3. desember 2011
16:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Knut Riisnæs er blant Skandinavias mest innflytelsesrike og respekterte saksofonister. Han spiller med en sterk personlig stil, i tradisjonen til Dexter Gordon, Sonny Rollins, John Coltrane og Charlie Parker. Han har spilt med «alle», inkludert sitt eget band med John Scofield, John Christensen og Palle Danielsson. Knut har blitt tildelt Norges viktigste jazz utmerkelse, «Buddy» og to Grammy-priser for sine egne album.

Lars Jansson er en av Skandinavias ledende pianister, spiller uanstrengt i en bluesy melodiøs stil et sted mellom Keith Jarrett og Horace Silver. Han er godt kjent for sin egen trio, Lars Jansson Trio, og har spilt med musikere som Jan Garbarek, Radka Toneff, Arild Andersen, Jon Christensen bare for å nevne noen.

Mats Eilertsen er blant de beste bassistene, har spilt med Tord Gustavsen, Silje Nergaard, The Source, Tore Brunborg, Bendik Hofseth og andre. Han ga nylig ut sitt eget album, Radio Yonder, som har fått strålende kritikker.

Carl Størmer er drivkraften bak JazzCode. Han er mest kjent fra The Real Thing. Gjennom JazzCode han har spilt med et stort antall flotte musikere. Han har også utviklet JazzCode konseptet, som brukes til å forklare og presentere jazz for et nytt publikum og for å søke etter paralleller mellom jazz og samhandling.

Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Lars Jansson (S) – piano
Mats Eilertsen – bass
Carl Størmer – trommer