28. mai 2011
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Jazz & Fly Fishing er en jazzkvartett, et surrealistisk filmprosjekt, og en drøm som er blitt virkelighet. Opphavsmannen er Joona Toivanen, privinnende finsk pianist og pasjonert fluefisker. I 2008 bestemte Toivanen seg for å sette sammen et band av likesinnede – et band der alle ville synes at det er en god idé å stoppe turnébussen ved en vakker elv for å fiske med flue i en dag eller to. Han endte opp med den norske gitaristen Håvard Stubø, den svenske trommeslageren Fredrik Hamrå og sin egen bror, bassisten Tapani Toivanen.

Joona Toivanen er en av Finlands ledende unge pianister og komponister, og har turnert flittig i Europa, Asia og Australia med sin egen trio (Tapari Toivanen på bass og Olavi Louhivuori på trommer). Trioen har gitt ut frie kritikerroste album for internasjonale labeler som Blue Note og CAM Jazz.

Håvard Stubø er anerkjent som en av Norges fremste jazzgitarister, og jobber regelmessig med flere band, bl a det Spellemannsnominerte Håvard Stubø Quartet og Jupiter feat. Jonas Kullhammar. Han har jobbet med fremstående musikere som Jimmy Owens og Arve Henriksen, og vikariert i Tomasz Stanko Quintet.

Tapani Toivanen er medlem av den prisvinnende Joona Tivanen Trio, og anerkjent som en av Finlands fremste, yngre bassister. Han har komponert musikk for en rekke ensembler, bl.a. sitt eget Oubla.

Fredrik Hamrå er en av Sveriegs travleste og mest kreative trommeslagere, og har jobbet i et utall konstellasjoner, både live og i studio. Han har bl.a. jobbet med folk som Timbuktu og Fredrik Ljungkvist.

CD en «Slow Walking Water» har internasjonal release denne måneden.

På jazzandflyfishing.com publiseres løpende videoer og bilder fra bandets turneer.

Joona Toivanen (FI) – piano
Håvard Stubø – gitar

Tapani Toivanen (FI) – bass
Fredrik Hamrå (SE) – trommer