14. februar 2018
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Gard Nilssen´s Acoustic Unity ble startet i 2014 og har siden den gang sluppet fire plater, blitt nominert til Spellemannpris og spilt 60 konserter i Europa, Asia og Amerika. Musikken er egenkomponert og moderne med et høflig nikk til 60-tallets frijazz sound. Bandet blir omtalt som noe av det beste og friskeste som kommer ut av den skandinaviske jazzscenen om dagen.

Bandet slapp i 2015 plata «Firehouse» til strålende kritikker i inn- og utland og den triple liveboksen “Live In Europe” ble nettopp sluppet på det portugisiske plateselskapet Clean-Feed. I forbindelse med dette følger de opp med festivaljobber og turnering i Norge, Europa og USA. Bandet spiller kun egenkomponert musikk med fokus på samspill, groove, energi, improvisasjon og øyeblikkskunst, skrevet spesielt for disse tre musikerne. Trioen beveger seg inn i historien og tar eierskap i den, men nøyer seg ikke med det. Kraften i uttrykket og arrangementenes friske karakter tar musikken inn i vår tid. Gard Nilssen´s Acoustic Unity bruker speilet til å orientere seg fremover.
Musikerne er blant de mest aktive og etterspurte på den norske og europeiske jazzscenen om dagen og er ellers kjent fra band og artister som: Django Bates, Arild Andersen, Pat Metheny, Trondheim Jazzorkester, Amok Amor, Team Hegdal, Susanne Sundfør, sPacemoNkey, Albatrosh, Peter Evans, Fredrik Ljungkvist, Bushman´s Revenge, Rune Your Day og Enemy.

 

“The musicians who recorded it are outstanding and masterful avant-garde jazz improvisers”

-Avantscena music blog om “Live In Europe”

“Nilssen er nemlig så forbanna bra på alt han involverer seg i og så kjenner han ingen grenser, sjangre er ikke noe ord som brukes i Nilssens vokabular”
-Tor de Jazz om “Live In Europe”

“Dette er musikk som hele verden vil ha glede av å høre”
-Salt-Peanuts.eu om “Live In Europe”

Gard Nilssen – trommer
André Roligheten – saksofoner
Petter Eldh – kontrabass