27. april 2016
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

FREEDOMS TRIO er et møte mellom den akustiske gitaristen Steinar Aadnekvam, opprinnelig fra Bergen, og to toppmusikere – fra Moçambique trommeslageren og sangeren Deodato Siquir og fra Brasil bassvirtuosen Rubem Farias.

Gitaristen Steinar Aadnekvam, opprinnelig fra Bergen, har det seneste tiåret gjort seg kjent internasjonalt som en ualminnelig begavet gitarist. Han er sterkt rotet i både jazz og worldmusic og er en av få unge gitarister i verden som spiller moderne jazz på akustisk nylongitar. Hjemme i Norge fikk han sitt gjennombrudd bla. etter konsert på Molde Jazzfestival og debutplaten Simple Things som ledet til festivaljobber i hele Nordeuropa. Men – det er allikevel for sitt tette samarbeid med det Brasilianske musikklivet at Aadnekvam har gjort seg mest kjent etter flere plater og større turnéprosjekt både i Norden og i Brasil i samarbeid med brasilianske kollegaer. I 2015 ga Aadnekvam ut sin fjerde plate – Freedoms Tree – 
i samarbeid med det Norske plateselskapet Losen Records, og har under året fått strålende kritikk både i Norge og internasjonalt.

Trommeslageren og sangeren Deodato Siquir, er tredje generasjons musiker fra Maputo – Mocambique. Siden 2001 er han bosatt mellom Danmark og Sverige og representerer noe av det beste innen Afro-Jazz i Norden. Han har tidligere samarbeidet med folk som Etienne Mbappé, Linley Marthe og selveste Joe Zawinul. Han er en showman ut i fingerspissene og skaper en konsert hvor du ikke vil gå glipp av et sekund.

Bassisten Rubem Farias ble født i 1986 i slummen i Salvador i den brasilianske delstaten Bahia men det ble snart tydlig at den lille gutten hadde en usedvanlig musikalsk begavning. Bare 13 år gammel ble han antatt som elev på musikkkonservatorium i Sao Paulo hvor han fikk studere med mange av de beste musikerne i landet og idag er Rubem en av de mest ettertraktede unge instrumentalmusikerne i Brasil.

 

Steinar Aadnekvam – akustisk gitar
Rubem Farias – bass
Deodato Siquir – trommer