- og barytonsaksofon og Terje Gewelt; el- og akustisk bass.

 

Adrian Løseth Waade -fiolin
Kasper Skullerud Værnes – saksofoner
Hans Mathisen – gitar
Sebastian Haugen – bass
Espen Rud  – trommer