21. mai 2014
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Jazzbanditt er en akustisk trio bosatt i Oslo. De spiller egenkomponert instrumental musikk med to akustiske gitarer og en kontrabass. Bandet er inspirert av all musikk som beveger dem, uavhengig av sjanger. Musikken deres låter litt som at akustisk jazz har rotet seg bort i post rock, folk og klassisk.

I 2011 mottok Jazzbanditt strålende kritikker for sitt debutalbum «Nilsen/Breistein/Stemkens/Skrove». I tiden som fulgte har de ikke ligget på latsiden. De har tilbrakt et år som musikere i Paris, bidratt på internasjonale prosjekter og utgivelser, samt gjort en rekke liveopptredener både utenlands og på Norges største jazzfestivaler. I tillegg har den akustiske trioen gjennomgått en iherdig og møysommelig låtskrivingsprosess og er nå aktuelle med sitt andre album «Jazzbanditt 2.0».

Jazzbanditt 2.0 representerer noe nytt. Den handler om å ta en akustisk trio til det ytterste. Stian Vågen Nilsen (gitar), Knut Bendik Manger Breistein (gitar) og Egil Stemkens (kontrabass) kommer alle fra svært forskjellige musikalske bakgrunner men hver for seg har de alltid hatt et fokus på det kreative og frie. Med dette som felles plattform har de tatt sin naive nysgjerrighet og vimsete innfall på alvor. Et sterkt fokus på melodien og arrangementene og en bevisst instrumentbehandling har gjort «Jazzbanditt 2.0» til et svært variert album, et album som spenner seg fra det lyrisk vakre og bedøvende til det klanglige utfordrende og frustrerende.

“…et album der musiseringen foregår med betydelige ferdigheter og ditto autoritet» (Terje Mosnes – Dagbladet)

”Dei er både kraftfulle og lyriske utøvarar av strengekunsten…Med Jazzbanditt 2.0 tek (bandet) sin akustiske trio til nye høgder.” (Roald Helgheim – Dagsavisen)

“Improvisasjonene flyter lett og utvungent med sikre fraseringer, og ensemblet er godt balansert. Anbefales!” (Petter Petterson – Romsdals Budstikke)

“Forfriskende med et band som tør å utfordre på det harmoniske og instrumenteringsmessige planet!”(Svein Magnus Furu – Jazznytt)

“Ytterst solid skive, nesten vondt vakkert!” (Torstein Davidsen – Romerikes Blad)

 

Stian Vågen Nilsen – gitar
Knut Bendik Manger Breistein – gitar
Egil Stemkens – kontrabass

Facebook