5. mai 2012
16:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Lonely Woman har eksistert siden våren 2002, men samarbeidet mellom Vidar Johansen og Tine Asmundsen har røtter tilbake til et tidligere prosjekt på Kongsberg Jazz Festival i 1996. Bandets musikk gjenspeiler Vidar og Tine sin kjærlighet for den moderne svarte jazztradisjonen, som gjennom de medvirkende musikernes brede erfaring, gis nytt liv.

Lonely Woman har tre utgivelser på Hazeljazz: HJ2, HJ3 og HJ6. HJ2 heter ”aLIVE 2003” med opptak fra Stabekk Kulturhus og Munch-museet. HJ3 er ”Demons Diversions” av Vidar Johansen. Dette verket er kommet til med støtte fra Norsk Kulturråd, og er skrevet med tanke på musikerne i Lonely Woman. Musikken gjenspeiler ulike sider av Vidar Johansen sine formidable evner som komponist. HJ6, som heter ”Radegund”, kom ut i oktober 2008 og har fått glimrende kritikker. I september 2004 hadde bandet konsert sammen med Roscoe Mitchell (Art Ensemble of Chicago) og spilte hans komposisjoner på Blå i Oslo.

Foruten Vidar Johansen sin musikk, består konsertrepertoaret til bandet også av komposisjoner skrevet av Rune Klakegg og Tine Asmundsen.

På Kongsberg Jazzfestival 2010 hadde Lonely Woman konsert med David Murray, med nyskrevet musikk av Vidar Johansen og Rune Klakegg for dette prosjektet.

Tine Asmundsen – bass
Roy Nikolaisen – trompet
Vidar Johansen – tenorsaksofon
Rune Klakegg – piano
Svein Christiansen – trommer