2. juli 2016
21:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Petter Wettre og Hans Mathisen har satt sammen et band bestående av sine favorittmusikere til denne konserten på Herr Nilsen.

I tillegg til de norske musikerne Wettre, Mathisen og Eilertsen kommer Jason Rebello (piano) fra England og Dejan Terzic (trommer) fra Tyskland. Vi ønsker å vise fram vår norske musikk satt sammen med hele Europa i et felles prosjekt hvor alle musikerne får prege samspillet med sin egen historie og sine egne røtter. Jazzmusikken er internasjonal, uten språklige barrierer og vi gleder oss til urpremiére med dette bandet!

Petter Wettre er kjent gjennom sin store produksjon. Han har gitt ut 16 album i eget navn og har samarbeidet med musikere som Manu Katché, Adam Nussbaum og Arild Andersen. Wettre har vunnet Spellemannpris 2 ganger og er en stjerne i det norske jazzlivet.

Hans Mathisen fikk også Spellemannpris for sitt debutalbum. Han har arbeidet med musikere som Gary Husband, Walfredo Reyes Jr., Arve Henriksen, Jon Christensen og Bendik Hofseth. Han har også komponert filmmusikken til Bent Hamers ”Salmer Fra Kjøkkenet” og komponerte ”Lysande Mørker” sammen med Jon Fosse til nyåpningen av Oslo Domkirke.

Jason Rebello er mest kjent fra sitt samarbeid med Wayne Shorter og sine 6 år i Stings band. Etter at han sluttet med Sting har han hatt sin egen karriere som jazzpianist i tillegg til å spille med Peter Gabriel, Jeff Beck og Manu Katché.

Dejan Terzic er opprinnelig fra Serbia, men er vokst opp i Tyskland. Han er professor i jazztrommer på Universitetet i Bern, Sveits og reiser hele Europa rundt med artister som Lee Konitz, Tom Harrell, Rita Marcotulli og Roy Hargrove i tillegg til sine egne band. Han har gitt ut 4 album i sitt eget navn og mottok den prestisjefylte ECHO prisen for ”best instrumentalist (drummer)” i 2014.

Mats Eilertsen er en av de aller mest etterspurte bassister i Norge og Europa. I tillegg til sin tid ved Jazzlinja i Trondheim har han studert i Nederland hvor han møtte mange av sine musikerkolleger. Han har skrevet bestillingsverk for VossaJazz og turnert med musikere som Mathias Eick, Harmen Fraanje, Trondheim Jazzorkester og The Source. Mats kommer rett fra turné i USA til konserten på Herr Nilsen.

 

Petter Wettre – saksofon
Jason Rebello – piano
Hans Mathisen – gitar
Mats Eilertsen – bass
Dejan Terzic – trommer