13. februar 2016
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Vokalisten Helle Brunvoll har høstet strålende kritikker i inn- og utland for sine cd-er Your Song, In Our House og nå nylig utgitte Latitude. Hennes forrige opptreden på Herr Nilsen ble særdeles godt mottatt av publikum og «jazzpressen». Kvintetten spiller musikk godt forankret i den «klassiske jazzen». Denne gang med en særlig hyllest til Shirley Horn og dessuten orginalkomposisjoner av Halvard Kausland.

Gitaristen Halvard Kausland har i flere tiår vært en ettertraktet musiker både som medspiller for gjestende internasjonale musikere og som solist på festivaler og klubber i inn- og utland. Hans samarbeid med musikerne i kvintetten kan høres på cd-ene Your Song, In Our House og nylig utgitte Latitude (alle på NAXOS) som har fått strålende kritikker her hjemme og internasjonalt. Det samme fikk Good Bait som nå relanseres på selskapet NAXOS.

Pianisten Magne Arnesen er av mange betegnet som Norges kommende stjerne innen sin sjanger med stor suksess på klubber og festivaler blant annet sammen med sin trio og den amerikanske sangerinnen England Brooks.

Håvard Fossum er ettertraktet både som studiomusiker og solist og kan høres sammen med flere norske band i toppklassen.

Svenske Hans Backenroth er en av Europas mest ettertraktede bassister og blir av mange betegnet som «arvtakeren» til NHØP eller Niels-Henning Ørsted Pedersen.

Roger Johansen hører hjemme i eliten av norske trommeslagere og kan høres på egne CD-produksjoner og sammen med flere norske eliteprosjekter.

Kausland/Brunvoll kom i fjor høst med ny CD i form av et live opptak sammen med Kongelig Norske Marines Musikkorps.

 
Helle Brunvoll – vokal
Halvard Kausland – gitar
Håvard Fossum – saksofon
Magne Arnesen – piano
Hans Backenroth – bass
Roger Johansen – trommer